Image-6

ÖIS fortsätter storma mot kval

De finfina gratismatcherna fortsätter att generera åskådare och storsegrar. Årets tillställning slutade med en 6-2-seger för ÖIS, efter att ha gjort fem mål i den andra halvleken. 5 442 åskådare innebär en nedgång fjolårets dryga 5 900, men en väntad sådan, och i mina ögon en mindre nedgång än vad jag väntat mig. 5 442 är en bra siffra, som exempelvis slår GAIS dito i deras gratismatch med rejäl marginal. Bara för att sätta siffran i något slags, relevant eller mindre relevant, sammanhang.

Första halvlek var inte mycket att hänga i granen, varken från ÖIS eller Norrbys sida. Lagen gjorde varsitt mål, och hade utöver det endast ett par chanser var som var värda epitetet målchans. Norrbys mål uppkom efter en kontring, där det var alldeles för få ÖIS-spelare med i hemjobbet, där de vitblåa kunde lirka utanför straffområdet med mycket ytor. ÖIS, som anföll mer samlat och mer ofta gjorde sitt första mål genom en styrning mitt framför målvakten efter ett inspel från vänsterkanten.

Utöver målen var halvleken hafsig, inte så välspelad, men få klara målchanser. Endast det vackra tifot från Östra Stå förgyllde den inledande delen av matchen. Andra halvlek lyckades dock både Östra Stå och spelarna förgylla tillsammans. Östra Stå och Inferno Örgryte genom ett mycket fint och säkert pyrotekniskt arrangemang och spelarna genom fem mål och stundtals relativt bra spel.

William Atashkadeh fortsätter att ösa in mål. Tre nya idag. Det är bara att lyfta på hatten till ÖIS sportsliga ledning, både för värvningen i sig och det nyliga kontraktsskrivandet. Framför allt annat är denna Atashkadeh en riktigt vass avslutare. Och herregud vad viktigt det är, oavsett vilken division eller vilken del av serien man ligger i. Det finns en anledning till att anfallare är mest eftertraktade på marknaden. Det ligger verkligen inte bara i att det är det som syns bäst utåt, utan det är också sällsynt att hitta en anfallare som levererar på det här sättet.

Sebastian Ohlsson gjorde två mål dessutom, kvällen till ära, och som min Sambadefensiv-kollega Jesper Lunnevi konstaterade på Twitter så har Ohlsson och Atashkadeh själva stått för 14 mål de senaste fyra matcherna. Inga siffror att hänga upp sig på allt för mycket med tanke på resultatet, men man kan konstatera att vi har offensiva spelare i kanonform inför det stundande, förmodade, kvalet.

George Mourad fick också göra mål denna kväll, och han gjorde det genom en väldigt vacker liten chip förbi Norrby-målvakten. När man väl gör mål kan man väl göra det snyggt?

Nu är ÖIS ännu ett stort, stort steg närmare det där kvalet. Det som åtminstone gjort att jag börjat få lite ont i magen de senaste dagarna är att GAIS börjar närma sig samma kvalplats ovanifrån. Mitt tips förblir väl att GAIS klarar det där till slut, men det börjar kännas oroligt. Kan inte ens föreställa mig ett hemskare kval att ta sig igenom. Nej, nu glömmer vi det och hoppas på Frej eller något istället.

Eskilsminne hemma är nästa match. Redan på söndag! Det är bara att fortsätta dra med er alla ni känner. Nu ska vi LYFTA den här klubben närmare dit den hör hemma. Visst?


'ÖIS fortsätter storma mot kval' have 7 comments

  1. 6 oktober, 2015 @ 05:50 Gais blir lätt,

    de har redan panik.

    Svara

  2. 6 oktober, 2015 @ 09:22 Mikael

    Helt underbart skön seger. Håller med om hafsig halvlek och stundtals ”flippriga” och ganska oskickliga fotbollen. Men, det blev en storseger tillslut när laget fick vaknat till lite och kanske taggat ner en aning p g a riktigt snygga och trevliga inramningen den här kvällen.

    Dock blir jag lite förundrad över den ”säkra pyrotekniken”. Kan inte tänka mig att man fått den godkänd av någon inom ÖIS eller fotbollsförbundet med tanke på den rådande debatten i media? Eller har jag fel?
    Om inte annat så väcks ju också frågorna. Bl a så undrar man ju hur vissa delar av de som tänder bengalerna tänker när matchen igår helt syftar till att tjäna extra pengar till en klubb som alla vet har dåligt med stålar och där varje öre är viktig. I vad ligger logiken att just då göra något som åderlåter samma förening på den tilltänkta vinsten den kvällen? Vilka signaler sänder det?

    Man kan ju tänka vad man vill om bengalers vara eller icke vara på arenorna, och det är inte det mina frågor här gäller, utan mer hur man tänkte just igår. Jag personligen sponsrade ÖIS med pengar inför enkronasmatchen för att jag älskar den här föreningen och vill ställa upp så gott jag kan. Nu ser jag det mer som om att mina pengar indirekt skall vara med och täcka upp ev. böter som en handfull personer orsakade föreningen vilket känns skittråkigt.

    Svara

  3. 6 oktober, 2015 @ 10:10 Mikael

    OK, det var ju alltid något iallafall. Tack för infon.

    Svara

  4. 6 oktober, 2015 @ 11:26 Bengt

    Äntligen så har målen trillat in och i vilken omfattning. Det lär behövas till kvalet.
    Första halvlek inte mycket att yvas över, det har ni också konstaterat, men andra, riktigt kul.
    Målskyttarna i all ära men vad sägs om Anklev? En sådan kämpe. Det bådar gott för sluttampen.
    Applåder från norr

    Svara

  5. 6 oktober, 2015 @ 17:24 Putte

    Jag vill här och nu säga att om alla spelare i Öis har samma energi som Björn Anklev har i match efter match, så spelar det ingen roll vad motståndet heter i ett kommande kval. Just nu ser allt väldigt harmoniskt ut. Så nu kör vi mot SE.

    Svara

  6. 6 oktober, 2015 @ 22:34 Rödblå gubbe

    Fantastiskt rolig match i går. Slår vi Eskilsminne och Landskrona tar poäng av Öster i nästa omgång är kvalplatsen klar (9 p och överlägsen målskillnad).
    Men – William och andra – inte vill vi väl ha GAIS i ett kval ? Visserligen två publikmatcher på GU men jag vill nog gärna ha GAIS kvar i Superettan och
    slå dem i två derbyn nästa år i stället.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se