Image-2

Seger nummer två mot Qviding

Ännu en match är till handlingarna. Denna gången var det ÖIS som gick segrande ur striden. Strid är faktiskt ett bra ord för att beskriva matchen, då det emellanåt visades upp rejäla känslor från både ÖIS och Qvidings sida. 5-2 till ”bortalaget” ÖIS skrevs siffrorna till när slutsignalen ljöd på Valhalla IP. Klassiska ÖIS-siffror som @jacko1887 på Twitter påpekade. Det gäller att inte glömma av sånt där. 5-2 är ÖIS!

För att hålla koll på mig själv och vad som hände i matchen så tänker jag stolpa upp händelserna som är värda att rapportera om. För det hände ändå en del som är värt att just rapportera om.

1. Domarinsatsen. Låt oss börjar med att gnälla. Därför att den insatsen denna domaren gör, Fredrik Klitte till namnet, är alldeles för dålig. Domarens första halvlek är så förvirrad, så inkonsekvent och så bedrövligt dålig att man knappt vet vart man skall ta vägen. I andra halvlek märker man inte av honom lika mycket, och det är vanligtvis ett bra betyg, men visst fanns det rejäla tveksamheter även i den andra halvleken.

2. Nåväl, över till målen. Först Qvidings. En ex-ÖIS:are och en utlånad GAIS:are blev målskyttar för de för dagen röda. Nicolas Sandberg prickade snyggt in 1-1-målet 15-20 minuter in i den första halvleken. Shkelqim Krasniqi, som alltså är på lån från de grönsvart-randiga tajmade sedan ett inlägg från Qvidings vänsterkant och knoppade in 2-1 bakom Robertino Kljajic i ÖIS-målet. Inget av målen var resultat av någon supertydlig försvarsmiss, men visst kändes det passivt och inte jättebra.

3. ÖIS mål! Fem stycken! De två första gjordes utav samma spelare om inte jag fått det om bakfoten. Niklas Klingberg var den som såg ut att nå högst på en frispark, bara en handfull minuter in i matchen. Avslutet var en relativt lös nick, som dock var välplacerad, och uppenbarligen tillräckligt hård för att nå ända in i nätmaskorna. Jag är åtminstone helt säker på att Klingberg i alla fall gjorde det andra målet. För det var ett vackert mål. Ett frisparksmål! När varken Afonso eller Pavel Zavadil är i laget längre är det inget vi är vana vid. Vackert var det av Klingberg som dunkade in bollen i målvaktens högra hörn, och 2-2 var ett faktum en halvtimme in i matchen.

3-2 kom i andra halvlekens tolfte minut då en hörna slås från höger sett med ÖIS-ögon. Bollen slås undan på ett eller annat sätt och kommer studsandes mot Björn Anklev som från 20 meter med sin högerfot drar till! Och vilken träff! Eller nja…Björn fick på en högst medioker träff med högerdojan, men ändock en helt perfekt sådan. För bollen fick en fin båge och ytterskruv och landade i nätet i målvaktens vänstra hörn. Efter 3-2 fick vi se en mängd missade chanser från ÖIS sida, vilket vi i och för sig fått se matchen igenom. 4-2 kom dock, med en kvart kvar eller så av matchen, när George Mourad tryckte in bollen från utsidan av straffområdet. Lugnt, hårt, resolut, lågt och fint placerat. ÖIS fortsatte att trycka på, och dagens värsta målsumpare William Atashkadeh fick även han ett mål nerplitat i papprena, då han med fem minuter kvar av matchen fick sitt andra/tredje friläge i matchen. Denna gången gick det vägen för Atashkadeh som rullade in bollen bakom Qviding-målvakten och det vackra 5-2-resultatet var ett faktum.

4. Känslorna. Det delades ut gula kort på löpande band i denna matchen. Dels för att domaren uppenbarligen gillade att synas, och dels för att det var grinigt lagen emellan. Det var inte så att det var tjafs och tufft spel mellan två-tre spelare, utan det såg matchen igenom ut som att det här var två lag som inte har så mycket till övers för varandra. Det såg faktiskt ut som ett derby. Shkelqim Krasniqi kunde gott och väl blivit utvisad i den första halvleken då han gick på och knuffade Daniel Paulson på grund av att Paulson tagit bollen från honom på ett resolut sätt. Resultatet av situationen kom istället från den fega domarhandboken ett punkt noll, gult kort till båda spelarna. Arash Bayat fick dock syna det röda kortet senare i matchen. På tilläggstid så sparkade han ner Björn Anklev utanför spelet. Domaren såg det, och det röda kortet var självklart. Efter matchen fortsatte känslorna att svalla och spelare fick separeras av lagkamrater för att inte övergå från tjafs till fysiska handlingar. George Mourad var en av de i ÖIS som var mest upprörd på Qviding-spelare.

