IMG_5378

Ännu ett bottennapp

Football Club Höllviken på hemmaplan. Ett lag jag inte visste fanns förrän i mars i år. Ett ÖIS som gjort en bra match senast. Hört allt förut? Jodå, visst upprepar historien sig återigen. En seger blev det inte idag inför cirka 1500 åskådare på Gamla Ullevi. 1-1 slutade matchen och det är endast Höllviken som kan vara nöjda med ett sådant resultat.

ÖIS kanske två sämsta insatser i år har slutat med oavgjorda resultat. 2-2 hemma mot Oddevold och nu 1-1 hemma mot Höllviken. Då kanske den som inte bevittnat årets ÖIS-säsong säger: ”Men det är väl bra? Inte ens de sämsta insatserna blir förluster, det måste säga en del om hur bra ÖIS är”. Ni som faktiskt har sett årets ÖIS vet att så inte är fallet. Att årets två, kanske, sämsta insatser inte renderar i förluster säger allt om den här serien. Vilka lag det faktiskt är vi möter. Det är också responsen på Marcus Lantz kommentar om att det bara hörs från media och supportrar när det blir förlust och att det snarare blir tyst när segrarna kommer. Detta är förklaringen. Vi kan göra en av årets sämsta insatser och ändå inte förlora. Det är därför ingen blir överlycklig när vi vinner, för det är det vi ska göra.

Att spela 1-1 hemma mot Höllviken kommer aldrig vara acceptabelt, och är inte mer så med tanke på hur spelet såg ut. Det var knackigt från ÖIS sida från start till mål. Höllviken försvarade sig med näbbar och klor och ÖIS försökte kortpassa sig igenom försvaret gång på gång på gång. De målchanser som dök upp från ÖIS sida kom efter avslut från längre håll och efterföljande tapp av bollen från Höllvikens målvakt. Nämnda målvakt hade smetat in sällsynt mycket tvål i handskarna denna eftermiddag då knappt en enda boll stannade kvar i famnen på första försöket. Höllviken stack upp några få gånger i matchen och en av gångerna blev det mål. Efter cirka 12 minuter så snurrade en Höllviken-spelare upp ÖIS-försvaret och dunkade upp bollen med ett ytterst vackert avslut från nära håll över och bredvid Robertino Kljajic i ÖIS-målet.

ÖIS enda mål kom även det till i den första halvleken. Efter 35 minuter så snappade Daniel Paulson upp en fri boll i straffområdet efter en passning från Jakob Lindström (som utöver detta hade en väldigt tung eftermiddag), och placerade in bollen med vänsterfoten.

Det dök som sagt upp ett fåtal ströchanser här och där från ÖIS sida under matchens gång, men de gick trots allt att räkna på ena handen, och var sällan skapade genom ett väl fungerande anfallsspel. Någon individuell spelarkritik, utöver det lilla som redan förts fram, är knappt nödvändig då ingen i laget får godkänt (tränare inkluderad).

En bra match, en dålig, en bra match, en dålig. Hela säsongen har det sett ut på samma sätt. Jag, personligen, har inte kunnat se någon som helst utveckling i detta lag. Skall vi dra det längre än enbart denna säsongen så har jag inte kunnat se någon utveckling i detta laget sedan Marcus Lantz tog över. Jag kan inte se det på något annat sätt. Vi är inte på något sätt bättre idag än vad vi var för två år sedan, eller för ett år sedan eller för ett par månader sedan. Det går inte framåt, och man börjar ju undra när det är tänkt att det skall göra det.

Nya tag, som vanligt. Alltid dessa nya tag. Kristianstads FF på bortaplan väntar härnäst för ÖIS. Om en vecka går matchen av stapeln, klockan 16.00 på Kristianstads IP. Det är ingen idé att ge upp än, så åk dit och stötta ÖIS.


'Ännu ett bottennapp' have 16 comments

  1. 6 september, 2015 @ 21:02 Kalle H

    Lantz måste bort. Spelarmaterialet vi har är bra för den här serien. Förstår inte varför Klingberg skall starta. Östling mycket bättre. Förstår inte heller varför Olausson inte får starta? Given.

    Svara

    • 6 september, 2015 @ 21:36 Martini

      Tja Klingberg var ju inte så bra. Men Lindström var tre resor värre. Helvete vad många enkla passningar han slog bort i första halvlek.
      Trodde att det var honom som Östling skulle ersätta i paus.

    • 7 september, 2015 @ 10:03 DJ-CJ

      Tror inte att Lantz kan ingjuta någon glöd i spelarna. Så många gånger det har sett tafatt ut.

      Henriksson som startspelare i stort sett match efter match är en gåta. Han har stått rätt några gånger och gjort några få mål, men han är inte en startspelare. Olausson kom in i paus och han springer och skapar alternativ för sina medspelare och förvirrar försvaret. Henriksson är för tunn i närkampsspelet och saknar förmågan att utmana sin gubbe.

