Klacken i kiken

Mitt år

Då satt vi där igen. På nattbussen, i nyårsnatten, på bakfyllans bästa vän pizzerian, i soffan framför Premier League eller någon annanstans. Var du än är, vem du än är som Jocke Berg skulle beskrivit det.

Det har blivit något av en tradition att den här krönikan släpps vid tolvslaget och traditionsenligt ska jag också påminna om att den är tidsinställd och att jag inte spenderar tolvslaget framför ett tangentbord.

Jag vet inte om jag varit med om att ett rödblått år har varit så svårt att  sammanfatta som det vi nu lägger bakom oss. Jag har nog aldrig tidigare varit med om en rödblå säsong då avståndet mellan det mest euforiska ögonblicket och och den värsta dalen i mitt humör varit så stort.

Från toppar som i slutet av januari då jag precis ramlat över staketet som delade publikhavet från scenen på Henriksberg och hörde hur skratten dundrade runt mig och lyckligt som ett barn på en sommaräng tittade rakt upp i ljusriggen i taket. Allt med en förskräckt Hasse Prytz en halvmeter bakom mig.

Till dalar som när jag stod på Vångavallens parkering väntandes på en vän och en sänkt Andreas Östling lommar ut till bussen och möter min blick med ett ansiktsuttryck som säger ”förlåt”.

Jag har aldrig, varken innan eller efter matchen mot Kristianstad på hemmaplan haft lust att gå hem i halvtid när ÖIS spelat en match man inte ens varit nära att förlora. Jag minns hur jag stod i N3-baren stirrandes rakt ut i luften och försökte bestämma mig för om jag verkligen ville att ÖIS skulle vinna eller inte samtidigt som en supporterfejd på ganska låg nivå dundrade runt mig.

Jag har varit så nära nirvana som dagen efter uppflyttningen då jag satt på mitt kontor i förrådet hemma med en flaska champagne lyssnandes till ”Sara Perche ti amo” från gryning till skymning utan att egentligen uträtta någonting mer än att mangla ut tweets om hur härligt allt var.

Jag har heller aldrig varit så övertygad om fotbollens enande kraft som i matchen hemma mot Höllviken då jag och min vän Karl Lundén bestämde oss för att samla in kläder till bättre behövande. Utan några större föräntningar drog vi fram en gallervagn till Gunnar Gren en dryg timma innan matchstart. Aldrig har jag räknat så fel. Sorteringen pågick i en vecka innan vi fick skicka ut allt till ett lager i Backa där sorteringen fortsatte.

Kontrasten har sällan varit så stor som när supporterbussarna på väg hem från Hällevik stannar på en bensinmack i Örkelljunga och alla bara står och kramas, ler och sjunger. Aningen berusade möttes Johan Gellerman och Mattias Andersson i en kram, något jag inte såg komma den där eftermiddagen när ÖIS mötte Kristianstad hemma inför de närmast sörjande.

Gå vidare

 

Framförallt var dock 2015 året då jag förstod att det går att förändra ÖIS om man bestämmer sig. Men jag fick också reda på att det kostade en hel del energi.

Ja, jag vill faktiskt ta på mig en liten del av äran till att klubbens ekonomi ser ut att gå mot ljusare tider. Förra hösten ägnade jag mycket tid åt ta reda på saker och att skriva om den förra styrelsens arrogans inför uppgiften att få ordning på Örgryte IS. Jag inbillar mig att flera av de saker jag skrev ökade folks förståelse för vad som pågick och varför läget var kritiskt. Något som tillslut ledde till ett ganska kaotiskt årsmöte. Men ett årsmöte som gjorde mig hoppfull inför framtiden. Har en klubb misskötts får inte årsmötet var som en tebjudning. Var vi såg på årsmötet i mars var en supporterskara som reagerade när de folkvalda inte hållit vad de lovat.

Den som tyckte att mötet var enbart olyckligt bör nog tänka över vad personen vill att föreningsdemokrati ska vara.

Med detta sagt hoppas jag att medlemmarna fortsätter vara kritiska. Hur bra den nya styrelsen än känns måste vi vara det. Det är vår förbannade plikt.