5. Läget efter matchen. Andraplatsen är fortsatt ÖIS, även efter omgång 17, oavsett vad som händer mellan Oddevold och Landskrona. För visst är det bara Trelleborg som skulle kunna vinna med 9-0 i denna serien. Spelet idag såg okej ut, det är svårt att avgöra mot Qviding, precis som i vårmötet, då deras defensiv är väldigt, väldigt långt ifrån bra. Men det verkar dock bara vara mot ÖIS de visar upp detta stundtals usla försvarsspelet. Det är bara att titta på deras målskillnad, räknar vi bort ÖIS-matcherna från deras statistik har de alltså släppt in 17 mål på 15 matcher. Helt okej ändå för ett mittenlag. Åtta mål på två matcher mot ÖIS är desto sämre.

6. Nästkommande match. Nästa match för ÖIS del är mot Football Club Höllviken på Gamla Ullevi nästa söndag. Inget är över än. Förstaplatsen är SVÅR att nå, andraplatsen är i våra händer. Kvalplatsen är vår. Nio omgångar kvar. Jag sitter och drömmer om derbyn nästa år. Alla som gör det, och alla andra, skall ta sig Gamla Ullevi nästa söndag. Ta er dit, sjung, gå hem. Mot Superettan!

'Seger nummer två mot Qviding' have 12 comments

1. 29 augusti, 2015 @ 22:22 MJ

Starkt att vända, lite stukade som vi var efter förra veckan. Sätter extra plus på HS, HB och JL.

Lite märkligt att Vrebac är helt utanför laget och att Olausson, som skulle tillföra så mycket, inte anses räcka till ens för inhopp.

Klingbergs frispark alldeles alldeles underbar att följa. Lätt överskruv och med perfekt dyk. Mumma.

Svara

• 29 augusti, 2015 @ 22:59 Kalle H

Nä den tränaren blir man inte klok på. Tyvärr tror jag inte att vi går upp även om vi får kvalplatsen. Han har svårt för att ta ut laget och är för dålig taktisk. Synd för det här laget har potential för superettan.

• 30 augusti, 2015 @ 10:00 Anonym

Att bli nöjd och få tag i bra,smarta tränare verkar vara det svåraste av allt..som tar jobbet på högsta allvar istället för att gå och sprätta omkring och vara cool! Fram med bättre tränare i u21 oxå..om det ska återskapas öisare från egna leden.

• 30 augusti, 2015 @ 13:39 Janne P

Angående tränare så tycker jag att det är märkligt att man i rekryteringsprocessen verkar underskatta erfarenhet. Jag är själv tränare (visserligen på helt annan nivå) men för mig är det tydligt att jag faktiskt blir en bättre och bättre tränare ju mer erfarenhet jag får. Fotboll kanske är enkelt men att leda ett fotbollslag är inte enkelt. Har hela tiden (faktiskt) tyckt att Öis borde ha satsat på en tränare med erfarenhet och track-record av att vinna matcher och serier av typ SuperEttan och div 1.

2. 30 augusti, 2015 @ 11:08 Axel

Tror Oddevold får svårt att klara av Landskrona idag.
    Med spelschemat vi har framöver så måste vi kunna rada upp segrar. Höllviken, Krisianstad, Halmia, Husqvarna, Norrby, Eskilsminne står framför oss så vi har en utmärkt chans att få lite andrum ner till Oddevold.

Svara

3. 30 augusti, 2015 @ 11:57 Lanslarke

Man blir inte riktigt klok på det här ÖIS-laget. Det kan bli seger med ett par mål. Det kan också bli förlust. Långt in i matcherna vet man inte vilket det blir. Kan vi inte få till någon form av stabilitet, blir det aldrig riktigt bra.

Svara

4. 30 augusti, 2015 @ 15:35 Bengt

Kul med vinst igen.
    Kul att de som skall göra mål gör det
    MEN
    VARFÖR fick inte Olausson spela?
    Italienska ligan förra året, Alksvenskan i våras.
    Nu inte ens inhop i Div. 1.
    Märkligt

Svara

5. 30 augusti, 2015 @ 18:51 Peter

Har vi blivit nya ” gnällbältet”??
    Vinner med 5-2 och så är de flesta negativa.

Svara

6. 1 september, 2015 @ 22:07 Öisare gör skillnaden

Faramatz och Hawunger valde att stötta Sävedalen, och som de har gjort det! På hemsidan haglar epitet som makalös, genial, majestätisk med mera över våra öisare. Två öisare har spelat Sävedalen i topp. Nog kunde de fått vara kvar i öis.

Svara

7. 2 september, 2015 @ 12:01 Hasse

Om jag fört statistiken rätt så blir det ett rätt decimerat Sällskap som ställs mot Höllviken på söndag. Björn fick sin sjätte varning i derbyt och både Jakob och William sina tredje, vilket borde göra alla indisponibla.

Att Robin tar högerbacksplatsen är väl ganska säkert. Andreas verkar fit for fight på mittfältet igen och bör ta Jakobs plats. Men vem ersätter William i anfallet?

Grattis förresten till Oskar som äntligen är tillbaka på plan efter 22 månader! Men en startplats är litet tidigt, va?