IMG_5385

Ett uteblivet referat är också…

Ni har redan läst referaten. Ganska många av er har säkert också sett matchen i sin helhet. Så även jag. Från en ståplatsläktare bakom det ena målet bevittnade jag något jag så många gånger tidigare bevittnat.

Jag är inte kapabel att analysera Johan Hedman fått för offensiva instruktioner, varför ytterbackarna hade så stora bekymmer eller något annat gällande det spelmässiga. Det enda jag kan ge er just nu är känslor. Eller kanske avsaknaden av ”rätt” känslor.

En förlust som denna brukar göra ont i hela kroppen. Inte dagens förlust. Dagens förlust gav snarare en känsla av ”vad var det jag sa” och likgiltlighet. Kryddat med lite frustration.

Det gör mig livrädd.

Det var ytterligare en match där ÖIS på sedvanligt manér förlorade när förstaplatsen kändes inom räckhåll. En match som bekräftade alla de myter vi ÖIS:are så gärna odlar om såväl vårt supporterskap som om klubben. Och jag blir orolig när saker blir som man tänkt sig. Men nu är jag mest likgiltig.

Inför säsongen la jag ned väldigt mycket tid på att få ÖIS att bli en klubb som var något annat än bara en klubb i mängden. En klubb där det fanns andra anledningar än det som hände på planen till att gå på matcherna. Min vision var att ÖIS skulle bli något mer.

Resultatet blev den tråkigaste säsongen jag upplevt under min tid som aktiv ÖIS:are. Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig haft mindre lust att ta mig till arenorna där ÖIS spelar.

Avsaknaden av starka känslor är den värsta känslan jag känt.

Medan jag sitter på bussen hem och hör folk svära över Marcus Lantz eggas jag inte igång. Jag tänker istället ”Vad var det jag sa?”

Jag vill inte vara den som tänker så.

Lusten borta

Den lustfyllda känsla jag alltid haft inför matcher är borta. Likaså känslorna efter matcherna. Detta påverkar också denna hemsida.

Som ni säkert lagt märke till har jag slagit av på takten under sommaren, även efter min sejour på annan ort. Detta mycket beroende på att jag helt enkelt inte haft lusten och ideellt arbete som detta kräver en annan belöning än pengar och när den belöningen inte kommer är det svårt att hålla på.

Jag kommer ta lite tid för att bestämma mig om huruvida det är lönt att fortsätta med skrivandet här eller ej.

Känner du för att ta över mitt jobb är du välkommen att höra av dig.

Jag återkommer i slutet av veckan.


'Ett uteblivet referat är också…' have 29 comments

  1. 23 augusti, 2015 @ 23:50 Bengt

    Du har så rätt, Lusten.
    Dog den idag?
    Första halvleken kändes bra MEN andra. Vad hände? Ett ängsligt lag utan lust.
    Vad har hänt med Atashkadhe i sommar?
    En mycket trist tillställning. Snart går även tåget.
    Blir ingen rolig Div 1 nästa år.

    Svara

    • 24 augusti, 2015 @ 08:18 Truls

      Förstår att det är känslor men förstaplatsen inom räckhåll. Njä. ;)
      Upp med hakan.
      Visst.. Torsk. Trist.
      Vi måste sikta på andraplatsen. Inget annat är egentligen rimligt. Och där har vi fortfarande chansen. Sen ser spelet inte så bra ut efter uppehållet. För mycket cava och party på semestern?
      Tyvärr är truppen inte bredare än att när Ohlsson, Östling och Jakob är borta är det svårt att hålla uppe spelet.
      Förhoppningsvis är två av dom tillbaka snart. Annars blir det nog svårt framöver.

  2. 24 augusti, 2015 @ 08:10 zigge

    …sent skall syndarna vakna. Rötan i ÖIS nådde till slut ytan, och nu är det över. När en sådan som Felix – som i alla väder ställt ÖIS framför både familj och vänner – till slut inser det meningslösa i sitt livs engagemang, kan det inte finnas fler än en handfull ”riktiga” supporters kvar. Det är som sagt aldrig för sent att ge upp.

    Svara

  3. 24 augusti, 2015 @ 08:55 Stewart McManus

    Kom igen grabbar. Efter regn kommer solsken. Bryt ihop och kom igen!

    Svara

  4. 24 augusti, 2015 @ 09:06 Gugge

    Vinner Oddevold ikväll känns det…..ILLA

    Svara

  5. 24 augusti, 2015 @ 10:53 Felix Jonsson

    Vill poängtera att denna förlusten i sig inte är det som knäcker mig utan detta är en känsla jag haft i stort sett hela säsongen.

