IMG_4537

Fredrik går i Jacob Ericssons fotspår?

Inför fjolårssäsongen fanns det intresse från Gefle IF att knyta till sig ÖIS målvakt Fredrik Andersson. Det intresset har uppenbarligen inte lagt sig, utan snarare intensifierats, då ett bud landat på ÖIS bord.

Inför 2014 togs Johan Hagman, då förstamålvakt i Qviding, in för att täcka upp för en eventuell försäljning av Fredrik Andersson. Så blev aldrig fallet, istället fick Hagman agera andramålvakt säsongen ut i ÖIS, medan Andersson genomförde sin första säsong i ÖIS som startman med bravur. Nu kan det alltså vara dags för Fredrik att röra sig norrut i landet, till Gästriklands stolthet.

Frågan kvarstår dock hur ÖIS tänker. Vill man göra sig av med seriens, kanske, bästa målvakt mitt i säsongen för att kunna genomföra en kostnadsbesparing? Eller ser man det som att det är viktigare att behålla den defensiva tryggheten i laget man byggt upp resten av säsongen, oavsett ifall pengarna blir mindre efter säsongen eller att Fredrik själv kan bli missnöjd om en flytt uteblir.

Som supporter så tänker man oundvikligt först och främst på hur det kommer att påverka laget vid en eventuell förlust av sin startmålvakt. I och med att det är ganska oprövade kort bakom Fredrik Andersson så är situationen en helt annan jämfört med när Peter Abrahamsson lämnade efter säsongen 2013. Då fanns just Fredrik där, och det fanns knappt någon som var osäker på om han kunde axla Peters mantel, alla snarare förväntade sig det. Och visst har han levt upp till den nivån, även när han fått spela majoriteten av säsongens matcher. Nu finns där Kristoffer Björk främst bakom, som jag inte har så mycket att säga om, då jag enbart sett honom spela i en U-21-match tidigare i vintras.

Sedan behövs ALLA inkomstkällor eller kostnadsbesparingar som kan finnas, vilket gör beslutet än svårare att ta för ÖIS. För Fredriks del så kan man bara spekulera i vad som vore bäst för honom själv. Det är svårt att som ÖIS:are påstå att det finns en enorm potential i klubben att snabbt vara med och spela om en allsvensk plats eller liknande. Vi har spelat i Division 1 fyra av de senaste fem åren. Det är självklart att våra bra spelare söker sig bortåt så småningom. Jacob Ericsson gjorde det senast och har blivit ordinarie i ett Allsvenskt mittenlag direkt från Division 1.

Tanken slår en när denna nyheten poppar upp att man som ÖIS:are inte behövt fundera, eller oroa sig över målvaktspositionen i laget sedan målvaktskarusellen 2009. Och innan det fanns Dick Last där. I målet alltså. Man inser hur bortskämd man har varit med just den positionen om man jämför med resterande lagdelar. Just därför känns det jobbigt att eventuellt behöva börja bli det igen. Jag undviker helst det måste jag säga.

Vi får se vad som händer. Ett bud har kommit in. Ingen har lämnat än. I den bästa av världar så står Fredrik fortfarande i mål när vi möter Lund om en månad.


'Fredrik går i Jacob Ericssons fotspår?' have 31 comments

  1. 15 juli, 2015 @ 20:53 Mendel

    Om hans vara eller icke varande i klubben beror på 60 000kr så borde vi supportrar väl kunna matcha det.

    Svara

    • 15 juli, 2015 @ 22:07 Hocus Focus

      Låter ju rimligt.
      Då har vi ju i alla fall en bra mycket bättre chans att gå upp.
      Nästa säsong går han ju gratis oavsett.

  2. 15 juli, 2015 @ 22:02 Axel

    Det känns väldigt ovärt att sälja honom för 60-70K i mitten av säsongen. Däremot ifall vi får närmare 150K och hittar en duktig ersättare i form av lån eller någon kontaktlös. Det hade inte varit fel att låna tillbaka Abrahamsson. Eller kanske ta in Niklas Uddenäs som är kontaktlös och tidigare stod i Landskrona?
    Tycker iallafall inte det är aktuellt att sälja med Gefles nuvarande bud, dock vill vi inte ha en missnöjd spelare som har tvingats kvar.

    Svara

    • 15 juli, 2015 @ 22:10 Hocus Focus

      Tycker inte Freddan borde bli så sur om han väntar tills säsongen är slut och ansluter till Gefle sedan.

  3. 16 juli, 2015 @ 00:53 Don Karlsson

    70 000 kr är viktiga pengar i klubbens utsatta ekonomiska läge, bättre med dessa slantar än ingenting alls???
    En omotiverad småsur besviken målvakt tillför ju inte någonting för ÖIS under hösten bättre hitta en hungrig framtidsman redan nu!

