IMG_7388

Vinst i det första mötet av två

En bortaklack, ett riktigt motstånd och en toppmatch gör mycket. Att det var den läktarmässigt bästa insatsen i år har mycket dessa tre saker att tacka. Att spelarna verkade taggade till tusen har, tror jag, samma tre faktorer att tacka, plus det för dagen fina stödet då, såklart.

2013 var Öster i Allsvenskan senast och ÖIS var där 2009. Att ÖIS och Öster befinner sig i Division 1 Södra medan betydelselösa föreningar som Utsikten, Ängelholm och Häcken ligger högre upp i seriesystemet är fel och bör åtgärdas. ÖIS tog idag ett minikliv för att åtminstone åtgärda sin egen position. 1-0 mot Öster i en ganska svängig match som kunde slutat med både ett oavgjort resultat och en Öster-seger om det inte velat sig väl.

Öster hotade ÖIS försvar matchen igenom, främst genom nummer 14 på deras högerkant som gjorde lite vad han ville med Hampus Bohman med hjälp av sin till synes oerhörda snabbhet. Tyvärr, för Östers del, mynnade det sällan ut i något farligare än ett inlägg på ÖIS-spelare. ÖIS å sin sida hade, som vanligt, svårt för att omsätta bollinnehav och fina passningskombinationer till farliga målchanser. När lägen dök upp var det en aning oskärpa i avsluten.

Båda halvlekarna såg i mina ögon relativt snarlika ut, med ett bollförande ÖIS och ett kontrande Öster. Skillnaden mellan halvlekarna dock är att pressen från ÖIS sida tilltog i den andra, och fler inläggslägen och målchanser skapades ju längre matchen led. Betalt fick man när Sebastian Ohlsson efter 70 minuter rakade in bollen efter en lite rörig kamp i straffområdet efter en fast situation.

William Atashkadeh (som för övrigt gjorde en av sina bättre matcher, spelmässigt sätt) missade ett finfint läge, och en drös spelare sköt bollen över ribban i hyfsade lägen. Öster hade i den andra halvleken en jättechans. Då var ställningen fortfarande 0-0, men läget som uppstod hade Fredrik Andersson järnkoll på och hoppade ut, gjorde sig stor, och parerade skottet från Öster-anfallaren.

Positivt att ta med sig från denna matchen är vinsten i en jämn och tight match. Segrar som inte går att underskatta. Andreas Östlings mittfältsspel. Var han bäst på plan idag? I mina ögon är han numer helt självklar att starta med på mitten. Vilken duellspelare. Östling och Lindström ÄR ett dynamisk och välfungerande par. Alla spelares inställning i matchen är definitivt värt att ta med sig.

Fortfarande behövs det jobbas på direktheten och beslutsamheten vid straffområdet. Björn Anklev måste, måste, måste få bättre ordning på sina passningsfötter. Defensivt fungerar det, men offensivt är det alldeles för slarvigt och tafatt.

Nu till det viktigaste. Öster-ÖIS. Kul bortaresa. Ett riktigt lag, en riktig fotbollsstadion, sista matchen innan uppehållet, chans att hänga av Öster, chans att avancera till kvalplats. Det finns ingen anledning att inte åka dit.

Alla till Växjö!

'Vinst i det första mötet av två' have 7 comments

1. 6 juli, 2015 @ 23:03 Magnus

Björk bör creddas idag! Kändes riktigt stabil!

2. 6 juli, 2015 @ 23:24 Stewart McManus

Riktigt bra insats av alla idag!!! Vi var aggressiva och vann närkamper, passningsspelet var en fröjd att se. Jag anser att vi dominerade matchen totalt förutom första 10 minuterna. Öster hade två farligheter totalt, vi hade massivt bollövertag, hörnstatistik och skottstatistik. Logiskt resultat hade varit 3 eller 4 noll med lite bättre skärpa. BRA JOBBAT IDAG PÅ PLAN OCH PÅ LÄKTAREN!!

3. 6 juli, 2015 @ 23:41 Rödblå gubbe

Klart rättvis seger som jag ser det efter bollinnehav och chanser. Visst hade Öster många inlägg från högerkanten men de skapade ju i princip ingenting av det.

4. 7 juli, 2015 @ 00:49 Mbe

Detta var en mycket bra insats med bra koncentration matchen igenom. Glädjande att spelet inte föll ihop efter ledningsmålet. Tyckte att det bästa med dagens match var agerandet sista 20 minutrarna när säcken skulle knytas ihop. Bra presspel från forwards till backlinje, med ett bollvinnande och finurligt innermittfält. Östling och Lindström slog knappt bort en passning under hela matchen. Skulle önskat att man oftare hade hittat den fria ytan hos Boman som allt som oftast hade sin kant helt fri, men det är ju detaljer. Riktigt glad när jag åkte hem idag, Öster spelar boll och då kommer Öis mycket bättre till sin rätt jmf med parkerade bussarna som andra team ställer upp.

• 7 juli, 2015 @ 00:55 Jonathan Larsson

Bra att du tar upp sista 20! Mycket bra kontroll från ÖIS sida, och det är vi sannerligen inte bortskämda med.

5. 7 juli, 2015 @ 08:42 Bengt