Se detta som en vädjan. När jag nu fasar ut mig själv från den här sidan behövs du! Du som kan fortsätta syna klubben i sömmarna, som vill fortsätta vara jobbig och gnällig.

Men framförallt som ser till att problem upptäcks i tid och bildar opinion för det bättre.

Gott nytt år!

Upp och iväg.


'Mitt år' have 43 comments

  1. 2 januari, 2016 @ 02:02 JD1887

    Vad hände vid Kristianstad hemma?

    Bra text!

    Svara

    • 2 januari, 2016 @ 13:10 Felix Jonsson

      Inferno bojkottade i protest mot Lantz och det var allmänt risig stämning.

  2. 2 januari, 2016 @ 15:52 Daffy

    Bra text Felix, roligt att du finner tid att skriva lite igen. Gott nytt år!

    Svara

  3. 3 januari, 2016 @ 15:05 DJ-CJ

    Bra text som sammanfattar året på ett fint sätt. När man kände att TFF inte skulle tappa greppet om förstaplatsen, utan bara ösa på, blev man ledsen, men jag tror sedan att det var det faktum att vi låg så pass långt efter som också gjorde att man kom in i ett kval med en vunnen andraplats, mer än en förlorad förstaplats. Hade vi i de sista omgångarna slagits för en förstaplats och tappat den, ja, då vet jag inte om vi hade lyckats ha rätt energi och självförtroende i kvalet. Nu gick laget i stället som en ångvält hela hösten, och så även genom kvalet (även om det var med darr på ribban).

    Klädinsamlingen var fin. Jag lade ett par Nike-ID-skor där med texten ”1887”. Hoppas skornas nya ägare förstår vilken oerhört vacker referens det är.

    Nu ser vi fram emot 2016!

    Svara

    • 3 januari, 2016 @ 17:33 Felix Jonsson

      Ja, det kan mycket väl vara som du säger. Det var onekligen en mer positiv känsla kring laget inför kvalet iår än förra året. Dock får vi inte glömma att 2015 års trupp var bättre än alla andra trupper vi haft i Division 1.

  4. 4 januari, 2016 @ 10:07 Therese T

    Allvarligt? Du verkar vara en självgod en

    Svara

    • 4 januari, 2016 @ 19:18 Gissa

      +1

    • 5 januari, 2016 @ 23:01 Felix Jonsson

      Det är jag det. Tjock och självgod.

  5. 5 januari, 2016 @ 21:41 Silly i kvadrat

    OT: Sambadefensiv twittrar ut att Öis skulle vara intresserat av Ingelsten. Bara ryktet gör mig illamående och förstör min trettondagsafton. Var precis på väg att beställa nytt årskort, vilket inte kommer att hända innan Öis signat en annan anfallare eller Ingelsten gjort klart med annan klubb. Skulle han skriva på för Öis blir det inte en enda match för mig i år. Det är illa nog med allt jävla schabbel med Matz glapptrut och spelare som istället valt att gå till gais. Ska man nu behöva stå ut med att ta över gais vrakgods så får de göra det utan min medverkan – inte fem öre från mig till detta.
    Vet att det bara är rykten, men ni kan väl vara varsamma, många av oss kanske har nåt slags latent hjärtproblem och så går det som det går!

    Svara

    • 5 januari, 2016 @ 22:38 Felix Jonsson

      En sådan protest gör sällan någon skillnad. Bli istället medlem, engagera dig och gå på möten så kan du driva klubben i en annan riktning.