    Svara

  6. 24 augusti, 2015 @ 12:03 Rödblå gubbe

    Det skulle vara väldigt tråkigt om du slutar skriva Felix. Vi är VÄLDIGT många som uppskattar det du skriver. Sen tycker jag faktiskt att det är alldeles för tidigt att ge upp. Visst, det har inte varit bra efter sommaruppehållet. Och gårdagens andra halvlek var vad jag förstår riktigt usel. Men det är 10 matcher kvar och andraplatsen efter Trelleborg har vi fortfarande chansen på. Ge järnet ! Gå till Gamla och stötta pojkarna !

    Svara

  7. 24 augusti, 2015 @ 13:24 LG

    Känns lite meningslöst att gå matcherna och vi är ju inte så många längre. Finns ingen go stämning längre med ÖIS. Man märker hur lite det skrivs på Twitter eller här. Inte många intresserade längre.

    Svara

    • 24 augusti, 2015 @ 14:36 Truls

      Det är väl inte mindre än det varit innan? Tycker till och med det varit goare stämning i år än det varit på några pga av att det kommit lite trevliga initiativ från olika håll. Bara å jobba på. Och ja..
      Klart du ska fortsätta skriva Felix.

  8. 24 augusti, 2015 @ 16:24 Dr Gniden

    Om du nu väljer att sluta skriva så ska du veta att det har varit in fröjd att läsa dina texter. Dels för att jag i stort sett alltid håller med om dina åsikter, dels för att texterna håller en generellt hög nivå vad gäller supporterjournalistik. Oavsett om det handlar om rena matchreferat, personliga känsloyttringar som denna, artiklar om supporterfrågor eller samhällsfrågor (Pride etc.) så levererar du. Minst sagt imponerad av din bredd.

    Jag känner mig precis lika uppgiven som du beskriver det. Jag hade på känn att det skulle bli förlust igår. Jag åkte ner i hopp om att bli motbevisad. Sedan blir det precis som man förväntat sig från början. Dessutom efter att ÖIS haft ledningen i paus dessutom, liksom bara för att det ska jävlas ytterligare. Om jag känner kan jag kan jag bara försöka föreställa mig hur det måste vara om man som du lägger ner så mycket tid och energi på ÖIS. Om du inte orkar skriva för Sambadefensiv mer så har du min fulla förståelse, och du ska veta att du, för mig, alltid är välkommen tillbaka igen när du känner för det.

    Oavsett så hoppas jag att jag kommer få fortsätta lyssna på dig och dina rants om Marcus Lantz i ”Från Gräset i Götet”, även om du slutar skriva här.

    Svara

  9. 24 augusti, 2015 @ 18:23 Den kommer tillbaka...

    …lusten, alltså. Kanske inte så mycket så att du orkar skriva för SD men tillräckligt mycket för att det ska vara kul att vara ÖISare ibland.

    Svara

  10. 24 augusti, 2015 @ 20:08 Sweshiman

    Känner igen mig i känslorna men känner att det är nu det på allvar är viktigt att vi supportrar sluter upp kring laget. ÖIS är inte ett division 1 lag som alla andra, det beror delvis på det faktum att vi är 128 år gamla men framförallt på grund av supportrarna. Sidor som SD är ett bevis på att ÖISare inte bara råkar vara 10 gånger flera på läktaren än våra seriekonkurrenter, utan även att vi faktiskt bryr oss om klubben på ett helt annat plan än man gör i Höllviken eller Eskilsminne.

    Det du beskriver är något som kan reducera oss till just ”ett lag i mängden”. Det är dom känslorna personerna på Norrbys läktare känner när dom går hem efter match, oavsett vinst eller förlust. Det gör skillnaden mellan åskådare och supportrar.

    Det är jobbigt att vara ÖISare idag, men precis som i vilket förhållande kommer det finnas toppar och dalar, sportsligt såväl som känslomässigt. Vi sätts på prov men nog fan ska vi ta oss ur det här så småningom. Jag vet inte hur vi ska lyckas gå upp eller vinna matcher, men jag vet att draget kring klubben innan säsongen inte berodde på att alla trodde vi skulle leka hem serien.

    Med det sagt förstår jag dig oavsett vad du väljer att göra med sidan. Men jag kan säga att det du har gjort uppskattas och jag önskar att det fanns ett bättre sätt att visa det än via några meningar i ett kommentarsfält.

    Det blev nog en rörig och mjäkig text men kände ett behov av att skriva av mig lite. Vi är ÖIS, vi är bättre. Tillsammans tar vi oss tillbaka, starkare än någonsin.

