4630337

Ett litet rykte

Tiden är kommen. Några dagar innan laget drar sig tillbaka för sommarledighet gör jag det. Nu bär det av till Barnens Ö för en månads arbete. Strås ska dras till stacken, samhället ska göras en tjänst and all that jives. Jag har tyvärr inte någon semesterbild iförd lustigt regnskydd ”a la Laul” utan avslutar istället min vår med något ännu somrigare och ännu ÖIS-igare. Nämligen att dra igång en gammal silly-följetång!

Länge var det traditionsenligt alltid ett rykte om om Jeffrey Aubynn som sparkade igång transförfönstret. Då hans karriär är avslutad är det dags för en ersättare: Ibrahim Alushaj!

Målkungen från Angered som under två säsonger i Motala gjorde 36 mål och 26 assist, var inför säsongen på väg till ÖIS i en deal där sponsorer skulle gått in och bekostat kontraktet. Den affären gick inte i lås då, men nu verkar han återigen vara på klubbens radar.

Alushaj gick inför säsongen till norska Fram från Larvik. Där hann han med fem mål fram tills han bröt sitt kontrakt med klubben för några veckor sedan.

Enligt en källa ska spelaren ha kontaktats av klubben innan matchen i måndags och Alushaj var dessutom på Gamla Ullevi och såg matchen mellan ÖIS och Östers IF. Huruvida kontakten handlar om en direkt övergång i sommar eller är en första kontakt inför nästa säsong är fortfarande oklart. Spelaren är dock klubblös nu och ska han till ÖIS borde det vara nu.

Marcus Lantz konstaterade dock i en intervju på ÖIS.se under dagen att det inte kommer att komma in några spelare om ingen lämnar i sommar. Därför känns en övergång i sommarfönstret högst osannolik om det inte är så att klubben lyckas göra sig av med någon spelare.

Alushaj är dessutom i detta nu i Hällevik och provtränar med Mjällby AIF. Vad detta innebär för ÖIS intresse låter vi vara osagt.

Nu blir det semester från ÖIS. Vi hörs höst.

Framåt rödblått!


'Ett litet rykte' have 17 comments

  1. 8 juli, 2015 @ 18:02 Axel

    Känns som fruktansvärt onödiga pengar ifall vi plockar in honom då inga av våra anfallare är skadade (utöver Wallén och Carlsson sedan långt tillbaka.) Alushaj är ju dessutom ingen ungkarl…

    Svara

    • 8 juli, 2015 @ 18:15 C

      Han ville väl dessutom ha en lön på 30k/mån när han var aktuell i vintras. Tack, men nej tack.

  2. 8 juli, 2015 @ 18:38 Jannes jeans

    Utsikten borde väl vara intresserade, eller?

    Svara

  3. 8 juli, 2015 @ 21:51 Anonym

    Nej och åter nej är fruktansvärt oansvarigt med våran ekonomi om detta är sant.
    Se till att bli av med några bänk spelare i stället.

    Svara

  4. 8 juli, 2015 @ 22:10 Sven

    Alushaj nej tack våra egna anfallare är ju bättre på allt!!!

    Svara

  5. 9 juli, 2015 @ 17:57 Greven

    Hahaha. Ett nytt transferfönster då är det väl obligatoriskt att värva in 2-3 nya anfallare för att värma bänk.

    Svara

  6. 9 juli, 2015 @ 20:48 Harry

    Sammanfattning: Resterande läsning går att hitta på Örgryte Svenska Fans, kan bara hålla med att detta stämmer när det gäller de äldre juniorerna och risken är stor att Öis tappar fler killar…….

    I det yngre lagen går det väldigt bra och lagen ligger i topp i sina serier. Detta tyder på att verksamheten fungerar utmärkt och att klubben är duktig på att ta hand om och fostra spelare när de börjar i fotbollsskolan och sedan tar steget vidare till sjumannafotboll och de inledande åren av 11-mannafotboll.

    Däremot kan man inte påstå att det fungerat särskilt bra i de äldsta årskullarna de senaste åren. När säsongen 2012 var färdigspelad för två och ett halvt år sedan hade ÖIS fortfarande ett lag i juniorallsvenskan och ett lag i pojkallsvenskan. Detta var alltså samma år som ÖIS tog steget upp i superettan och i sin iver att etablera A-laget i superettan så valde man att ”offra” de två äldsta juniorlagen. Man drog sig ur pojkallsvenskan av ekonomiska skäl då man ansåg att resorna kostade för mycket och man lät inte de yngsta spelarna i A-laget få spela med juniorerna och på så sätt rädda kvar laget i juniorallsvenskan. När man dessutom plockade upp tränaren Sören Börjesson till A-laget under sommaren sjönk laget i tabellen och juniorerna stod ensamma kvar med en övergiven Johan Matsson som inte lyckades hålla laget kvar i serien.

    I år har ÖIS ett antal spelare födda 1996-1997 som inte har ett ”eget” lag att spela i. Ibland får några vara med och spela i ”B-laget” som spelar i Reserv Elit Göteborg där man möter B-lag från klubbar som ligger i division 2 och 3. Detta lag kallas ibland för ÖIS ”U-lag” vilket är en konstig och missvisande beteckning på laget för i fem av de åtta spelade matcherna under våren har A-lagsspelare varit i majoritet i startelvan. Flera juniorer har lämnat klubben under året och risken är stor att det försvinner ytterligare spelare under sommaren då man upplever att det blir begränsat med speltid samt att ingen junior har fått chansen att träna med A-laget sedan seriespelet startade. I kommande artiklar kommer jag beskriva klubbens ”ungdomssatsning” på juniorerna de senaste åren mer ingående.

