Robertino Kljajic: ”Vet vad som krävs”

Vi talade också med målvakten Robertino Kljajic.

Din syn på matchen?

– Vi började inte som som vi hade tänkt oss, Norrby gör 1-0 och det var lite blandade känslor. Vi var absolut inte nöjda med första halvlek, vi vet att vi kan betydligt bättre. Efter paus går vi ut och visar vad vi är för lag. Varje spelar höjde sig och det slutade bra trots allt.

ÖIS har oerhört flyt just nu?

– Det är bra, riktigt bra. Tror aldrig jag har varit med om något liknande, men det är så här det ska vara.

Hur har det fungerat defensivt?

– Jag har släppt in några ”oturliga” mål, det är alltid tråkigt. Målvakt är en utsatt position. men det gäller att hålla huvudet kallt, så löser det sig i längden. vi vet vad vi kan när vi har en bra dag och då är vi oslagbara.

Ditt intryck av ÖIS?

– Tanken var att jag skulle spela i Ljungskile i år, men så blev det inte. ÖIS är en fantastiskt bra klubb med fina förutsättningar, vilket glädjer mig väldigt mycket. Vi ligger högt upp i tabellen och det känns bra. Det fanns många faktorer som lockade mig: många duktiga spelare, en tydlig spelidé och en bra tränare, som varit med på hög nivå och vet vad som krävs för att vi ska gå långt.


'Robertino Kljajic: ”Vet vad som krävs”' have 2 comments

  1. 9 oktober, 2015 @ 10:09 Axel

    Bara jag som tycker Robertino sett ganska svajig ut och släppt enkla returer ex?

    Har ni koll på hur långa kontrakt Bohman och Rosén har?

    Svara

    • 9 oktober, 2015 @ 11:25 Lanslarke

      Hm, håller nog inte med helt…Jag tycker Robertino sett hur stabil ut som helst. Har han till exempel tappat ett enda inlägg? Samtidigt är han svår att bedöma, då han får stå sysslolös långa stunder. När det väl bränner till är han ofta helt utlämnad då övriga spelare inte gjort sitt jobb.

      Halmia: 3-0 i paus och vi är helt överlägsna. Efter paus är gubbarna kvar i omklädningsrummet. Kljajic släpper en boll direkt, men räddar flera farliga lägen till 3-2.

      Qviding: Tidigt 1-0, men sedan slår man sig till ro och låter fiffelklubben göra två snabba utan att det är någon försvarare i närheten.

      Norrby: Vid 0-1 tillåts Strinäs lufsa från egen planhalva och ända in i vårt straffområde, utan att någon stör honom, och lyfta in bollen. Knappast målvaktens fel. Efter 3-1 och matchen avgjord (?) lägger gubbarna av och låter Norrby skapa flera farliga chanser på kort tid som Robertino räddar, innan 3-2 kommer på en hörna där ingen markerar någon.

      Ska man säga något negativt, är det att han ibland blir övermodig. Detta yttrar sig i att han försöker spela sig ur trånga situationer i stället för att dra bollen åt helsike, vilket man är mer van att se från målvakter. Han är också långt ute och seglar ibland. Speciellt borta mot Husqvarna när han närapå nådde fram till mittlinjen, vilket kunde (kanske borde) straffat sig.

      På det hela taget tycker jag ändå att det är en kanonvärvning och det skulle förvåna mig om han inte blir kvar även nästa år.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se