    Svara

    • 24 augusti, 2015 @ 21:21 Rödblå gubbe

      Håller med dig till 100 %. Och det dröjde inte längre än till i kväll förrän Oddevold åkte på stryk borta mot Norrby. Om vi samlar oss och sluter upp kring laget så nog tusan ska vi i alla fall klara en kvalplats.

    • 26 augusti, 2015 @ 11:37 Jonathan Larsson

      Bra skrivet Sweshiman!

  11. 24 augusti, 2015 @ 21:05 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Åh boohoo. Kom igen! Vi är ÖIS! Visst var de rödblåas agerande på planen igår osedvanligt håglöst och mesigt och påminde om hemskeliga tidigare bottennapp, typ Värnamo borta, Utsikten borta osv. MEN! Det är ju så det är ibland. Om nåt skulle fått mig att ”tappa lusten” igår så var det däremot den ena halvan av vår egen supporterskaras agerande i halvtid. Skriv om det istället så skulle jag ha mer förståelse. Norrby-Oddevold 2-1. Peace.

    Svara

    • 25 augusti, 2015 @ 07:40 Martini

      +1 på allt du skriver här Sven-Agne…

  12. 25 augusti, 2015 @ 12:25 Bullen

    Ge inte upp. SD är ett ljus i mörkret och ÖIS är de näst bästa laget i serien f.n. Oddevold förlorade med 4 – 0 mot Grebbestad (div 2) i DM i förra veckan.

    Svara

  13. 26 augusti, 2015 @ 09:11 AntonR

    Örgryte shallalalala ! : )

    Svara

  14. 26 augusti, 2015 @ 11:51 Gabriel

    Rödblått tills vi dör!! Vi ger aldrig upp!! Rödblått eller inget, kämpa förfan gubbar!

    Svara

  15. 26 augusti, 2015 @ 12:18 Bengt

    Säger som Gabriel
    Rödblå tills jag dör.
    Jag är ÖISARE sedan slutet på 50-talet och detta harvandes i Div. 1 är inte kul.
    Var tog spelglädjen från i våras vägen?
    Vart tog den fina formen vägen?
    Atashkadeh och Mourad var lysande i slutet på vårkanten.
    Nu känns det ängsligt och slarvigt.
    Ger dock inte upp.
    ÖIS mot superettan.

    Svara

  16. 26 augusti, 2015 @ 12:39 llanson

    http://www.fcfiskeback.se/blogg/?p=20544

    Utdrag från följande sida:
    ”Markus Lantz. Ja den Markus Lantz som varit ett firat proffs i Tyskland, som varit landslagsmässig under många år och som för inte alltför många år sedan värvades till Landskrona när Henke Larsson skulle välja en fältherre för sitt lagbygge. Den Markus Lantz gjorde debut för Väster mot Mölnlycke i helgen som gick. På mittbacken skötte han sig ypperligt, blev matchens spelare och fick vara med och vinna direkt när Väster efter massor av försök äntligen fick slå MIS. Grymt cool värvning.”

    Tänkte detta kunde vara intressant, hur vet jag inte riktigt…

    Svara

    • 26 augusti, 2015 @ 16:53 Sofia S

      Han kanske är bättre på att ta direktiv än att ge dom?

  17. 27 augusti, 2015 @ 10:27 Lönestrul

    Är det lönestrul som gör spelarna loja och ofokuserade?

    Svara

  18. 27 augusti, 2015 @ 20:26 Herr Blåtand

    Har du något att backa upp ditt påstående med? Eller är det bara att sätt att sprida rädsla, osäkerhet och tvivel?

    Svara

  19. 28 augusti, 2015 @ 15:58 Rödblå gubbe

    Kontrakt 2,5 år med Oskar Vilgotsson ! Låter förståndigt.

    Svara

  20. 28 augusti, 2015 @ 19:51 Anonym

    Någon som har koll på fler där nere än Oskar?

    Svara

  21. 28 augusti, 2015 @ 23:15 Anonym

    Derby mot Qviding är väl lika upphetsande som att pissa i motvind? :-(

    Svara

  22. 29 augusti, 2015 @ 17:35 Ungtupparnas värsta ovän

    Jamen det var väl väntat. Att Hr Jonsson skulle tappa intresset. Åsiktsmaskinerna nuförtiden brinner hårt men falnar fort. Och samtidigt tar de till brösttoner om tradition, stil och klass. Vi är ju Öisare…kom igen när du har varit en Öisare i några decennier. Gråt ut mot mammas axel. Eller Gellermans axel. Den store ideologen. Så får vi se ytterligare exempel på tankarnas horeri…

    Svara

  23. 2 september, 2015 @ 16:53 Kigge

    Vore väldigt tråkigt om du lägger av, Felix. Du är antagligen den ”viktigaste” öisaren av oss alla just nu.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se