    Svara

  4. 16 juli, 2015 @ 14:51 Mikael

    60-70 K för seriens bästa målvakt (som mycket väl skulle platsa i Allsvenskan inom väldigt kort tid) är kaffepengar i det stora hela. Speciellt när vi pratar kvalitet hos en spelare som kan göra skillnad som Fredrik har egenskapen att göra (han har räddat ÖIS många gånger redan i en-mot-en-läge).

    Förstår tanken kring att sälja medan man kan, istället för att gå tomhänt från samma spelare något senare, men frågan är hur ÖIS skall klara det här på längre sikt ändå. Förstår att 60-70 K är viktiga pengar, men det hjälps inte om man inte har koll på den ekonomiska helheten. Skall vi rida vidare på vågen och försöka ta hem serien så går det inte att tulla på kvaliteten och sälja ut det bästa vi har för att rädda ekonomin. Fredrik är igen spelartyp man ersätter med lätthet. ÖIS står inför helt klart komplicerade beslut. Utan någon serievinst i år som kommer vi nog få se en hel del spelarflykt efter att serien är slut. Många av spelarna har utvecklats enormt de senaste 2 säsongerna och många har ögonen på sig från bättre lag, högre upp än Div.1. Mycket av årets ÖIS bygger på att man går upp helt klart, kanske mer än någonsin tidigare, för att vi skall kunna se en kontinuitet i det hela.

    Svara

  5. 16 juli, 2015 @ 21:18 Svenne

    Ja nog borde Gefle betala minst 100 000 för en målvakt av denna kaliber, vill han själv lira i allsvenskan eller stanna kvar hos ÖIS?

    Svara

    • 16 juli, 2015 @ 23:57 Daniel

      Till GT sade han ungefär: ”Det är klart det kommer bli vemodigt att lämna ÖIS men samtidigt så är Allsvenskan något man strävar efter”.

  6. 17 juli, 2015 @ 08:57 Niklas

    En målvakt av allsvensk kaliber och med utvecklingspotential. 500 000 hade jag tänkt mig, som minimum 250 000. Vad är det för jävla kaffepengar Gefle erbjuder?

    Svara

    • 19 juli, 2015 @ 11:12 Richard

      Problemet är ju som jag uppfattad det att Fredriks kontrakt går ut i sommar, klart Gefle inte degar upp alldeles för mycket ifall dem kan få honom gratis i sommar. Sätter oss i ett ganska svårt läge..

  7. 17 juli, 2015 @ 09:19 zigge

    Var är Thorzons pengar nu? Han har kastat in miljoner, och nu handlar det om 70 lök…? Det är väl bättre att behålla Fredrik säsongen ut, och ge honom en xtra dusör för det? Hjärnsläpp på ÖIS-gården igen. Utan Fredrik går vi aldrig upp i S1, åtminstone inte denna säsong. Och i så fall är allt över ändå.

    Svara

    • 17 juli, 2015 @ 12:59 Anonym

      Varför alltid klaga på gården han är inte såld än. Eller vet du något?

    • 18 juli, 2015 @ 09:21 Scroll

      Skönt att inte du sköter pengarna på Öisgården, Zigge. Varför ska vi ge honom en extra dusör för att han fullföljer sitt kontrakt?

  8. 17 juli, 2015 @ 11:29 Anonym

    Danny…

    Svara

  9. 17 juli, 2015 @ 12:02 Tore

    Värva Victor Valdes från Man United?
    Fredrik är inte oersättlig det ordnar sig nov.

    Svara

  10. 17 juli, 2015 @ 23:46 Bengt

    Hej kära ÖIS vänner.
    Det är ingen rolig läsning nu i sommaruppehållet.
    Vi kanske tappar vår målvakt för ”kaffepengar”.
    Vem blir den näste? Med tanke på vår, tydligen usla, ekonomi kan lag högre köpa våra spelare ”billigt” och då skall vi vara glada för vi behöver varenda krona.
    Om vi rear ut laget kommer vi ALDRIG tillbaka för då har vi inget lag.
    Nu när vi äntligen verkade vara på gång så kommer trista rykten.

    Så om inte det räckte som kom dagens nyhet, Ervik går till GAIS, Lundren gick dit tidigare i år.

    Den förbannade ekonomin.

    Svara

    • 18 juli, 2015 @ 02:11 Kalle H

      Man kan ju undra var Gais får sina pengar? Dem kanske har en egen Thorzon

    • 18 juli, 2015 @ 11:03 Z

      Lundgren blev gajsare förra året eller?