    Svara

    • 10 juli, 2015 @ 02:11 Daniel

      Någonstans så borde ÖIS satsa mer på det egna som finns i klubben. Istället för att ha 2-3 ”köpta” anfallare i truppen (med högre lön än en junior) borde man fylla ut dessa platser med egna spelare. Division 1 är dessutom en jättebra serie att fostra ”morgondagens stjärnor” i.

    • 10 juli, 2015 @ 08:58 erik

      I vintras valde de två bästa 98:orna att gå till Häcken.
      Under våren valde den bästa 99: an att också gå till Häcken.
      Öis ledare bör naturligtvis ställa sig frågan varför dessa tre spelare valde att spela
      för Häcken?
      En duktig 97: a har under sommaren också valt att lämna.

    • 10 juli, 2015 @ 10:24 ÖISAREN

      Tack Harry, bra att detta kommer upp. Tro mig, U-truppen finns bara för syns skull, får inte kosta några pengar, och kommer att offras. Fler och fler av spelarna börjar förstå detta, Martinsson var den första att lämna för Jonsered. Många spelare har knappt spelat match under vårsäsongen, undantaget träningsmatcher. Det kommer att bli fler(alla?) som lämnar, fast antagligen efter hösten. Spela B-lagsmatcher med helt ointresserade killar från A-truppen, gäller för övrigt i alla lag, är inte bra för ungdomar. Att vara med i en U-19 serie, kostar som 1 av A-laget 7 anfallare.
      Prioritering.

      Erik: Målvakten var för bra, en var bitter, den yngre har varit runt i hela Europa. Bästa killarna, nej, men som du säger, varför kan vi inte behålla killarna? De kanske räknade ut att de inte skulle få spela match? I denna ålder är matcher den viktigaste utbildningen, därav kommer U-laget bli sämre och sämre, offras.

    • 13 juli, 2015 @ 23:16 Pirlo

      Bra Harry!

  7. 10 juli, 2015 @ 09:53 Z

    Ha 3 – 4 rutinerade spelare och låt resten vara egna talanger. Snälla styrelse se till att vi supportrar kan få vara stolta ÖIS:are! Just nu, med all rätt, är vi Sveriges gnälligaste supporterskara!

    Svara

  8. 14 juli, 2015 @ 13:25 Anonym

    In med vilgottsson i A truppen när inga pengar finns är det dax att satsa på ungdomarna , annars han kanske är förlorad

    Svara

    • 1 augusti, 2015 @ 00:43 Harry

      Vad jag hört så har Vilgotsson tackat nej till ett ungdomskontrakt, frågan är om han stannar i Öis.
      Med tanke på hur Öis behandlat sina juniorer de sista åren tror jag fler lämnar under 2015, och vilka nya unga spelare kommer när det inte finns något U 19 lag ?
      Niklas Allbäck gör allt för att måla upp en bild hur bra det fungerar med akademin men detta håller inte när man ser hur det fungerat för de äldre juniorerna under 2015.
      Hösten 2014 sa Allbäck och Gren att vi skall SATSA på att utveckla de juniorer som fick vara kvar att de skall spela i U21 och utvecklas, hur har det gått med detta.
      Jag påpekade detta tidigt att de spelare från A laget som inte får spela har alltid förtur att spela i U 21 och då kommer det inte bli så mycket speltid för killarna.
      Ett stort misstag att inte ha något U 19 lag men detta tyckte inta Allbäck / Gren, bättre att utvecklas i U21.
      Jag är ganska säker på att killarna hade gjort bra ifrån sig i U19 i år, samma U19 serien som man spelade i 2014, jag tittade på U21 när de spelade mot Sävedalen i Reserv Elit i våras och då gjorde killarna (en av de få gånger som juniorerna fått chansen) en mycket bra match som slutade 2-2. Sävedalen hade då flera spelare från A laget med i den matchen.
      Varför de inte fick spela i U19 i år skall jag ta upp senare i höst……………………..

    • 1 augusti, 2015 @ 10:35 Daniel K

      Ge Vilgotsson ett riktigt A-lags kontrakt NU!!
      Han är klart bättre och har långt större potential än flera andra anfallare i dagens A-trupp.
      Är det skåningen som står i vägen?
      Ge oss en tränare som vet hur man förvaltar och utvecklar talang!
      Bosko Orovic!?

  9. 29 juli, 2015 @ 13:51 Smurfalizer

    Jepp. Slut på vidlyftigheterna. För många namnstarka spelare har genom året visat att ”ta klivet ner” till oss inte gett den väntade effekten. Istället tunga huvuden och alltför lite jävlaranamma. Satsa på ungdomen. Skit i värvningskarusellen tills ekonomin så tillåter. Hellre ett Öis i ettan än inget Öis alls. Ge de unga chansen!!

    Svara

  10. 2 augusti, 2015 @ 12:08 Harry

    Nu har ytterligare en junior (Fredrik Martinsson) lämnat Öis och gått till Häcken U 19.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se