IMG_7089

Revansch för ÖIS mot Eskilsminne

Tillbaka i verkligheten, men ändå inte. Publiksiffran var tillbaka på en usel nivå, men spelet fortsätter att flyta fram, flyga fram. Nu är målsiffran uppe i sanslösa 25 gjorda mål på de senaste fem matcherna. Brasklappen är tydlig, relevant och självklar, att det inte är några bra lag vi mött. Men det ÄR också oerhört imponerande. Det ÄR ett väldigt mycket bättre ÖIS vi ser nu än vi sett tidigare under säsongen.

Det är bara att titta på hur det såg ut mot dagens motståndare i bortamötet tidigt i våras. Förlust. Dåligt, krampaktigt spel. Nu såg Eskilsminne ut som ett lag som ligger precis där de ligger, medan ÖIS var helt och hållet dominanta matchen igenom. 4-1 blev det, som ni säkert redan vet. Eskilsminne hade ingenting att säga till om, förutom deras väldigt vackra 3-1-mål. Utöver det målet så hade skåningarna inte bollen många eller långa gånger under matchen.

ÖIS hade däremot bollen i egen ägo desto mer. Och vilka mål vi fick se. Det är inte bara att det forsar in mål från ÖIS-spelarnas fötter, det görs det snyggt också. 1-0-målet började med lite pillande på vänsterkanten innan bollen hittade in till William Atashkadeh som oerhört läckert klackade fram bollen till Sebastian Ohlsson som kom i en bra löpning. Klacken var vacker och avslutat lika fint det. Behärskad höger bredsida från Ohlsson i målvaktens vänstra hörn längs med marken.

2-0 var om möjligt kanske ännu snyggare. Det har gjorts några snygga mål i år, där kanske upprullningen mot Halmia hemma var det absolut snyggaste, men detta är där uppe och slåss om årets mål-titeln i ÖIS-land. Som vanligt som petades det utanför straffområdet, denna gången alldeles tillräckligt mycket då George Mourad med ryggen mot målet tog emot bollen strax utanför det där straffområdet, passade en, två meter rakt i sidled till en framstormande Niklas Klingberg som bara dunkade upp bollen i krysset, utan att ens fundera.

3-0 var vackert det med, tro inte något annat. Jag såg dock bara det absolut sista skedet av det, då det rullades ut en boll till en spelare i bra position i den vänstra straffområdeskanten, som snabbt spelade in bollen till Niklas Klingberg. Klingberg som återigen stormat fram, denna gången nästan ända fram till mållinjen där han bara behövde sätta foten till och styra in den. Snabbt, enkelt, effektivt ÖIS-spel. Djupledslöpningar från mittfältare. Det är mycket man gillar i ÖIS anfallsspel för tillfället.

Sedan kom Eskilsminnes 3-1-mål då som även det var fint att titta på, allt uppenbart negativt åt sidan. Och så fick Atashkadeh göra mål idag också. Det börjar bli en vana nu. Detta målet kom till på ett friläge. Hannes Sahlin, som gjorde en bra match, som vanligt, en av årets absolut bästa spelare lite i skuggan, var högt uppe i banan och smekte fram bollen till Atashkadehs frilägesmöjlighet. Den tog William till vara på, halvt rundade målvakten och rullade in bollen i målet.

4-1 alltså. Tre matcher kvar tills det där kvalet. Oddevold borta, Trelleborg hemma och Oskarshamn borta. Mycket ser bra ut just nu, men fem raka segrar blir inte åtta eller tio raka segrar bara sådär. Det är väldigt mycket kvar för att Superettan skall vara ett faktum. Det finns inget annat som gäller än att sluta upp och sjunga fram ÖIS till elitfotbollen. Framåt!


'Revansch för ÖIS mot Eskilsminne' have 16 comments

  1. 11 oktober, 2015 @ 20:50 MJ

    Stabilt och säkert och vackra mål.

    Mysterium dock att Lantz inte luftar truppen. Vad är poängen med att slita 90 min på viktiga kuggar? Ingvarsson, Vrebac mfl har säkerligen ingen bra känsla i kroppen eller knoppen när de inte ens anses duga för 20 min i en avgjord match.

    Detta förstår jag bara inte, hur brett jag än försöker att se på beslutet från tränareduon.

    Svara

    • 11 oktober, 2015 @ 21:17 Jonathan Larsson

      Håller med till 100 %. Mönstret har ju dock, tyvärr, gått att se under hela Lantz styre. Det blir än mer lustigt när man tänker tillbaka på hans uttalanden om att spelarna var trötta under en period o.s.v. Det är skönt att det går bra, trots Lantz, säger jag.

  2. 11 oktober, 2015 @ 22:52 Peter

    Tror Lantz säkrade-helt rätt.
    Bortsett från baklängesmålet så var det säkert spel.
    Bra att inte äventyra resultatet.
    Tror Ingvarsson-Vrebac får chansen om Öster tappar imorgon.

    Svara

  3. 11 oktober, 2015 @ 23:19 Hasse

    Såg vi verkligen samma match?
    Snygga mål, javisst.
    Men långa stunder, särskilt efter paus, var det mycket hafsigt spel som ÖIS bjöd på. Massor av tappade bollar, ännu fler tveksamma uppspel och missade möjligheter att snabbt kontra. I min bok var detta inte stabilt för fem öre och håller definitivt inte i ett eventuellt kval.
    Men tre poäng blev det, och snygga mål får laget ägna fortsätta att producera.
    Var det förresten några fler än jag och George Mourad som undrade hur i helvete han kunde bli varnad för en fällning som Andreas Östling stod för????