  6. 7 januari, 2016 @ 10:00 Therese T

    Är vi som vi själva ser oss eller som omgivningen upplever oss?
    1)Töntvarning
    Bra att du förtydligar att du inte sitter vid tangentbordet på Nyårsnatten. Du har bättre saker för dig. Det är dock oerhört viktigt att artikeln finns där vid midnatt. För oss alla som hänger vid datorer kl. 00:01.Ni har inte väntat förgäves, den nya Harry Potter är här, varsågod!
    2)Nördvarning
    Har läst om en kille som var besatt av tågtidtabeller. Har aldrig hållit en tjej i handen men visste exakt när göteborgståget anländer till Karlstad. Jag ser killar i din ålder, att de dejtar en tjej eller två och experimenterar i andra saker än möjliga nyförvärv och framtida laguppställningar. Allt detta för 10 komentarer och 20 likes på FB. Min kompis har fått fler för hennes recept på smörgåstårta.
    3) Att verka utan att synas
    Inte alls dumt. Visste du att det finns en spelare i A truppen som köpte sig en biljett till varje hemmamatch förra säsongen? Jag är kanske naiv men hoppas och tror att om Allbäck, Hamrèn eller vilken annan Öis ikon, som går vilse och förvirrar sig på en Öis match så låter de SFF kortet vara kvar i fickan och köper en biljett.
    Du pratar gärna om dina goda gärningar och kamp för en bättre ÖIS. Stundtals pinsamt, har du gjort nån gång nåt utan att redovisa din förträfflighet?
    4)Den här sidan har förändrats de sista 3-4 åren. Inte till det bättre
    Det var allt jag hade och säga.

    Svara

    • 7 januari, 2016 @ 10:13 Bisse

      Tycker också att det var bättre på Martin Johanssons tid

    • 7 januari, 2016 @ 22:23 Gissa

      Felix är för upptagen med att censurera, istället för att tänka på vad han skriver.
      Politik framför innehåll.

    • 8 januari, 2016 @ 12:42 Jesper

      ??? Vilken censur mumlar du om?

      Lägg ner dravlet och diskutera det faktiska innehållet istället. Så får vi en mer levande sida med bred åsiktsbas.

    • 9 januari, 2016 @ 07:47 Gissa

      Den censur som SD ägnar sig åt.
      Mer än 6 kommentarer försvinner i kommentatorsfältet ”Hedman och verklighetens folk”
      Felix blev väl ledsen att inte alla höll med honom

    • 9 januari, 2016 @ 08:38 Jesper

      Det är dock ingen ren censur som har skett, det är sex stycken enskilda (och synnerligen olämpliga) kommentarer som har tagits bort. Hade det varit regelrätt censur – i ordets rätta betydelse – så hade det handlat om betydligt fler. Där finns alltså kritiska kommentarer som står kvar. Så, återigen: vilken censur tjötar du om?

      Inebörden av ordet censur kanske har gått dig förbi?

    • 9 januari, 2016 @ 19:27 Gissa

      ”Censur (av latinets censere, granska) är generellt, allt undertryckande, hemlighållande och nedtystande av tal, skrift eller annan publik kommunikation, som i någon mening kan anses vara misshaglig, skadlig, anstötlig, obekväm, politiskt inkorrekt eller förarglig.”
      Försöker ni överträffa varandra i pinsamheter och okunskap?

    • 9 januari, 2016 @ 19:52 Jesper

      Snarare handlar det om moderering, eller refusering av skrivna inlägg. Om det, vilket jag utgår från, handlar om en viss Pehr kan jag dessutom förstå om (att) det tagits bort.
      Inlägg och kommentarer som knappast handlar om att tillföra någonting av substans till aktuell artikel, utan snarare går ut på att försöka misskreditera genom personpåhopp och allmänt dravel faller inte riktigt inom ramarna för censur – som definition.

      Och, varför tar du det inte i samband med aktuell artikel?

    • 9 januari, 2016 @ 21:51 Petter H

      Detta är bara trams. Varför skriver du så oerhört destruktivt? Jag tycker att det är dumt. Det är snarare så att ditt inlägg påminner om en provocerande kommentar på facebook för att få några billiga likes.

      Även jag har läst om en person. Hen var besatt av att klaga hela tiden och fick inte heller hålla någon i handen. Varför? Jo, för ingen tycker om negativa personer som aldrig kommer med något eget – men ändå ska lägga sig i allt andra gör.

      Tycker att det vore bättre om du höll dig till dina vänners bilder på smörgåstårtor än att förpesta allas tillvaro på sambadefensiv med ditt nonsens.

      Tack Felix! Uppskattar att du skriver.

  7. 10 januari, 2016 @ 00:39 Gissa

    Jesper: Vill du kalla vitt för svart så var så god.
    Censur lik förbannat
    Felix fick mothugg av 2-3 personer och det enda han kunde prestera som försvar var att plocka bort kommentarer och blockera skribenterna.
    Därför kan jag inte kommentera den aktuella artikeln.

