IMG_7407

Björn Anklev: ”Kval är speciellt”

Vi talade också med Björn Anklev.

Din syn på matchen?

– Det är en bra match, utom första 10 när vi släpper in målet. I övrigt har vi kontroll och spelar bra både framåt och bakåt.

Offside på deras mål?

– Jag kunde inte se det från min position. Problemet är att vi tappar boll vid fel tillfälle, där de ville ha det och kan lägga en snabb boll. Vi vet om detta och ska absolut inte göra det efter tre minuter, det är det som känns mest knasigt.

Sju raka segrar och vi går in med en väldigt positiv känsla i kvalet?

– Ja, absolut. Vi har avslutat de senaste matcherna på ett riktigt bra sätt, framförallt spelmässigt och fått med oss resultaten. Idag sa vi att vi måste hålla nivån, även om det inte gällde något. Det är skönt att det är klart för kval, nu kan vi göra en finslipning och anpassa veckan i st f att åka till Oskarshamn och vara tvugna att ta poäng. Klart att vi ska försöka vinna, men det hade varit mycket jobbigare mentalt med en ”måste-match”.

Kvalet börjar redan torsdagen efter sista matchen.

– Precis, vi behöver inte lägga fokus på sista matchen utan kan sikta in oss på avgörandet. Jag avundas inte lagen i Superettan, som har riktiga ångestmatcher i sista omgången och det kan bli jobbigt.

Koll på motståndarlagen?

– Inte jättemycket, men vad jag sett, så är det inte jätteproduktivt utan det det gäller mer att överleva bakåt och ta tillvara på de chanser man får. Vi får vara beredda på att det blir ett jäkla krigande, precis som de gjort de senaste omgångarna.

Trelleborg?

– Grattis, de har spelat på det här sättet hela tiden och tagit de poängen som behövs. De har också avgjort många matcher i slutet, vilket vi inte klarade av i våras. Ibland känns det lite surt, jag tycker att vi har det bättre spelet. De spelar efter sina resurser och gör det bra, då hamnar de först också.

Revansch för förra årets kvalförlust?

– Det är vår plan givetvis. Jag såg hemmamatchen mot Assyriska och då var ÖIS det bättre laget. Kval är speciellt, vinna eller försvinna och det står mycket på spel. Det laget som kan hålla sig till sin spelidé och vara kyliga, kommer att gå vinnande ur striden och gör vi det, så har vi en jättebra chans.


'Björn Anklev: ”Kval är speciellt”' have 11 comments

  1. 27 oktober, 2015 @ 03:14 Anders Dahlby

    Jag håller alla tummar…anfall är bästa vapen…ingen vila ..ingen ro…kör hårt !

    Svara

  2. 29 oktober, 2015 @ 00:37 Listerlandet by night

    Men nu har Mjällby Chippen tillbaka är den gamle gubben bättre än Anklev och vem av dessa två får första muskelbristningen? :-(
    Chip chip på alla kvalälskare!

    Svara

  3. 30 oktober, 2015 @ 01:10 Korken

    Mjällby är tamme fan stenhårda det kommer göra ont och smälla rejält i dessa två kvalmatcher :-(

    Svara

    • 31 oktober, 2015 @ 20:40 ifk

      Norrköping

  4. 31 oktober, 2015 @ 20:42 ifk

    Janne a

    Svara

  5. 1 november, 2015 @ 16:08 Anonym

    Två avstängningar för Mjällby enligt reportrarna
    Följde avstängningarna med i kvalet

    Svara

  6. 1 november, 2015 @ 18:30 ettan igen

    Vi kom snubblande nära, men Mjällby är ett nummer för stora för oss, Kiken och Frej hade vi fixat. Kursar ÖIS nu?

    Svara

    • 2 november, 2015 @ 09:58 Ingen kk

      Thorsson har obegränsade resurser och ett abnormt förstorat ÖIS-hjärta. Han slantar säkert in ännu mer om vi missar uppflyttningen. Med tillräckligt satsade pengar är det ju inga problem att nå Superettan. Lika bra att slänga in tillräckligt från början, om nu förmögenheten ändå skall gå till ÖIS.

  7. 1 november, 2015 @ 22:49 Clas von Hjernestjärna

    Gaisarna är ibland fantastiska tifo-hånet mot blow-it är av toppklass, Utskiten åkte för övrigt ur så orkar vi inte hela vägen mot tuffa Mjällbyn i kvalet så får vi ju nya derbyn mot Utskiten i division 1 södra de blir ju också kul :-)

    Svara

  8. 2 november, 2015 @ 09:20 #11

    Vi saknar fortfarande psyket och materialet för att kunna spela i Superettan, men om några år med ettanspel och med eget material som flyttas upp, kanske vi är redo för en högre serie än ettan. Att vara topplag i ettan är ju inte heller så pjåkigt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se