    Svara

    • 12 oktober, 2015 @ 14:13 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Håller med om spelet. Jag är rädd att det här är alldeles för naivt och lättläst överlag från ÖIS sida. För att hålla i kvalmatcher alltså.

    • 12 oktober, 2015 @ 15:18 Rödblå gubbe

      Tror inte att vi ska vara alltför oroliga. När det står 2-0 efter 19 minuter är det lätt gjort att slappna av. Förväntar mig och utgår från att alla skärper sig lite extra i två ev. kvalmatcher.

    • 18 oktober, 2015 @ 20:17 Kalle H

      Helt rätt Hasse. Håller inte i ett kval.

  4. 12 oktober, 2015 @ 08:25 Sektion LM

    Kan nog inte hålla med om att publiksiffran var ”usel”. Att det kommer 1.400 en söndagseftermiddag i oktober mot ett lag som Eskilsminne tycker åtminstone jag är helt ok, särskilt som matchen kom tätt inpå enkronasmatchen.

    Svara

    • 12 oktober, 2015 @ 09:45 Jonathan Larsson

      Det finns alltid omständigheter att luta sig tillbaka mot. Ibland känner jag bara att 1400 inte är tillräckligt bra oavsett. Och då menar jag inte i jämförelse med andra ÖIS-siffror eller andra Göteborgslags siffror, utan mot vad ÖIS faktiskt borde kunna ha i sådana här matcher, och det är mer än 1400 i mina ögon, ganska mycket mer procentuellt sett till och med.

    • 12 oktober, 2015 @ 10:50 Emil

      Nåja, sett till att ÖIS under 90-talet drog 1400 i Allsvenskan och aldrig riktigt varit ett publiklag med undantag av 50 och 60-talen när alla lag drog mycket folk så får man nog se 1400 i tredjedivisionen mot ett lag som inge hört talas om innan säsongen som bra med ÖIS-mått mätt. ÖIS bästa publiksnitt i modern tid är väl drygt 9000 säsongen 2002 och 2003 när sportsliga framgångar och derbyn som drog nästan 40 000 drog upp siffran. Inte jätteimponerande men kärnan i Allsvenskan under tidiga 2000-talets framgångar bestod av drygt 4000 vilket var bra mycket högre än under 90-talet så att säga att laget borde dra mer än 1400 i division 1 med usla resultat och uselt spel många matcher i ryggen är att ta i kan jag tycka.

      Det känns som att många av de yngre supportrarna fått för sig att det tidiga 2000-talet är normaltillståndet för ÖIS med sportsliga framgångar och relativt mycket publik när det snarare är tvärtom. ÖIS har aldrig varit vidare stabila sportsligt sett över längre tid utan jämt pendlat upp och ner i tabellerna och serierna med rätt kassa publiksiffror.

    • 12 oktober, 2015 @ 12:00 Jonathan Larsson

      Emil: Du kan absolut ha rätt i att jag, i egenskap av ”yngre” supporter kan ha för höga förväntningar, grundat i mina egna erfarenheter som ÖIS:are. Det är faktiskt mycket möjligt. Jag själv brukar tänka likadant, tråkigt motstånd, dåliga resultat, division ett. Ja, allt det spelar såklart in, även om dåliga resultat inte riktigt är relevant just i detta nu, för människor är kortsiktiga, det är ett som är säkert. Ja, folk tröttnar på att harva år efter år. Men. Jag tycker att 1400 aldrig är riktigt godkänt. Jag kommer nog aldrig tycka det heller. Det skall exempelvis inte i mina ögon vara en SÅDAN skillnad på en gratismatch mot ett lika dåligt lag, med samma resultat i ryggen i samma division och en hemmamatch veckan efter. Den skillnaden är alltid där och jag förstår den, men jag accepterar den ändå inte riktigt.

      Jag inser att det kommer dröja många år igen innan ÖIS är uppe på riktigt fina publiksiffror, men att känna att ÖIS borde ligga åtminstone hyfsat stabilt runt 2000 personer i liknande matcher som gårdagen ser jag inte som ett för högt krav. Göteborg är en stor stad, Blåvitt slukar det mesta, men sedan borde både vi och GAIS kunna göra mer av det som är kvar än vad läget är idag, tycker jag. Att 1400 är uselt var kanske att ta i, men bra är det inte.

    • 12 oktober, 2015 @ 15:15 Rödblå gubbe

      Håller med dig Jonathan ! Visst – ÖIS publiksiffror och div 1 – men en match som i går borde ha lockat åtminstone 2 000 åskådare.
      Det går ju bra för laget och vi gör många mål, borde locka fler. Och att den kom så tätt efter enkronasmatchen skulle väl snarast
      vara en fördel med tanke på underhållningen och resultatet.

  5. 12 oktober, 2015 @ 15:52 Putte

    Ang. Uteblivna byten i match mot Esilsminne, herr Lantz sänder helt fel signaler till hela truppen genom att inte göra några byten när matchen känns som den är i hamn. Dels sliter han hårt på startelvan dels oduglig förklarar han bänken. Det kan komma skador och annat som gör att det kan vara bra att ha en bänk som är beredd.

    Svara

    • 12 oktober, 2015 @ 22:57 Limpan

      +1

    • 13 oktober, 2015 @ 16:43 Anonym

      ja,så gör en feg tränare som bara satsar på säkra kort..för sin egen skull,sån som inte klarar av att utveckla spelare utan vill ha färdiga produkter..båda inte gott för våra duktiga juniorer..

  6. 13 oktober, 2015 @ 22:25 afonso

    Larsson fatta eller sluta skriva som Felix Lantz är bäst sällan 0-0

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se