IMG_7310

Klar seger i reservbetonad försäsongskamp

Det var en reservbetonad tillställning denna tidiga tisdagseftermiddag när ÖIS tog emot kommande seriekonkurrenten Varberg på Valhalla IP. Oavsett om lagen var reservbetonade eller inte så är det intressant att se ÖIS mäta sig med ett lag man kommer att tampas med under säsongen. Man skall väl inte dra allt för stora växlar av 3-0-resultatet, men låt oss hoppas att ÖIS satt sig i respekt hos Varberg och övriga Superettan-lag. Eller så hoppas vi inte det.

Niklas Klingberg, Andreas Berndtsson och Dardan Mustafa heter dagens målskyttar, och samtliga mål var fina mål. Inte Sebastian Ohlsson mot Falkenberg-fina, men fina. En frispark, en tåfjutt och en stenhård vrist var uppenbarligen framgångsreceptet. Men det finns mer att krama ur den här matchen än bara målen

Anklevs konkurrens

De som såg dagens match bör inte ha kvar något tvivel om att Björn Anklev bör ha en rejäl konkurrenssituation på högerbacksplatsen att hantera under 2016. David Johansson, som idag spelade hela matchen, går från klarhet till klarhet. Matchen mot Varberg var Johanssons bästa i ÖIS-tröjan, av de få matcher han hunnit spela. Gång på gång tog han sig fram på sin kant, ofta på egen hand genom en bra första touch eller ett par snabba första steg.

Jag säger inte att Björn Anklev är en dålig fotbollsspelare. Han har sina kvaliteter och han jag är, faktiskt, övertygad om att han med sin blotta närvaro tillför en del till det här laget. Men. Björn Anklevs 2015 var inte så bra så att han skall vara given i en startelva under 2016. Framförallt inte när spelaren bakom, David Johansson i det här fallet, spelar som han gör.

Vi vet dock hur Lantz är. En startelva skall sitta, och den skall sitta hårt. Inte nödvändigtvis något fel i det. Men kan det möjligtvis vara så att det är David Johansson som skall ha platsen till höger i backlinjen? Jag skulle inte protestera.

Kvaliteter och brister hos Dardan

Det är tydligt, enligt mig, att det är George Mourad som Dardan Mustafa konkurrerar med om en anfallsplats. Inte bara för att William Atashkadeh bör vara given, utan också för att Dardan är uppenbart mer lik George i spelstilen än William. Targetspelet finns där i allra högsta grad. I dagens match mot Varberg visade han med all önskvärd tydligen att vi har att göra med en spelare som är stark i kroppen och som är bra på att hålla undan för spelare i ryggen. En kvalitet som ett otränat öga inte alltid uppskattar, men som kan vara enormt viktigt för ett lag som inte alltid kommer att föra spelet i alla matcher.

Brister finns där också. Länge kändes det som att det var det resoluta som saknades. Den tydliga skärpan framför mål och i straffområdet, som Atashkadeh annars brukar stå för. Men så kom det där 3-0-målet, som var så resolut som det går att bli. En nedtagning, ett ryck och ett stenhårt skott i nättaket, rakt ovanför målvakten. Så det är ingen brist då, eller? Jo, kanske. För resterande lägen under denna matchen, och tidigare matcher så har det sett idéfattigt och duttigt ut när Dardan närmat sig en målchans. Ett mål ändrar inte på den saken, men det får åtminstone upp hoppet om att det resoluta faktiskt finns där, bara att det inte plockats fram mer än en gång hittills.

Matchtiden

ÖIS fattar att de två senaste matcherna inte spelats på en bra tid, och det har också kompenserat för både de som tagit sig till arenorna och de som fått kolla hemma. Men det måste ju ändå vara något slags minimikrav för vad man kan kräva av en klubb att fatta. För det viktigaste att konstatera är ju att det faktiskt inte borde se ut så här överhuvudtaget. Det ÄR uselt att man två matcher i rad lyckats göra det oerhört svårt för folk att ta sig och kolla på matcherna. Är det något som inte direkt gör denna tråkiga försäsong roligare så är det ju att det är halvt tomt på läktarna för att folk inte ens har möjlighet att ta sig dit. Återigen, ÖIS verkar fatta detta, och det är väl bra, men det måste ändå påpekas att det inte kan eller får se ut så här. Det är publik i allra första hand som ökar intresset. Lyckas man då göra en uddlös försäsong än mer uddlös så är det inget annat än skadligt i längden. Så var det sagt. Klart slut.


'Klar seger i reservbetonad försäsongskamp' have 2 comments

  1. 15 mars, 2016 @ 21:27 Hocus Focus

    Dessutom kul att Rasmus gör en riktigt bra match.
    Sådana krosspassningar, blicken och lugnet var en fröjd att se.

    Svara

    • 15 mars, 2016 @ 21:43 Peter

      Wåhlemark tidvis riktigt irriterad-bästa betyget vi kunde få.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se