    Petter H: Håller med om att det du skriver bara är trams

    Svara

    • 10 januari, 2016 @ 09:08 Jesper

      Det finns fortfarande kritiska kommentarer kvar, ergo – någon censur är det inte direkt fråga om. Men, kör du på och kalla vattenmeloner för äpplen om du så önskar.
      Och, fundera sedan på hur det ligger till med de kommentarer som tagits bort, samt varför du blivit blockerad från gällande artikel.

    • 10 januari, 2016 @ 22:10 Gissa

      Det finns kritiska kommentarer kvar, OCH…???
      Läs på vad censur innebär och lär dig något.
      Svaret på sista meningen är redan besvarad.
      Han fick mothugg och kunde inte argumentera för sin sak.
      Därför censur!

    • 10 januari, 2016 @ 22:21 Felix Jonsson

      Det handlar inte om censur. Det handlar om att vårt kommentarsfält är till för diskussion kring våra artiklar och inte för personpåhopp. Vi har tidigare blockerat användare som betett sig illa mot andra än mig. Det handlar inte om att jag inte kan ta kritik utan att ni är mer intresserade av mig som person än av det jag skriver. Vill ni ta en diskussion med mig får ni gärna komma fram i samband med någon match. Men det hör inte hemma här.

      Så, vänligen håll er till ämnet.

    • 11 januari, 2016 @ 08:24 Gissa

      Felix: Vi tar det igen:
      ”Censur (av latinets censere, granska) är generellt, allt undertryckande, hemlighållande och nedtystande av tal, skrift eller annan publik kommunikation, som i någon mening kan anses vara misshaglig, skadlig, anstötlig, obekväm, politiskt inkorrekt eller förarglig.”
      Att ni har hittat på ett eget språk där ord i svenska får helt annan betydelse, är tydligt.
      Jag håller mig till dock svenskan.

      I artiklar som handlar om att du pekar ut dig själv som representant för ”Verklighetens folk” samt en helt artikel märkt ”Mitt år”, men ingen ska få vara kritisk mot dig?!!
      Du har själv kallat personer för ”Nazister”, ”idioter”, ”Rasister” (utan att kunna definiera ordet) samt en hel del annat jag glömt.
      Konstigt då att folk svarar med samma medel.

      Men jag avslutar med ett citat ur artikeln för försöka komma tillbaka till den:
      ”Aldrig har jag räknat så fel.”
      Så du är värdelös på matte också.

    • 15 januari, 2016 @ 17:50 Gissa

      Jesper: Bra att du uppmärksammade Felix på att det fanns kritiska kommentarer kvar.
      Nu är de också borta :)
      Är det censur nu?

  8. 11 januari, 2016 @ 07:58 Bisse

    Vad är det folk ska kritisera? Stavningsfel?
    Hur bemöter du kritiken? Tjock och självgod,det är jag? Du riskerar att varje artikeln signerat FJ kommer att vara ifrågasatt av dessa missnöjda personer.
    Om jag läser objektivt kommentar du ignorerar så visst, det kan finnas tönt stämpel i artikel Mitt år.
    Det är lite grann hur var och en ser på saken. Tvåan var onödig och dum. Trean intressant för att det finns de som gör saker i det dolda. Dock tror jag inte att SFF kort hade legat kvar i fickan hos herrarna. Inget att kommentera. Fyran!! Jo det är sant och även min uppfattning. Säkert mätbart i antalet artiklar/läsare/kommentarer.
    Dock inte i att det saknas finess/humor/intressant tema. Ni trampar vatten

    Svara

    • 11 januari, 2016 @ 17:07 Felix Jonsson

      Om du anser att vi trampar vatten och är dåliga är det helt okej att sluta läsa och kommentera. Det låter ju jätteonödigt att du ska lägga ner så mycket av din tid på att sitta här och spy galla när du ändå bara blir arg.

      Som jag skrev är det fritt fram att kritisera men när någon gör en lista på vilken tönt jag är ser jag väl inte riktigt hur det ska bli en givande diskussion. Sedan har det ju också förekommit regelrätta hot här i kommentarsfältet och då tycker jag att det är fullt rimligt att ta bort.