  11. 18 juli, 2015 @ 11:11 Freddie

    Ervik går i Lundgrens fotspår, men va fan hade någon här räknat med Danny i ÖIS under hösten han spelade ju nyss i allsvenskan.
    För övrigt tror jag inte Mjällby hade råd att behålla Ervik pågrund av som för så många andra fotbollsklubbar usel ekonomi :-(

    Svara

  12. 18 juli, 2015 @ 15:18 Bengt

    Jag hade kanske fel om Lundgren men några hemvändare (förutom Anklev och Sandberg) har vi inte sett till de senaste åren och det blir det inte heller med USEL ekonomi. Mellqvist, Olsson och Gustavsson har ju redan gått till Ljungskile de senaste åren.
    Låt oss nu hoppas att ingen mer går för någon ny är ju INTE att räkna med.
    Jag hoppas att ÖIS går upp till Superettan i år men hur skall vi kunna stanna kvar UTAN pengar.
    ÖIS i mitt hjärta

    Svara

  13. 21 juli, 2015 @ 05:46 Malte

    För er som funderar på om ryktet om försäljningen kan jag säga att lägenheten hans på kvillegatan 11 i Göteborg är såld. https://slutpris.se/objekt/3a-pa-kvillegatan-11-587177/

    Såldes här i juni

    Svara

  14. 21 juli, 2015 @ 09:23 Finans DOPING

    Back 3 miljoner ?!?
    Ni ger ut löner i div 1 som inte är av denna värld,hur tänker ni?
    Ni ligger i toppen av SE i löneligan och lirar i div 1 inte konstigt att det går åt helvete ekonomiskt!
    Se till att landa nu, och ta inte ut en kvalplats i förskott nu …..NI ÄR ETT DIV 1 LAG, visst publiken är lätt ett SE eller AS lag men det är det ända förutom lönerna..Ni har en tränare som har haft en massa miljoner att tillgå utan att lyckas(helt enkelt för dålig)
    För ni har LÄTT dom bästa/dyraste spelarna i serien och det är ni som borde varit i TFF skor i tabellen!

    Svara

    • 21 juli, 2015 @ 12:14 1887

      Vi är högst medvetna om läget i förening och därför byttes nästan hela styrelsen ut tidigare i år. Det går dock inte att förändra allt under detta år då alla kontrakt redan var skrivna under förra styrelsens tid. Redan på årsmötet förra året fanns det krafter att byta styrelse men tyvärr var vi inte tillräckligt många som då röstade för en ändring.

      När det gäller tränare så är det många som inte är nöjda men att sparka tränare och betala alla pengar för att riva kontraktet finns inte.

      Detta år kommer vi kämpa att ta oss igenom ekonomiskt och nästa år måste man ta tag i budget för att sätta en realistisk. Jag har förtroende för att sittande styrelse kommer ta de tuffa beslut som behövs för att balansera ekonomin, det kommer svida i supportersjälen men det är något som måste ske

      Du verkar inte ha någon större insyn i vad som händer i föreningen så jag vet inte riktigt vad du vill med ditt inlägg.

    • 21 juli, 2015 @ 14:43 Kalle H

      Är du Gaisare?

  15. 21 juli, 2015 @ 18:13 Greger

    ÖIS nobbar Nu Gefles bud men Fredrik har lämnat sin lägenhet? Detta blir nog en riktig surdeg fy fan lider med Fredrik.

    Svara

    • 21 juli, 2015 @ 21:33 Ludde

      Lider med Fredrik? ÖIS kan väl för fan inte ägna sig åt välgörenhet och skänka bort bra spelare nästan gratis? Allt under 250 000 är ett hån. Gefle kan dra åt helvete med sina kaffepengar. Det tror jag Fredrik förstår.

    • 21 juli, 2015 @ 21:38 Kalle H

      Varför gör du det? Den summa som nämnts var ju ett skambud. Gefle utnyttjar ÖIS dåliga ekonomi. Hoppas han stannar för då har vi en liten chans att gå upp och han kommer säkert att få fler chanser.

  16. 22 juli, 2015 @ 02:03 Greger

    Klart att ÖIS borde få bättre betalt minst 250 000 men jag kan ju samtidigt förstå att Fredrik vill ta chansen till spel i allsvenskan.
    Kan nog vara så att snikna Gefle chansar med ett lågt skambud och nu får höja detta ett snäpp om dom menar allvar?

    Svara

  17. 22 juli, 2015 @ 17:12 Lasse

    Haha. Ja, sitt ni här och vänta på bud i halvmiljonersklassen. Gefle har en duktig målvakt i Emil Hedvall och kollar efter billiga backuplösningar. Tror ni att ett lag med så pass liten budget delar ut stora bud för en tilltänkt reservmålvakt? Som redan nu har möjlighet att diskutera med Gefle om en fri övergång efter säsongen? Givetvis ska vi inte tacka ja till ett bud i det här läget. Det vore idiotiskt ur ett sportsligt perspektiv. Men att sitta här och dilla om hur skandalöst lågt budet är känns fånigt. Det är inte Football Manager.

    Svara

  18. 23 juli, 2015 @ 08:55 Vad händer

    Men det här verkar vara lite Göteborgsk Football Manager :-( Prio-Nisse regerar på Gamla Ullevi? http://www.expressen.se/gt/sport/blavitt-far-clean-court–avtal-for-gamla-ullevi/

    Svara

  19. 26 juli, 2015 @ 15:05 En apa till hora

    Alushaj till Oddevold…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se