IMG_7262

Sen cupförlust, två utvisningar och en straff mot Värnamo

Det blev för ÖIS mot Värnamo efter stort gissel i slutminuterna. Vi tar er från start till mål i långköraren på Gamla Ullevi. Häng med!

Bäst inledde ÖIS och ganska tidigt stod det klart att ÖIS skulle hålla i taktpinnen trots att det skiljde en division på de två kombattanterna på planen. Värnamo som i förra veckan besegrade Gais med klara 3-1 hade problem att ta tag i spelet och ÖIS kunde utan att förta sig föra matchen i önskvärd riktning.

Johan Hedman och George Mourad på topp blev direktiven därefter och ÖIS försökte envist slå inlägg utan att någon där framme lyckades sätta pannan till i rätt läge.

Närmast att näta med pannan var istället Niklas Klingbergs om i mitten av den första halvleken blev förvånansvärt fri i straffområdet efter en välriktad hörna från Hampus Bohmans fot. Klingberg som förövrigt gjorde en av sina bästa halvlekar i ÖIS-tröjan i den första halvleken. En halvlek som utlovade konkurrens på innermittfältet i framtiden. Att döma av Joakim Olaussons rörelsemönster vill han nämligen väldigt gärna också spela centralt.

I övrigt lämnade den första halvleken oss inte med speciellt mycket att skriva om i chansväg. ÖIS kändes stabila och trygga utan den riktiga skärpan.

ÖIS inledde den andra halvlek med att två gånger om ställa om framgångsrikt. Första gången slog Anklev till Hedman som fixade hörna och i anfallet efter var det Klingbergs tur att komma fri från mittplan tillsammans med Hedman och en Värnamoback. Tyvärr hann dock backen mellan och störde Klingbergs passning och bollen landade i Björn Åkessons händer.

Efter detta föll dock ÖIS likt den första halvleken tillbaka en aning och bjöd in motståndarna i matchen en aning och motståndarna fick tillochmed ett friläge med kvarten kvar. Ett friläge som Robertino Kljajic räddade på ett sällsynt obrytt manér då han lämnade en lucka mellan benen för att snabbt täppa igen med händerna. En räddning som var karakteristisk för målvaktens agerande matchen igenom. Lugnt och självsäkert.

Den andra halvleken var sämre från ÖIS sida men mot slutet av den ordinarie speltiden lyckades man ändå vaska fram en ganska vass chans när nyss inbytta Sandberg-Magnusson och Henriksson kombinerade sig igenom till ett friläge i snäv vinkel för den förstnämnde. Bortalagets målvakt Björn Åkesson kom dock ut aggressivt och lyckades styra undan bollen.

Oskärpan var dock inget unikt för ÖIS utan 0-0 höll sig den ordinarie speltiden ut och matchen gick till förlängning. En förlängning som i stora delar präglades av domarens agerande. En domare som framförallt i den sista av förlängningskvartarna fick det hett om öronen då han först var oerhört hård mot allt och alla som föll i straffområdena fram tills Marcus Lantz reagerade på detta och blev uppvisad på läktaren. Då vände domaren helt om och bara någon minut senare valde att ge motståndarlaget straff när Hampus Bohman oturligt välte en Värnamospelare på väg mot mål.

Straffen satt högt till vänster med bara några minuter kvar av tilläggstiden och strax efter detta fick Bohman sitt andra gula kort. Något som dock tog domare Adnan Jukic upp emot en minut att förstå innebörden av. Nämligen ett rött kort.

Bortalaget gjorde senare 2-0 efter slarv av en annars noggrann Robertino Kljajic. Ett mål som dock var av mer akademisk betydelse. Förlusten var redan ett faktum. Allt med bara minuter kvar till straffläggningen.

Surt sa räven. Europa får vänta ännu ett år.

'Sen cupförlust, två utvisningar och en straff mot Värnamo' have 2 comments

1. 20 augusti, 2015 @ 08:43 Knasen

Nja nja nja Lantz du har lite att jobba med under hösten :-(

2. 20 augusti, 2015 @ 10:32 Avgå Lantz!

Pinsamt Lantz. Görviktig match borta mot BoIS på söndag. Tar endast två byten på 120 minuter (117 för Lantz dock) när många spelare sprungit slut sen länge. Sen står å tramsar bort dyrbar tid på övertiden när vi jagar ledningsmål när han blir uppvisad på läktaren och leker nonchalans av domaren. Pajas!