      Men vill ni fortsätta kasta skit på mig får ni gärna göra det till min mail felix.jonsson5@gmail.com så slipper ni skrämma bort fler från det här kommentarsfältet.

  9. 11 januari, 2016 @ 08:37 Dår Pehrdale

    Det är ju ingen mänsklig rättighet att få skriva vilka kommentarer som helst på en blogg. Jo skriva kan man säkert få, men om dom tas bort är en annan sak.
    Sluta lipa och sluta läs bara, om det är så jobbigt Nasse-Pehr!

    Svara

    • 11 januari, 2016 @ 08:55 Bisse

      Absolut! Sluta läsa är alltid ett alternati. Jag själv har hållit mig utanför ett bra tag. Funkar! Undrar hur många har vald den möjligheten. Som sagt går säkert att mäta.

    • 13 januari, 2016 @ 02:38 Gissa

      Du är säkert närmare nazismen än jag någonsin kommer komma.
      Jag är bibliofil, så sluta läsa gör jag knappast.
      Likt Felix är det din rätt att kalla andra namn, men att få försvara sig är inte självklart.

      Notera att Felix inte kan försvara sitt namnkallande av andra.
      Han är alltid den förfördelade parten.
      Offerkofta på.

  10. 12 januari, 2016 @ 08:42 Bisse

    Självklart,så kommer det bli.
    Vet ej av vad du utläste att jag är arg och spyr galla? Jag skrev bara att jag tyckte att det var bättre under Martin Johanssons tid och sedan kommenterat nån annans kritik av dig. Sånt borde du tåla. Jag har ingenting emot hur du skriver men sidan i sin helhet behöver nya fräscha ideer och skribenter. Du få gärna fortsätta med ditt. Som det är nu ”gäsp,gäsp”.
    När jag följde det bråket som har varit och även nu så trodde jag att betydligt fler skulle ge dig stöd. Sånt måste svida lika mycket som själva kritiken,eller?
    Slutligen! Även om jag inte hade avsikt att gå på personliga påhopp så börjar jag tro Pehr och de andra när de skriver om din självcentrering,cezur och blockering av kommentarer. Tror jag håller på att samla poäng till sådan åtgärd. Innan du verkställer så vill jag säga: There’s no need!

    Svara

  11. 12 januari, 2016 @ 11:33 Rolf

    Oj, vad har man missat. Jag trodde att jag var påläst på de få ÖIS-sidor som fanns.
    Finns det någon vänlig själ som kan sammanfatta vilka fel Felix har gjort. Mer än påstådd censur/moderering?

    Jag är av åsikten att vi är lyckligt lottade som har haft engagerade supportrar under krisåren som har vågat utreda skiten. Om jag inte minns helt fel så slutade Martin J abrupt med motiveringen att han kände sig tystad och motarbetad av dåvarande styrelse och herr Asserståhl.

    Vad har vi för granskande röster kvar när nu även Felix tystnar? Gellerman?
    Matchrapporter i all ära men vi få som läser har ju oftast varit där och sett matchen.
    Det känns som att all kritik som framkommer är personliga angrepp mot Felix som person och detta är inte kritik han behöver bemöta eller behålla.
    Låt mig citera wikipedia som redan sagt det bra.
    ”Ad hominem-argument eller argumentum ad hominem (”argument mot personen”), är ett osakligt argument då man angriper motståndaren som person istället för dennes sakargument. Det retoriska greppet består i att försöka få motståndaren att som person inte framstå som trovärdig i ämnet eller debatten.”

    Så Therese T, jag har aldrig sett ditt nick tidigare i ÖIS-sammanhang.
    Så jag antar att det är ett fejknick, stolpa upp en ny lista med vettiga argument annars håll käft och gör det bättre själv. (”En variant på ad hominem är att bemöta en kritiker med att denne inte kan bättre själv. Även om den som kritiserar inte kan göra bättre själv behöver det inte betyda att denne inte är kvalificerad att uttala sig i frågan.”) Återigen Wikipedia

    Svara

    • 13 januari, 2016 @ 02:43 Gissa

      Felix fel eller misstag är legio.
      Återkommer under dagen.
      Om jag inte blir bortcensurerad :)

