Leinar firar mål

Min elva

Som ni kanske såg publicerades igår en elva på ÖIS hemsida med gamla legendarer. Jag satt själv i någon form av jury men min ringa ålder blev också mitt fall och ganska få av mina spelare kom med i elvan. Därför tänkte jag, som någon form av klackspark publicera elvan här. Innan ni kallar mig historielös måste jag påpeka att jag är 23 år. Nedan ser ni mailet jag formulerade till Josefin på Sold reklambyrå:

Tja!

Här kommer min startelva med motiveringar. Vill trycka på att detta inte är de bästa spelarna jag sett i den rödblå tröjan utan de spelare jag känner starkast emotionella band till. Alltså min favoritspelare på varje position:
Peter Abrahamsson
Christofer Bengtsson – David Leinar – Valter Tomaz Junior – Hannes Sahlin
Pavel Zavadil – Sebastian Johansson – Jakob Lindström
Ailton Almeida – Marcus Allbäck – Afonso Alves

 

Peter Abrahamsson

Oerhört kompetent målvakt men framförallt ett rödblått hjärta som klappar så hårt att det ibland gjorde ont. Tårarna efter degraderingen i Värnamo var det både det sorgligaste och finaste ögonblicket i under hans tid i ÖIS.

Christofer Bengtsson

Långt ifrån den bäste fotbollsspelaren jag sett, men en symbol för den stormiga tiden som varit och en spelare med hjärtat utanpå tröjan och en energisk spelstil som är svår att inte älska.

David Leinar

Stor, stark och högljudd. Bra målfiranden dessutom. Jag är inte svårare än så att charma.

Valter Tomaz Junior

Det går inte att utelämna Valter ur en elva som denna. En man som står för precis allt som jag vill att ÖIS ska vara.

Hannes Sahlin

En spelare som vet vad det innebär att stå på läktaren är en bra spelare. Hannes skriker inte ut det högt, han vet att folk vet att han vet. Låt honom spela i sitt rödblått för evigt. Minns fortfarande hans hesa skrik efter uppflyttningen 2012 då han satte igång läktarsången så att guldhattarna flög.

Pavel Zavadil

Coolare kan en fotbollsspelare inte bli. Bra fötter, ett hett temperament och swag. Mer än så kan jag inte kräva.

Sebastian Johansson

Välkammad banktjänsteman utanför plan, hänsynslös fältherre på plan. Sebastian Johanssons sorti från rödblått är det sämsta som hänt sedan konkursen. Trots sin blåvita bakgrund en alldeles ypperlig representant för sällskapet.

Jakob Lindström

Gallionsfiguren i post-konkurs ÖIS och är på god väg mot Allbäck-status.

Ailton Almeida

Oerhört bra, oerhört ödmjuk och fantastiskt ÖIS-ig.

Marcus Allbäck

Motivering överflödig

Afonso Alves

Den enskilt största anledningen till att jag och många i min generation bryr sig om ÖIS. En stjärstatus som det kommer dröja innan någon ÖIS:are uppnår igen. Få spelare har varit så dominanta i allsvenskan på den här sidan millenieskiftet.

// Felix Jonsson

 


'Min elva' have 16 comments

  1. 29 mars, 2016 @ 16:29 M.

    Inte mycket att orda om. Förvånad dock att Bildsköne Bengtsson går före Anklev i det här fallet.

    Elvan på officiella är klockren så när som på en punkt, Erik Hamrén. Den gubben ska inte vara med där. Början till slutet och ansvarig för så mycket skit. Levde väldigt mycket på att han hade allsvenskans överlägset bästa mittfält och ett par anfallsbesättningar som var out of this world. Bort med Snacke-Pellen och ge Mäster Sören två platser i truppen istället. Odiskutabelt!

    Svara

  2. 29 mars, 2016 @ 17:47 Daffy

    Man kan säga som såhär, det blir bättre och bättre ju längre fram i laget man kommer. Ett anfall med Ailton, Mackan och Afonso är ju helt sanslöst bra. Bättre än vad landslaget förfogar över i dag i min mening.

    Svara

  3. 29 mars, 2016 @ 22:47 CJ

    Agne Simonsson är ett måste i alla drömelvor för ÖIS. Oavsett om man är 5 eller 90 bast. Tidernas störste ÖISare genom tiderna som dessutom även skulle kunna vara tränare!!!!

    Svara

  4. 30 mars, 2016 @ 03:45 Greven

    Min elva, från 00 och framåt: VB: Valter MB: Anegrund HB: Anklev VM: Zavadil :MM: Källa MM: Johannesson HM: Ullander ANF: Aitlon, Mackan, Afonso
    Jeff går bort av personliga skäl och Ullander är högt tveksam av samma anledning.

    Svara

    • 30 mars, 2016 @ 12:49 Billy Budd

      Målis då?

    • 30 mars, 2016 @ 18:46 Greven

      Ojdå. Måste ha förblindats av att laget så oslagbart ut. I målet är Dicken given för mig. Satan vad bra han var när han var som bäst. Och då är jag ändå generellt sett allergisk mot ”korta” målvakter.

