IMG_7310

Seger, comebackande och debuterande spelare

25-30 grader, stekande sol (innan matchen), Way Out West samt slutet av mångas semestrar. Mycket som var på gång denna lördagen, men det viktigaste av allt var det som skedde på Gamla Ullevi, nämligen matchen mellan ÖIS och Lunds BK.

Knappt 1400 personer bevittnade matchen, vilket speglas i alla grejer som rabblades upp i förra stycket. ÖIS vann matchen. 2-0 slutade det. Tre nyförvärv gjorde antingen comeback eller debut, och ÖIS befäste sin andraplats i serien, som innebär kval. Låter som en riktigt trevlig och underhållande eftermiddag? Kanske inte så rolig som det låter.

Detta kan definitivt, spelmässigt, ha varit den sämsta matchen jag sett i år med ÖIS. ÖIS har själva varit sämre, som t.ex. mot Oddevold hemma, men totalt sett så var det en fruktansvärt hafsig, långsam och tråkig match. Det på grund av dels ÖIS oförmåga långa stunder att driva upp tempot i spelet och att ta sig till avslutslägen. Men också var det på grund av att Lunds BK var ett av de sämre lagen jag sett ÖIS möta under de här tre och ett halvt Division 1-åren på 2010-talet. Visst, de hade siktet mot 0-0, deras tanke var inte att anfalla, deras tanke var att försvara sig med tio man, och åtminstone försöka kontra in ett mål. Jag förstår att det var deras spelidé, och jag respekterar den fullt ut, men så som Lund såg ut när de väl försökte anfalla var bland det mest tama jag har sett. Man behövde inte vara orolig för ett insläppt mål under hela matchen, även ifall de kom till ett halvläge eller två, mest på grund av slarv från ÖIS sida.

Frustrationen på läktaren började trappas upp ju längre matchen led, även om jag själv kände mig ganska trygg i att ett mål till slut skulle komma. Innan det hann bli riktigt irriterat så kom så även ett mål, genom William Atashkadeh. Målet kom till efter att ett läge skapats från ÖIS håll, som missats, en retur uppstod, som missades, bollen landade hos Atashkadeh som sköt på målvakten, men såg bollen slinka bakom målvakten och precis krypa över mållinjen.

Det andra målet gjorde anfallskollegan, och tillika lagkaptenen, George Mourad. I första halvlek hade Mourad en nick i ribban från nära håll på hörna, efter att ha vunnit höjdduellen mot Lunds försvarare plus målvakt. I andra kom ett identiskt läge som istället för att gå i ribban gick in i nät. Efter målet slog ÖIS av på takten än mer, säkert har värmen en stor del i det beslutet, annars fanns det definitivt läge att putsa till målskillnaden i denna matchen.

Ett nyförvärv som spelade från start var den enda ÖIS-debutanten av de tre nya som var involverade i dagens match, nämligen Fredrik Anderssons ersättare i mål, Robertino Kljajic. Ett omdöme får vänta till åtminstone nästa match, mot Värnamo i cupen, då han knappt hade något att göra alls idag mot de gula från Skåne.

Två inhopp från två comebackande ÖIS:are. Först ut var Joakim Olausson som därmed noterades för sin andra A-lagsmatch i det rödblå stället. Det syntes direkt vad Joakim kommer att fylla för funktion i det här laget. Kreativitet, spelförståelse och passningsskicklighet. Vi har att göra med en oerhört fin vänsterfot när vi pratar Joakim Olausson. Den kommer förhoppningsvis göra stor nytta i ÖIS anfallsspel. Men det bör också sägas att det är en ultimat match för Joakim att komma in och göra sin debut i, så det verkliga omdömet bör vänta en stund även här. Att briljera i en sluthalvtimme mot slutkörda spelare från tabelljumbon är en sak, en annan att t.ex. ta ansvar från start eller så mot Värnamo eller Landskrona. Joakim fick idag hoppa in på yttermittfältet, men att han är tänkt som innermittfältare kändes ju rätt tydligt i kommunikationen från ÖIS sida i samband med värvningen. Inte heller är det omöjligt att ta en plats där då Johan Hedman som hade den offensiva rollen bredvid Jakob Lindström idag gjorde en av sina sämre matcher i ÖIS-tröjan.

Alexander Vrebac är sist ut, och fick inte så mycket uträttat under sin tid på planen. Han visade dock prov på fina intentioner i väggspel och genombrottskraft. Det skall bli spännande att se vad Alexander kan tillföra under andra halvan av 2015.

Allt som allt så gjordes det som skulle göras. Nu väntar en tuff vecka med ett viktigt cupmöte mot Värnamo (som precis slog GAIS på Gamla Ullevi med 3-1, hur mycket det nu säger om hur bra de är…) och ett hett möte med Landskrona BoIS på Landskrona IP. Ta er till båda matcherna för bövelen! Mot Superettan!


'Seger, comebackande och debuterande spelare' have 5 comments

  1. 15 augusti, 2015 @ 18:41 Bengt

    Tack för 3 poäng.
    Nästa match blir svår. Landskrona verket bli tuffa MEN vi har revansch att kräva.
    Nyförvärven gjorde mycket bra ifrån sig.
    FRÅGA
    Är Andre skadad?

    Svara

    • 15 augusti, 2015 @ 19:29 Eric Wallander

      Ingen skada på André så vitt jag vet, pratade med honom i onsdags och då verkade allt vara frid och fröjd. Mycket märkligt att han inte ens var med i truppen dock!
      Tycker förövrigt att nyförvärven, inte minst då Robertino och Joakim var bäst på planen idag, Robertino var väldigt trygg och på rätt plats vid rätt tillfälle hela tiden, satte inte en fot fel!

  2. 16 augusti, 2015 @ 09:39 Mattias

    Hmm rätta mig om jag har fel, men var inte Andre den i truppen som var med i startelvan flest gånger på försäsongen – han startade väl nästan samtliga matcher?? Tycker alltid han visar attityd och kommer in med energi…Hoppas på snar comeback !

    Svara

  3. 17 augusti, 2015 @ 20:04 Daffy

    Tack för matchrapporten!

    Svara

  4. 20 augusti, 2015 @ 00:01 Crazy

    Usla Värnamo ett tråkigt bottenlag i Superettan vinner med 2-0 på Gamla Ullevi surt sa räven till både Bill och Bull :-(

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se