    • 13 januari, 2016 @ 10:17 ThereseT

      OK, vänlig själ funnen…….
      Jag ansåg att han var självgod och ”Mitt år” töntig
      Förstår inte riktigt det latinska citatet. Då kan man aldrig kritisera nånting eftersom bakom allt finns en person.
      Men O.K. jag tar (med ursäkt) tillbaka det första men vidhåller det andra. Hoppas det inte finns nåt på latin som säger att man kan inte kritisera kvalitén.
      Du själv skriver ”vi få som läser”, vilket ta oss till avdelningen nörd eller ska jag säga Asergers syndrom?
      Ni få väl ta upp allt som skrivs här när ni ta en öl före matchen. Skulle ni råka vara fler än vad som få plats vid ett bord på Flying Scotsman så kan ni skicka veckobrev titt varandra per mail så slipper ni alla obehagliga kommentarer.
      Nja, har du inte sett mitt nick tidigare? Jag förstår att du är chockad när det kommer nån ny utanför läsarkretsen på 10 personer. Man ska inte ha influensa, bli uttråkat och googla öis. Då riskerar man att hamna här. Jag bläddrade i arkivet mindes gamla tider, kom till nutid och så blev det vad det blev. Fejknick? Har inte tänkt på det. Det skulle förklara en del saker på denna blogg. Det finns i alla fall en nåbar person bakom angiven mailadress.
      Influensa över liksom min tid på SD. (vågar inte tänka på vad jag hade hamnat om jag googlade SD istället)

    • 13 januari, 2016 @ 11:11 Rolf

      Då Therese skall jag hjälpa dig med det latinska citatet.
      När du skall bemöta min kritik så ville jag ha en ny lista på ämnen som där du inte håller med Felix. Jag misstänker att ett exempel kan vara hans värdegrundsarbete kring klädinsamling och arbete mot homofobi.
      Det som diskvalificerar dig från debatten är när du slänger ur dig personangrepp tex nörd och Asperger.
      Det är samma sak som om jag skulle påpeka ditt urusla språk, ständiga stavfel och katastrofala meningsuppbyggnad. Använda detta och påstå att du antingen är 12 år eller har en låg intelligenskvot. Nu har inget du skriver av värde längre och jag har inte bemött din kritik utan bara dig som person. Därav ”argumentum ad hominem” Så du får gärna ta fram nått där du inte håller med Felix och varför.

      Här får du ett axplock av relevanta ämnen som du kan argumentera för:
      Regnbågssnören
      Dawit Isaac
      Pyroteknik
      Ungdomssektionen
      Ekonomin
      Förra styrelsens ansvar
      Värvningar
      Klacksektion
      Bortaresor

      Det du har kommit med hittills är faktiskt bara att Felix skall sluta publicera sina texter på sambadefensiv för att slippa obehagliga kommentarer.
      Det är frivilligt att läsa.

    • 13 januari, 2016 @ 19:34 Gissa

      Du frågade om grundorsaken och den ska jag ta upp här.
      Lägg först märke till hur lätt ett inlägg blir OT :)

      Grundorsaken är idrott och politik.
      Jag anser att dessa ska hållas åtskilda så långt det är möjligt.
      Felix är av åsikten att de ska sammankopplas.

      Alla inlägg därefter går att härleda till denna meningsskiljaktighet.
      Detta inkluderar men är inte begränsat till Öis stöd till pridetåget.
      Det märks ganska lätt om man kolla de vänligheter vi kallar varandra.
      Han brukar kalla mig Nazist och Rasist, vilket är politiskt relaterat, emedans jag kallar honom utvecklingsstörd och lögnare mm.

      Det finns gott om personer som ställt sig på ena eller andra sidan, men som kanske inte riktigt förstått varför.
      Bra fråga!!

    • 15 januari, 2016 @ 07:02 Martin Johansson

      Jag vill nog hävda att jag aldrig har motiverat varför jag valde att sluta skriva för Sambadefensiv. Nu är det länge sedan så jag kommer knappt ihåg längre. Men det fanns sannolikt många anledningar. Jag hade dock väldigt lite med dåvarande styrelse att göra så jag tvivlar på att det var den huvudsakliga anledningen även om det förmodligen bidrog till mitt beslut.

