Image-1

George Mourad: ”Bindeln är en extra kick”

Sambadefensiv pratade med lagkapten George Mourad efter 4-1-vinsten mot Eskilsminne.

 
Din syn på matchen?

– Vi kommer inte upp i den nivån, som vi visat de senaste matcherna, men vi lyckas ändå vinna med 4-1 och det är något vi tar med oss. Vi har ett bra flyt just nu i allt vi gör, är vassa framåt och skapar mycket. En stund i andra sprang vi runt i ingmansland och jagar boll, det är inte så att vi blev stillastående, men vi är ändå inte nära i situationerna.

Bra flyt?

– Riktigt bra! Det bådar gott inför säsongsavslutningen. Vi vet vad som väntar om vi kniper andraplatsen och då gäller det att ha en bra dagsform.

Du fick ett mål bortdömt?

– Jag frågade domaren, men han kunde inte ge något svar på vad han hittade. Jag går upp tidigt, målvakten går in i mig och jag vinner duellen fair, men det blev blåst ändå. Det hade förstås varit värre om det hänt i jämn match. Det känns också bra att veta att man är vass när de här lägena dyker upp.

Du fick också pris som bäste spelare.

– Ja, det är alltid skoj. Jag känner att jag varit i bra form de senaste veckorna och det är roligt att man ser det på läktaren också.

Och mer av en grovjobbare?

– Så är det. I ett lag kan inte alla stå för finliret och målen utan vi får ha olika roller och uppgifter på plan. Man måste ta en roll och jobba därifrån. Det gör mig inget och jag känner att jag är väldigt involverad i spelet. Det är möjligt att målskyttet hämmas, man är inte alltid där man ska vara – i straffområdet – när man varit med att bryta och det blir en snabb omställning. Det viktigaste är att vi gör mål och vinner matcher.

Beror det på att du är lagkapten?

– Bindeln på armen ger mig en liten extra kick och motivation att jag visa de andra vad som gäller. Man får gå ut och visa att idag ska vi jobba. Vi är som bäst när alla jobbar för varandra.

Du är avstängd mot Oddevold.

– Det grämer mig oerhört. Jag tyckar att alla varningar de senaste tre matcherna har varit väldigt billiga. Det är bara att bita i det sura äpplet, jag hopas att killar na gör en bra match i Uddevalla, så ska jag träna på i två veckor och försöka bibehålla formen.


'George Mourad: ”Bindeln är en extra kick”' have 5 comments

  1. 12 oktober, 2015 @ 15:34 Putte

    Du bär upp bindeln på ett föredömligt sätt.det är så fantastiskt roligt att se ditt agerande på plan.

    Svara

  2. 14 oktober, 2015 @ 13:50 DJ-CJ

    Jag klagade en del på George under höstavslutningen förra säsongen och i kvalet då fick han det inte alls att stämma. Tycker att han i år har varit väldigt bra, framför allt under hösten. Tror att det hade med att han insåg att hans plats var långt ifrån given när William och Seb spelade forwards tillsammans under försäsongen och tidig vår, innan Seb fick spela yttermittfältare. Det känns som att George fått tillbaka motivationen och har spelat föredömligt. En väldigt fin lagkapten som nu kämpar och ger 100% i varje duell. Samspelet med William har fungerat mycket bra och jag är väldigt imponerad av Georges höst.

    Keep up the good work, GM! :)

    Svara

  3. 16 oktober, 2015 @ 00:44 Axel

    Skall bli intressant att se vem Lantz väljer som ersättare för Mourad nu när han är avstängd. Sandberg Magnusson måste väl vara givet med tanke på hans två mål nu mot Lindome? Helt galet om Lantz väljer Stellan som inte har någon framtid i klubben.

    Svara

    • 16 oktober, 2015 @ 09:17 CZ

      Jag skulle välja Johan Hedman. Men så är jag ju inte Marcus Lantz heller.

    • 16 oktober, 2015 @ 10:59 DJ-CJ

      Känner man Lantz rätt så väljer han säkerligen Anton Henriksson eller Stellan.

      Skulle kanske vara intressant att se Ohlsson upp på topp igen en match, där han spelade tidigare på året och sedan Vrebac/Olausson på ytterposition. Å andra sidan kan jag förstå om man vill hålla mittfältet intakt nu när man satt ett väldigt fint samarbete.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se