      Håller också med Martini om att jag tycker att Jakob Lindström var helt under isen i första halvlek vad gäller passningsspelet. Tycker dock han höjde sig till andra halvlek. Andra halvlek tycker jag faktiskt att vi har ett mittfält/anfall som är riktigt spännande på pappret och som har en oerhört potential. Vi snackar ett gäng killar födda 93-95 (förutom Mourad) där alla har bra teknik, många med ÖIS-hjärta och rätt inställning. Om Lantz inte kan få ut mer av dem, så är det väl bara att konstatera att han inte är rätt man att leda laget.

  2. 6 september, 2015 @ 21:23 Snoddas

    Detta laget är ju på papperet av Superettanklass, Lantz är inte rätt gubbe för att fortsätta leda laget någonting måste ske snabbt annars missar vi nog även kvalplatsen, bättre man plockar in David Leinar som huvudtränare!!!

    Svara

  3. 6 september, 2015 @ 21:33 MJ

    Man kan anlysera sönder sig efter all besvikelse man får i sig i regelbunden dos.

    Sanningen sägs enklast med att Lantz helt enkelt inte får ut kvaliteten i det här laget. Han är den raka motsatsen till Roger Rönnberg.

    Lantz gör i princip alla fel man kan göra (förberedelser, matchplan, startelvor, byten). Idag t ex spelar man ideligen långt sista 15 och tar in Stellan (i vanlig ordning) och låter Rosen sitta kvar. Han spelar Henriksson när vi behöver fart och kreativitet mm.

    Jag är förbannat besviken på det här lagets förmåga att glöda och kämpa sig till segrar. Alltför bekvämt på de flesta håll, och med ett spel som varieras för dåligt och som saknar alla former av distinkt fotboll som i slutändan avgör matcher.

    Svara

    • 6 september, 2015 @ 21:49 Spunnet salt

      Roger R vad har han lyckats med? Skitsamma iof… Skåne pajasen måste bort!

    • 7 september, 2015 @ 10:01 Lanslarke

      Vad Rönnberg har lyckats med? Jo, han har fått ett lag fullt av trötta, långsamma losers, att i stället präglas av fart, energi och glädje.
      Ett lag där nästan alla nya spelare lyckas, när nästan alla tidigare floppade. Han släpper fram högvis med egna juniorer varje år, som praktiskt alla gör bra ifrån sig.
      Ett lag där en semifinalplats numera ses som ett misslyckande, när tidigare sista slutspelsplatsen sågs som godkänt.
      Ett lag som numera ses som en förebild av experter och konkurrenter, som man tidigare mest skrattade åt.

      Visst, vad gäller effektiviteten finns fortfarande mycket att förbättra, men det kommer säkert det också.

  4. 6 september, 2015 @ 21:51 Putte

    Om det finns lite av självkritik hos spelarna som startade matchen idag så ska dom fråga sig varför dom inte är beredda när domaren blåser till spel?? Var är glöden? Eller är alla nöjda med att ha fått spela i div1 södra? Kom igen nu! De andra lagen som spelar i samma serie som ni får heta Höllviken eller Esilsminne men dom spelar som sagt i samma serie som ni av någon anledning! Upp med huvudet nu och visa hjärta och stolthet!

    Svara

  5. 7 september, 2015 @ 08:32 LK

    ÖIS fungerar varken som klubb eller lag längre. Man kan ju ana att det är lätt disharmoniskt över hela linjen. Det blir fortsatt spel i ettan – om inte ett under sker med spelarna.

    Svara

  6. 7 september, 2015 @ 08:39 Putte

    Håller med MJ om det med Rönnberg, han kanske inte har lyckats med något ännu men han har förmåga att se vilka som brinner för det dom gör. Om inte så plockar han fram glöden hos dom. Hur svårt kan det vara att motivera sig för att vilja lämna div 1 södra????

    Svara

  7. 7 september, 2015 @ 18:21 Kjell

    Undrar fortfarande hur ledningen av laget fungerar. Är Lantz den som bestämmer till 100%? Vad är Sörens roll i så fall? Består den av något mer än att bära pärmarna som man står och studerar vid varje byte? Är taktiken ”långa bollar på Bengr” eller finns det helt enkelt ingen sådan? Skall vara lustfyllt att gå p fotboll. Inte ett jävla lidande.

    Svara

  8. 7 september, 2015 @ 21:45 Ernst Rolf

    Vem är Roger Rönnberg?

    Svara

  9. 8 september, 2015 @ 13:47 Anonym

    Tror tamme fan Leinar varit bättre som tränare än diktator Lantz, hur står det egentligen till med ekonomin i klubben klarar man ett år till nere i lingonserien med denna vassa trupp? :-(

    Svara

  10. 8 september, 2015 @ 22:43 Lillpajsar'n

    Nu måste väl ändå ÖIS-äcklet Hamrén väck, och hans sutenörlike vapendragare Allbäck (som lät skattebetalarna stå för kostnaden att anlägga hans trädgård – trots att han vid den tidpunkten var miljonär med råge.)Viiiidrigt!

    Svara

    • 9 september, 2015 @ 12:33 Gonza

      Felaktig kommatering och meningsuppbyggnad. Vad är det du försöker förmedla med orden du skriver? Var god formulera dig korrekt. Gör om, gör rätt.

  11. 10 september, 2015 @ 23:22 Token

    Låt Lantz ta över landslaget så får Mackan komma hem till ÖIS som ny tränare på fyra år?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se