IMG_8887

Seriefinalsdags!

Midsommarhelgen firas av på Vångavallen för ÖIS del. Bordet har dukats för seriefinal mellan ettan och tvåan i serien och aldrig tidigare den här säsongen har rädslan för en förlust känts mer påtaglig. Tyvärr missade jag dagens träning och har därmed inget bevis på att truppen är medveten om det skarpa läget men det vore tjänstefel om inte samtliga spelare kände av en sund dos press.

Avståndet från ÖIS upp till serieledaren Trelleborg är i nuläget sju poäng. Det är läge att börja äta sig ikapp om hösten ska bli en jakt på seriesegern och inte en kamp för att hålla avstånd till andra lag som jagar kvalplats. En förlust och därmed tio poängs marginal till förstaplatsen skulle innebära en ganska dyster utsikt i kikaren och förmodligen ett ganska aggressivt tonläge kring laget. En vinst och bara fyra poäng upp till serieledaren skulle ge en välbehövlig knuff i rätt riktning för ett ständigt ifrågasatt sällskap. Ett kryss? Ja, det hade inneburit status quo, vilket inte direkt är klackarna i taket.

Vinstrikt hemmalag

 

Hemmalaget har en imponerande resultatrad att titta tillbaka på. Laget har inte förlorat sedan slutet av april då lagets enda förlust i serien kom mot Qviding på hemmaplan. Förutom den plumpen i protokollet har skåningarna idel segrar att se tillbaka på. Det är oerhört imponerande och att en av seriens främsta målskyttar finns i laget gör inte saken bättre. Salif Camara Jönsson har gjort åtta mål hittills. Med ett sådant facit ligger han på en andraplats i skytteligan efter Kristianstads Andreas Grahm som gjort nio mål.

Trelleborg är dessutom seriens mest målglada lag med sina 25 mål, tre fler än ÖIS som ligger tvåa i målligan. Trelleborg har dock släppt in elva mål jämfört med ÖIS starka nio insläppta.

Min enda egna erfarenhet av laget kom när skåningarna var på besök i Borås och plockade med sig tre poäng till palmernas stad via en seger med 2-0 efter mål av mittbacken Magnus Andersson och just Salif Camara-Jönsson. Då var det inte ett lag som blåste mig av stolen men likt så många framgångsrika lag fanns framförallt ett självförtroende som gjorde att det mesta gick Trelleborgs väg. Magnus Anderssons frisparksmål satte tonen och när Salif Camara-Jönsson fick ett fint inlägg serverat sig tidigt i den andra halvleken satt nicken där den skulle.

 

Svårt att sia om elvan

 

Som jag nämnde tidigare i texten missade jag dagens träning. Någon trupp har inte heller kommit upp på hemsidan och det gör det hela till något av en gissningslek. Klart är dock att Jakob Lindström inte finns med i truppen, innermittfältaren fick säsongens tredje varning mot Oskarshamn och är därmed avstängd. Tillbaka i truppen är dock Andreas Östling som borde ta en plats på innermittfältet. Frågan som kvarstår är dock vem av Andreas Östling, Niklas Klingberg och Johan Hedman som får stå åt sidan. Med tanke på Niklas Klingbergs svaga form och Johan Hedmans mål senast borde Hedman vara den som får platsen bredvid Östling. Klingberg har dock tidigare visat sig ha ett ganska stort förtroende hos ledarstaben och traditionens makt är alltid stark.

Nästa frågetecken i startelvan är anfallet och därmed vem som får plats som yttermittfältare. Ni vet ju förmodligen vid det här laget att William Atashkadeh kommer spela på topp och om George Mourad spelar bredvid honom kommer Sebastian Ohlsson spela yttermittfältare på Anton Henrikssons bekostnad. Blir det inte George Mourad längst fram kommer Sebastian Ohlsson troligtvis ta hans plats längst fram.

Eller blir det en återkomst till högerbacksplatsen för Björn Anklev?

Här har ni min gissning:

Seriefinalselvan

 

Det är en grov gissning men känslan är att Robin Ingvarsson får en chans till trots vissa missar mot Oskarshamn samt att anfallsparet behålls intakt. Vilka som får chansen på innermittfältet känns dock fortfarande aningen oklart, klart är dock att Johan Hedman nog inte varit närmre en start den här säsongen.

Mot sydligare breddgrader!


'Seriefinalsdags!' have 16 comments

  1. 21 juni, 2015 @ 07:47 Åke

    Din startelva är nog ganska trolig.Vore ju ett bra slut på midsommarhelgen med en seger.

    Svara

  2. 21 juni, 2015 @ 08:42 MJ

    Fru och två barn snart resklara för 30 mils färd. Jag vill se jävlar anamma i 94 min.

    Svara

  3. 21 juni, 2015 @ 08:58 Bengt

    Jag vill ha en seger idag annars är Trelle i stort sett serievinnare.
    Jag vill dessutom ha många uppdateringar på Twitter från er som åker söderut med tanke på att det inte går att ”köpa” matchen via TV.
    ÖIS mot superettan.

