IMG_7004

Serielunk deluxe

För de allra flesta på läktaren dog något i Trelleborg. Större under har skett än att ett lag tappat tio poäng under en höst och kvalplatsen är fortfarande inom räckhåll. Matchen i Trelleborg blev dock beviset för det som många så länge pratat om, oförmågan att vinna matcher som betyder mycket.

Veckan inleddes således dystert och att nu se fram emot en match mot Kristianstads FF på Gamla Ullevi är svårt. Jag kan iallafall inte hitta speciellt många skäl utöver att det är ”kul att träffa lite folk” att ta mig till arenan. Av den anledningen uteblev också dagens besök på ÖIS-gården. Jag orkade helt enkelt inte ta mig dit, det är en dyster insikt att laget jag ägnade hela min vinter åt nu inte framkallar några andra känslor än uppgivenhet och ilska hos mig. Euforin i Henriksbergs källare känns väldigt långt bort just nu.

Hur uppgivenheten på läktaren vet vi dock inte. Förhoppningsvis är uppgiven inte lika stor i omklädningsrummet som på ståplats.

Bortalaget

 

Oavsett sinnesstämning ska en match ändock spelas. För motståndet står Kristianstads FF, laget som parkerar på en sjundeplats i tabellen och det är ingen vågad gissning att laget kommer landa någonstans i den regionen när vi summerar säsongen i höst. I laget finns två namn värda att ägna viss tankeverksamhet.

Den ene är Daniel Nicklasson, mannen som enligt många var en den största talangen i Zlatan och Tony Flygares årgång. Nicklasson från Hässleholm värvades i ung ålder till IFK Göteborg. Han fick dock inte så mycket speltid som han önskat i de randiga och styrde år 2000 kosan mot Danmark och Ålborg. Karriären har därefter tagit honom till såväl Gais som Mjällby AIF och de allsvenska matcherna är många. Nicklasson har startat åtta av säsongens matcher och lär bli en svår nöt att knäcka för Jakob Lindström med kollegor.

Den andre är Andreas Grahm. Anfallaren har försiktigt smugit förbi den till synes oslagbare Salif Camara-Jönsson i skytteligan och leder den nu på imponerande 11 baljor. Nästan än mer imponerande är att hela fem av dessa har varit matchens första mål. Det handlar alltså inte om en spelare som gör det femte målet storsegern utan en spelare som i stor utsträckning är tungan på vågen för sitt lag.

Vi ska inte heller utesluta möjligheten att detta är en spelare det kommer ryktas om för rödblå del i vinter då många anfallare kommer bytas ut. Så ta en extra titt på honom så slipper ni leka gissningsleken i vinter och har istället en upplevelse av spelaren att gå på.

Hemmalaget

 

Det är som vanligt svårt att sia i något skadeläge eller eventuell startelva när träning ej har besökts. Det blir en gissningslek som egentligen inte är värdig en journalistik institution av sambadefensivs kaliber. När klubben dessutom slutat släppa truppen till matchen dagen innan blir gissningsleken än svårare. Med Jakob Lindström och tillbaka från avstängning och Andreas Östling borta vågar vi oss dock på en gissning som ser ut på följande vis:

Den riktiga elvan mot Kristianstad

Anton Henriksson hade det tufft mot Trelleborg. Något han visserligen inte var ensam om men då hans plats i startelvan varit osäker tidigare hänger han troligtvis löst. Detsamma borde gälla Niklas Klingberg som haft flera svaga insatser och nu förmodligen ersätts av Johan Hedman som hade ett bra inhopp i Trelleborg och som visat tidigare att han passar bra bredvid Jakob Lindström.

Vi ses på Gamla Ullevi.


'Serielunk deluxe' have 7 comments

  1. 28 juni, 2015 @ 10:39 Daniel K

    Hallå eller..?
    Jag är glad att flera spelare inte har lika dålig uthållighet och psyke som flera supportrar.
    Betyder inte texterna i våra sånger ett skit?
    ”Vi ger aldrig upp vi älskar ÖIS” ”Skam den som ger sig – Kriga”
    ÖIS är såpass bra att laget kommer att kriga sig till en kvalplats och sedan av bara farten vinna kvalet!
    ÖIS ska spela i Superettan 2016!

    Svara

    • 28 juni, 2015 @ 14:39 1887 Örgryte

      +1

    • 28 juni, 2015 @ 15:08 C

      Varsågod du då att åka upp till Öisgården och skriva inför-rapport. Felix är säkerligen öppen för det.

      Och vad gäller uthålligheten … finns väl ingen grupp mer än Öisare som varit uthålliga. Gränsen dras dock här nånstans.

    • 28 juni, 2015 @ 16:52 Nil

      Daniel K:

      Att spelarna inte har lika dålig uthållighet och psyke?

      Skämtar du? Det här laget är katastrofalt både vad det gäller psyke och uthållighet.

      Varenda spelar i Öis borde tvingas att se Sveriges match mot Danmark igår så många gånger som behövs för att de skall inse vad det innebär att jobba som ett lag. Att alltid ge 100 %, att ta löpningar hela matchen eller tills man stupar och blir utbytt. Att visa att man älskar att spela fotboll och framförallt hur mycket man hatar att förlora. Att inse hur man driver på sina lagkompisar och hur man tillsammans plockar fram den mentala styrkan då man är pressad.

  2. 28 juni, 2015 @ 16:03 Rödblå gubbe

    Tycker att det är väl tidigt att ge upp säsongen. Visst är Trelleborg bra men de har haft flyt i en del matcher också. Målskillnaden är bara marginellt
    bättre än Rödblått trots 10 poäng mer. Dessutom kan en andraplats vara väl värd att kriga för. Tycker inte att lagen på kvalplats just nu verkar omöjliga.
    Krävs förstås skärpning av både tränare och spelare.

    Svara

  3. 28 juni, 2015 @ 16:05 MJ

    Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan. Sett allt i år förutom 2 matcher. In i helvete tungt att lägga all tid och pengar när man veckovis får snytingar sportsligt och ekonomiskt. När ungdomssidan dessutom är i dåligt skick finns det få grenar att klänga sig fast vid.

    Går vi inte upp i år hoppas jag innerligt att klubben sätter upp en tioårsplan med tydligt fokus på dna beskrivning & klubbkänsla. Är vi inte bättre än lag som Qviding och Oddevold har vi förbrukat rätten att lura oss själva med gamla meriter och så kallade spetsvärvningar.

    Jag hade ställt upp så här idag, och satsat mycket mer på distinktare fotboll, tidiga inlägg, mer skott.
    FA
    RI FB AR HS
    BA JL JH SO
    WA GM

    Svara

    • 28 juni, 2015 @ 17:29 Mr T

      Bra där! Mittlåset har verkligen inte imponerat det senaste, såg i och för sig inte matchen i Trelleborg men om man tittar på sammandraget från Trelleborgs hemsida ser man hur tafatt dom agerar. Släpper till flera frilägen och målen är rena bjudningar. In med Adam Rosén! Förra året räckte det med att missa ett uppspel för att få sitta på bänken nästa match…..i år verkar det krävas ett dödsfall eller benbrott, om det räcker, vissa spelare verkar fridlysta.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se