Image-5

ÖIS vann utan att imponera på Hisingen

Matchen mot KF Velebit har smugit sig på en aning och varken vi eller klubben har riktigt tagit den på allvar. Under tisdagskvällen spelades dock matchen och känslan efteråt är att den kanske inte borde ges så mycket uppmärksamhet heller i efterhand. Det är svårt att skriva något vidare fartfyllt referat från denna drabbning då den innehöll ytterst få saker att uppmärksamma förutom just det faktum att ÖIS åkte tillbaka till fastlandet som vinnare.

Det vi kan konstatera var dock att Marcus Lantz valde att sätta många ordinarie namn på bänken, som vi vet är dock årets trupp väldigt bred och startelvan som ställdes på benen hade utan att någon höjt på ögonbrynen kunnat starta en seriematch i Division 1.

Fredrik Andersson

Robin Ingvarsson – Jakob Lindström – Adam Rosén – Hampus Bohman

André Nilsson – Niklas Klingberg – Johan Hedman – Victor Rotting

Stellan Carlsson – Anton Sandberg-Magnusson

ÖIS tog ganska snabbt tag i taktpinnen och draget att spela Jakob Lindström som mittback visade sig ganska snabbt vara rätt. Hans bolltrygghet och rörlighet gjorde att han tidigt kunde sätta stopp för eventuella omställningar och dessutom fort kunde sätta igång spelet när han vunnit boll. Detta gjorde att ÖIS ganska lätt kunde vinna tillbaka boll när man tappade den, vilket i sin tur ledde till ett ganska massivt bollinnehav.

Tyvärr fortsatte dock ÖIS sin trend att ha problem att skapa något konkret av sitt bollinnehav. På samma sätt som inledningen av matchen mot Höllviken var krampaktig och idéfattig var även stora delar av matchen mot Velebit oerhört fantasilös offensivt. Bristen på löpningar utan boll fortsätter vara ett problem och gör att passningsskickligheten bara blir en tillgång när laget möter lag som Lund och Qviding som ganska naivt lyfter upp sitt lag högt. Annars har ÖIS svårt att driva upp bolltempo och hitta till instick.

Det dröjde tills andra halvlek innan ÖIS kunde ta ledningen. Då efter en hörna som tillslut hamnade framför fötterna på Stellan Carlsson som sparkade in bollen via ribban och det första målet var ett faktum.

Problemet var att målet inte blev speciellt förlösande. Istället för att få ytor att spela sig igenom började ÖIS tappa boll på ytterst olustiga ställen och hemmalaget fick nya chanser gång på gång. Räddningen kom dock i form av en individuell prestation när Niklas Klingberg stegade fram och dunkade in en frispark från distans. Med ett tillslag som förde tankarna till varmare breddgrader fick han bollen att segla in i det bortre hörnet efter ett fint dyk som ställde målvakten.

Hemmalaget kunde dock reducera med matchens sista spark genom ingen mindre än Ivica Skiljo som för övrigt stod för en charmant insats såväl som mittback som på topp.

Vinst men inte så mycket mer alltså, men vägen mot Europa är lång!

KF Velebit – ÖIS 1-2 (0-0)
0-1 Stellan Carlsson
0-2 Niklas Klingberg
1-2 Ivica Skiljo


'ÖIS vann utan att imponera på Hisingen' have 5 comments

  1. 10 juni, 2015 @ 08:13 Harry

    Vägen till Europa stannar nog vid ÖG.

    Svara

  2. 10 juni, 2015 @ 11:59 Daniel K

    Vore kanon kul att få möta Gais eller IfkGbg i nästa omgång!

    Svara

  3. 11 juni, 2015 @ 08:07 Kommittén för Statssäkerhet

    Syftningsfel i rubriken…

    Svara

  4. 11 juni, 2015 @ 17:36 Dragan

    Hoppas vi får totalkrossa överskattade Utsikten i cupen, snurra bort dom ända upp på läktaren ungefär som gais gjorde på Gamla Ullevi :-)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se