    Svara

  4. 21 juni, 2015 @ 09:31 Truls

    Heja Rödblått! Kan Klingberg vara med idag? Var inte han på bröllopsfest igår för Ola Toivonen? :)
    Hoppas att resten av gubbarna tagit det lugnt med nubben och att trelleborg gjort tvärtom.

    Svara

  5. 21 juni, 2015 @ 16:53 Herr Pes

    Lämna kvar skånepajasen efter matchen, tack på förhand.

    Svara

  6. 21 juni, 2015 @ 17:14 Örgrytefan

    Skräll att Sebastian Ohlsson gjorde mål igen. Nu 1-2 mot Trelleborg
    Hur länge kommer han att bli kvar i Öis om dom inte går upp?
    Skulle platsa i vilket allsvenskt lag som helst, kom igen nu Öis!!!!!!

    Svara

    • 21 juni, 2015 @ 18:48 Truls

      Seb gör mål men har varit väldigt upp och mer i sitt spel tycker jag. Platsar nog inte alls i ett allsvensktlag som det ser ut nu. Han behöver vara jämnare.

  7. 21 juni, 2015 @ 17:39 Anonym

    Öis måste spela ett rakare spel ej massa jävla plotter SNÄLLA AVGÅ LANTZ IN MED PRYTZ

    Svara

  8. 21 juni, 2015 @ 18:16 Baldrick

    Efter den risiga inledningen kom reaktioner från spelare. ”Det är en lång säsong och vi kommer vinna när de andra börjar svikta” typ. Klingberg var en av dessa. Förståeligt så klart. Det hjälper inte att deppa. Men, nu ser vi klart och tydligt hur läget är. 11 matcher spelade. Vi har 20 poäng. Trelleborg har 30. Vi spelar några skapliga halvlekar, men uppträder som ett mittenlag i division 1. Samtidigt har vi spelarmaterial som kostar multum. Vi har en kille som Hedman som var avgörande i vändningen mot Oskarshamn. Han får inte starta mot Trelleborg. Klingberg som varit kallare än Antarktis startar match efter match. Det känns igen. Mourad och Stellan fick startplatser trots att de inte ligger bakom någon större poängskörd. Om vi har rejäl RÖTA så kan vi få kvalplats i höst. Ett kval som vi aldrig lär vinna. Hoppas jag har fel. Ses på arenan.

    Svara

    • 21 juni, 2015 @ 18:51 Truls

      Njä.. Nu är du lite väl negativ. Mittenlag är att ta i. Vi är ett topplag men räcker inte hela vägen som det är just nu. Mourad är given på plan. Däremot håller jag med om Klingberg. Mycket snack, liten verkstad. Lantz gör en del märkliga beslut vad gäller vissa spelare. Han måste väl ändå se att Klingberg är helt iskall?

    • 21 juni, 2015 @ 19:45 Baldrick

      Negativ? Jovisst kan jag uppfattas så. Helt ok. Epitetet topplag tycker jag är väldigt generöst dock. Sedan skrev jag att vi UPPTRÄDER som ett mittenlag. Kvalitet och brist på sådan blandas friskt. Hade vi uppträtt som ett topplag hade vi kanske inte ens diskuterat frågan här. Vi har 6 segrar på 11 försök. Njae topplag tycker jag är för snällt.

  9. 21 juni, 2015 @ 18:50 Nil

    Värnamo borta, Utsikten borta, Assyriska x 2. Nu kan vi även lägga till TFF till tränaren (och laget) som är sämst när det gäller.

    Att den gamla styrelsen och Kent gav Lantz ett såpass långt kontrakt är förödande för ÖIS. Extremt märkligt beslut till ett helt oprövat kort.

    Svara

  10. 21 juni, 2015 @ 19:38 Ljungström

    Rutinerade Lantz gör nog vad han kan men det är ju de osäkra sega spelarna på planen som suger, tror det blir svårt att klara kvalplatsen under hösten med detta bräckliga glidargäng :-( både Oddevold och Qviding flåsar oss i nacken

    Svara

  11. 21 juni, 2015 @ 21:40 Öisfan

    Truls säger att Seb bara gör mål, ganska lustigt hur han isåfall lyckats göra 6 målasiss i serien då och är genomgående den som löpt mest defensivt och offensivt, kan det fortfarande vara så att Öisare inte kan ta emot en talang från Blåvitt som fick Alagskontrakt med blåvitt och som sen tackade nej till Stahre när dom ville ha tillbaka honom? Är det inte dags att värdesätta honom nu?

    Svara

    • 22 juni, 2015 @ 18:47 Kalle H

      Helt rätt. Sebbe är bäst i laget framåt. Synd att inte Hedman får spela mer för då hade vi legat mycket bättre till. Felet med ÖIS i dagsläget är att vi inte har en bra tränare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se