      I övrigt vill jag bara säga att jag backar upp Felix till hundra procent i merparten av de frågor som nu diskuteras.

  12. 13 januari, 2016 @ 16:41 ThereseT

    Ja så du Roffffffe!
    Oh fan! Dåligt språk och felstavat, sorry!
    Så du misstänker att det kan vara klädinsamling och homofobi?
    Varför gör du det? Känner du själv att det är ”svaga punkter”?
    Kom ihåg att det var du som tog upp detta! Jag hade inte tänkt ge mig in på enskilda förtjänstfulla insatser från vår hjälte.

    OK. Klädinsamling. ”till bättre behövande”, vilka är det? Rumäner på Centralen?
    Det delas inte ut några kläder till bättre behövande i Sverige. Allt sorteras och säljs i secondhand butiker och pengarna skickas vidare, dvs överskottet efter avdrag för transporter, lokal och eventuella löner. Allt som sorteras bort slängs på soptippen. Tro mig, jag har jobbat med det. Sorry signaturen DJ-CJ dina Nike skor har nog gjort sina sista steg genom skorstenen i Sävenäs. Så med andra ord mycket tveksamt resultat. Vi har inte hört: Insamlingen gav så och så mycket och gick till där och där. Ska vi säga OK tanken räknas?
    Homofobi? Vad då är han homo, eller???? Eller syftar du på regnbågssnören? Nånstans känns det att det hade varit mer genomslagskraft om Frölunda Indians tog på sig regnbågssnören. Med fotbollsspelare (allmänt) känns det mer som att halva laget bara erkände sin sexuella läggning.
    Ber om ursäkt för mitt dåliga språk, stavfel och katastrofala meningsuppbyggnad. Vi lever i den tiden och bäst ni vänjer er. Det lär bli mer av den varan framöver.
    Nej,jag föreslog veckobrev till närmast anhöriga (10 st.) för att slippa kritik. Jag tror att det svider när nån säger att det var bättre förr. Är det så svårt att få in att vi har olika åsikter ? Jag försöker inte omvandla nån. Om jag upplever saken som jag gör så är det så. Sant jag kunde hålla käften och svälja det som så många andra saker jag inte gillar.
    Om ni ursäktar så har jag bättre för mig och skriva om ingenting med ingen

    Svara

  13. 13 januari, 2016 @ 19:18 Hocus Focus

    Som sagt. Förut handlade det om fotboll här.
    Stäng sandlådan nu och fokusera på kommande säsong istället.

    Svara

    • 15 januari, 2016 @ 10:09 Gissa

      Vill man att politik och idrott ska hänga ihop blir det på detta vis.
      Sen bidrar nog stiltjen på silly fronten också.

  14. 14 januari, 2016 @ 08:22 Karl Lundén

    Det efterlyses en rapport om vad klädinsamlingen resulterade i. Då kan ni få det. Tillsammans med Lundby 06, Sockerbruket och Matteuskyrkan drog vi igång ”Vi i Göteborg gör vad vi kan” och samlade våra insamlade resurser i ett stort lager i Backa. Ett första lass kläder gick ner till Budapest för att delas ut där innan Ungern stängde sina gränser. Om detta kunde man läsa på ÖIS hemsida. Ett andra lass med kläder gick ner till Kroatien lite senare på hösten. Och ett tredje lass gick till Lesbos på senhösten. De insamlade pengarna gick till att finansiera den tredje lastbilen. Parallellt har kläder och andra förnödenheter delats ut till ankomstboenden i Göteborgstrakten. Tack till alla er som stöttade och bidrog!

    Och tack Felix för att du fortsätter tro och skriva!

    Svara

  15. 14 januari, 2016 @ 13:20 Therese T

    Så bra! Tror på det eftersom kyrkan är inblandat.
    Jag hade get hela min garderob om de kunde stanna i sina hemländer

    Svara

    • 14 januari, 2016 @ 23:17 Calle Cuula

      +1
      + görmånga
      Å änna fler om de byter hörnflaggorna på hemmamatcherna m.m.
      Super ÖISare sedan ca 15 år tillbaka. Tveksam till ett år till om politrukerna ska sätta sprätt på medlemspengen!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se