389491_2645827676945_1553839876_n

Den sista ronden

Efter en försäsong som ingav hopp, en vår som likt så många andra ÖIS-vårar svajjade, en urstark höst med få dippar och en första kvalmatch som gav ungefär ett så bra utgångsläge man kunde hoppats på så står vi nu inför säsnogens sista match. Den spelas den 8:e november kl 15.00 på Strandvallen vid en blåsig östkrok av Blekingekusten och avgör om det blir spel i Superettan för de rödblå nästa år, eller om vi återigen kommer tvingas bjuda in lag som Höllviken och Tvååker till Gamla Ullevi.

Det känns som att floskelgeneratorn har gått på högvarv de senaste åren. Om hur viktigt det är att börja klättra från södergyttjan i division 1. Bort från kvartersgäng, bort från medieskugga, bort från ekonomiska stålbad och bort från den oattraktiva status som följer av att husera i där. Floskler finns för att de inte sällan är sanna, så även i det här fallet. Klubben behöver det här. Fansen behöver det. Spelarna behöver det. Hela den rödblå gemensakapen behöver det här.

De sportsliga förutsättningarna är lika enkla som skrämmande. Den i det här fallet älskade bortamålsregeln innebär att gör vi ett mål så måste Mjällby gör tre. Och avsett så måste Mjällby göra Minst ett mål, de måste vinna. Förhoppningsvis kan det faktumet ge en lämpligare matchild för ÖIS imorgon. I torsdags hade det rödblå manskapet en del problem med Mjällbys omställningsspel. Bangura och Abdu är kvicksilversnabba, något som inte helt passade ett högt pressande Örgryte som behövde göra mål. Imorgon är rollerna något omvända. Mjällby kommer sätta behöva sätta tryck från start. Något som kommer testa oss men i lika imvänd ordning kommer ge omställningsmöjligheter. Vi har spelare i Ohlsson, Paulsson och Atashkadeh som är som extremt duktiga kontringsspelare och kommer få chanser.

Mjällby-spelarna har efter torsdagens match uttalat sig ganska optimistiskt i lokalpressen inför morgondagen. Man menar att Örgryte är sårbara i djupled och att de kändes trötta på slutet under båda halvlekarna. Något som inte är osant, men med största sannolikhet också en produkt av matchbilden som tvingades fram med ett passivt MAIF på som lät ÖIS driva mycket boll medan de positionerade sig på egen planhalva och försvarade. Det i kombination med att Mjällby är bättre på alla positioner än de flesta lag vi mött 2015 tröttade ut oss.

Uppställningsmässigt förväntas Örgryte ställa upp på samma vis som i torsdags. De rapporter som givits menar att Jakob ska vara återställd efter smällen i torsdags och redo för spel. Det kommer ligga mycket press på vår backlinje och på det centrala mittfältet att mota Mjällby bort från straffområdet så mycket som möjligt, och på kantspelarna att kunna ställa om när lägena ges.

Men till syvende och sist handlar det om att vilja det här. Att med alla medel jaga bort och förtrycka nervositeten och gå ut på Strandvallen som ett lag som ska till Superettan till varje pris. Springa, kämpa och slåss med hjärna för varje centimeter och för varje av de 600-800 rödlå supportrar som kommer finnas på plats och sjung i 90 minuter. Att i varje motlägg, i vaje löpduell och vid varje defensiv hörna ge allt för fägerna och för märket på bröstet. För vi behöver det här. Och vi förtjänar det här.

Imorgon kl. 15 vandrar elva utvalda män ut på Ett med största sannolikhet blåsigt Strandvallen en söndag i november och slåss för oss alla. Samtidigt kommer hundratals utvalda män och kvinnor stå på en bortaläktare på ett sannolikt blåsigt Strandvallen en söndag i november och skrika sig hesa. Det kan omöjligt misslyckas.


'Den sista ronden' have 10 comments

  1. 7 november, 2015 @ 16:37 Lars krantz

    En fråga till Er. Vi är två Öis fans men +65. Vi kommer att stötta Örgryte imorgon. Vi tänkte vara med på Er läktare, men vi vill inte att några bengaler startas. Om så sitter vi på läktaren tillsammans med Mjällby fans. Vad gör vi.

    Svara

    • 7 november, 2015 @ 16:47 Jonathan Larsson

      Det finns ju tre bortasektioner på kortsidan. Om man nu har som största ändamål att undvika eventuella bengaler, så skulle jag väl säga att det bästa är att stå ut mot kanterna, alltså på sektion I eller K.

    • 7 november, 2015 @ 16:47 Gabriel

      Bengaler lär det bli.

  2. 7 november, 2015 @ 17:01 Gabriel

    Storma planen lär också hända vid avancemang.

    Svara

  3. 7 november, 2015 @ 17:32 Hasse

    Själv går jag på matcher för att se fotboll, inte livsfarliga eldpinnar eller rökbomber.

    Tifot i torsdags var fantastiskt – sett från andra sidan. Men fjortisarna som verkar dominera i klacken numera hade inte vett att låta tifot tala för sig självt utan var tvungna att håna fotbollförbundet men en barnslig banderoll för att de har regler fjortisarna inte tolererar, och dessutom bryta mot dem – som vanligt.

    Väx upp!!!

    Jag hoppas att den förstärkta bevakningen som var aviserad inför kvalmatchen verkligen lyckades identifiera samtliga pinnhållare så att vi slipper dem på läktaren i många år framöver!

    Så valet inför matchen på söndag är självklart. Det blir långsidan för min del. Där kan jag se matchen! Vilket är enda anledningen till att jag gör den långa resan till Listerlandet.

    Svara

    • 7 november, 2015 @ 20:32 Jesper Lunnevi

      Debatten kring bengaler är givetvis alltid öppen för inlägg. Jag har dock svårt att förstå relevansen att lyfta den här och nu när vi står dagen inför säsongens viktigaste match. Och givetvis finns en risk kring eld, som jag tror att alla tar på allvar.

      Är det så att man absolut inte vill vistas nära bengaler så finns det gott om möjligheter att slippa det, vilket såklart är bra. Och känner man att man hellre sitter på de platserna så ska man göra det. Jag kan dock tycka att det är viktigt att poängtera att ”fjortisarna” är personer som stöttar det här laget genom Sverige hela säsongen igenom, förmodligen mer än vad både du och jag gör. Lägger ner både mycket tid och pengar på och runt matcher för att bära fram ett lag som får mer stöd än något på den här nivån.

      Med det sagt så tycker jag asolut att du ska sätta dig på långsidan och njuta av fotbollen. Hoppas att du får en bra upplevelse!

  4. 7 november, 2015 @ 17:45 Bengt

    Lycka till i morgon.
    Robertino fortsätt på den inslagna vägen = spika igen målet. William det är dags nu för mål igen.
    Bespara oss från bengaler.
    ÖIS mot Superettan

    Svara

  5. 7 november, 2015 @ 18:56 Karlsson

    Till er som väljer Mjällbys läktare imorgon pga bengaler kan jag informera om att Mjällby också bränt i år, och är väl inte helt osannolikt att de också gör det imorgon.

    Vet att Hammarby hade tillstånd från förbundet att storma planen förra året, vet någon om något liknande är arrangerat imorgon vid avancemang?

    Svara

  6. 8 november, 2015 @ 17:35 Samuel

    TACK ÖIS! Fasen vad glad jag är nu! :)

    Svara

  7. 8 november, 2015 @ 23:40 Bästa ramsan i Blekinge

    Inget SM-Guld klapp klapp, inget SM-Guld klapp klapp Inget SM-Guld till änglarna :-) härligt ÖIS

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se