  5. 30 mars, 2016 @ 11:50 Oskar Ängermark

    Min elva, som är fullt färgad av personliga känslor för spelarna.

    (4-3-3)
    Abris
    Pato – Anegrund – Sjöstedt – Prytz
    Morgan – Dräpar’n – Lillström
    Afonso – Mackan – Aílton

    Tränare: Åge

    Bubblare: Holländer, Hedman, Phiri

    Längst upp i ett hörn på rad Z 99: Kačaniklić, Hagman, Strinäs

    Svara

  6. 30 mars, 2016 @ 17:02 Putte

    Här kommer en drömelva! Peter Abrahamsson, Lennart Wing, David Leinar, Niklas Sjöstedt, Hannes Sahlin! Sören Börjesson, Magnus Källander, Ailton Almeida, Agne Simonsson, Afonso Alves, Örjan Persson. Där har ni ett riktigt lirareLAG.♥️

    Svara

  7. 30 mars, 2016 @ 21:56 Daniel

    Peter A
    Bildsköne-Leinar-Hannes-Anders Prytz
    Lillström-Källa-Holländer
    Allbäck-Ailton-Afonso

    Svara

  8. 1 april, 2016 @ 00:43 SunlightMan

    Det är märkligt att ingen överhuvudtaget har nämnt Gunnar Gren. Han spelade visserligen inte så många matcher för ÖIS, men som spelande tränare förde han upp laget i Allsvenskan och till sällskapets kanske största storhetstid. Sveriges kanske störste lirare genom tiderna har för mig en given plats i elvan!

    Svara

    • 1 april, 2016 @ 19:59 Robban

      Nu är jag gaisare – tillika sucker för historia. Fattar inte vad ni håller på med. Var är Douglas Krook (började i GAIS och var den förste att göra den förbjudna övergången – vi tog Konrad Hirsch, också bra, men inte som Krook)? Och, kanske den störste (i varje fall topp tre hos er bakom Rydell och Simonsson): Carl-Erik Holmberg. Historielöst.

    • 2 april, 2016 @ 00:12 Oskar Ängermark

      Jag tror många (inklusive undertecknad) har gått efter sina känslomässiga kopplingar till de spelare man har valt ut. Ska man gå efter dominans, korrelerat och dividerat med den era spelare varit aktiv under, så är det klart att det blir startelvor fyllda med spelare som ingen här någonsin har haft en chans att se. Det är självklart att en av världens bästa ytterbackar, Douglas Krook, skulle fått plats med Rydell och att ÖIS bäste målskytt genom tiderna, Carl-Erik Holmberg, skulle varit självklar på topp. Men – och det här är ett stort men – ingen här har någonsin haft en chans att se dessa, mer än möjligtvis några sekunder i något gammalt arkivfoto.

      Summa summarum: Ta det inte på för stort jävla allvar, grabbar. Låt gnisslet i kroppen tala för startelvorna.

  9. 2 april, 2016 @ 08:34 Sittintener

    Yngve
    Hasse Prytz Björn Nordqvist Janne Gidebratt
    Gunnar Samuelsson Sören! Sonny Jukka Johan Elmander
    Ailiton Afonso Allbäck

    Svara

    • 3 april, 2016 @ 07:44 Sektion LM

      Nu börjar det likna något. En drömelva utan Gunnar Samuelsson, Gammelstads Garrincha, är inte värd namnet.

  10. 3 april, 2016 @ 21:29 Emil

    Jag kan personligen tycka att vurmen för både Afonso och Ailton gått helt överstyr. Visst Afonso gav oss en och halv säsong av fantastiska insatser men sen försvann han lika snabbt som han kom och målade på oss när han spelade i MFF. Känns mest som en spelare som såg ÖIS som första stoppet på en karriär i betydligt större klubbar och ville bort så snabbt det bara gick.

    Ailton… visst han gjorde mål men han var samtidigt del i det lag som totalt underpresterade 2006 då han inte ens blev bästa målskytt och han har väl egentligen inte uträttat någonting sen han lämnade klubben, det var ju dock snällt av FCK att betala 33,5 miljoner för honom.

    Känner betydligt mer för slitvargar och vinnarskallar som Joachim Karlsson som kämpade och slet in i det sista och lämnade klubben efter att ha behandlats ganska oschysst av ledningen. Även spelare som Samba-Erik som var i klubben sen pojklagen och som lämnade då han inte fick tillräckligt med speltid eller Källander och Dräparn som bildade Allsvenskans bästa innermittfält, Anegrund vars karriär slutade alltför tidigt på grund av plasten i Borås eller Sjöstedt som var i klubben i 13 år.

    Ska vi däremot prata om sportsliga insatser så är Ailton och Afonso i ett annat läge men som klubbikoner har jag svårt att se deras storhet.

    Svara

  11. 6 april, 2016 @ 07:19 PK

    Berättade för Pavel att han hamnade på denna lista,mer eller mindre som en tröst. Verkar som att karriären är över, korsbandet gick av i senaste matchen (i lördags)
    Han hälsar och säger att han kommer i sommar och kollar ÖIS

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se