jacko

Premiären avklarad – en poäng inkasserad

Cykel, tåg, spårvagn, buss, fotboll, buss, spårvagn, tåg, cykel, jobb. Schemat i ordning från 11:45 igår till nu (06:45), måndag morgon. Omvägarnas omvägar till omvägarnas arena. ÖIS omvägar mot Allsvenskan fortsätter, men låt oss hoppas att det här är var starten på en lite mer rak och mindre guppig väg. 1-1 mot Ljungskile är bra, och det gjordes på ett okej sätt.

Att Ljungskile borta är en svår match kan många intyga, och att premiärer är vad premiärer är känner nog de flesta till vid det här laget. Så ett oavgjort resultat mot Bohusläningarna på bortaplan i premiären av återkomsten i Superettan är i min bok bra. Det finns bra saker att fokusera på och det finns bekymrande saker att fokusera på. Låt oss gå igenom dem i just den ordningen.

Det positiva

Resultatet är redan sagt. Så därför går vi direkt på innermittfältet. Visst, man kroknade en del i andra halvlek och Niklas Klingberg fick ersätta en trött Jakob Lindström en bit från slutet. Men vad fina Jakob Lindström och Andreas Östling är när de är bra. De stötte på jobbigt motstånd mot Ljungskile i Yussif Chibsah och Aleksandar Kitic men skötte sig till stora delar ypperligt. Det absolut enklaste att konstatera är att Jakob Lindström har bestämt sig i år. Det syns.

Daniel Paulson och George Mourad. Ett anfallspar som gjorde sin första match tillsammans som just det. Hur skulle det gå? Det skulle gå bra. Ett mål för George via ett förarbete av Paulson. Utöver det löpte Paulson oerhört fint i djupled, framförallt i den första halvleken, och Mourad var som vanligt viktig i targetspelet. Det var varken Paulson eller Mourads bästa matcher i ÖIS-tröjan, men det var ett samarbete mellan dem som var intressant och lovande. Det återstår att se om det blir fler matcher för dem tillsammans däruppe.

Tifoverksamheten levererar en fantastisk visuell kreation. Som vanligt. Det finns inte så mycket att säga som inte redan sagts om de som lägger ner hjärta och själ i de här arrangemangen. Det är bara att lyfta på hatten.

Jakob Lindströms duell med Jakob Olsson precis framför klacken någon minut in i matchen. Lillström vet hur man drar igång en säsong på rätt sätt.

Det bekymrande

Robertino. Det är väldigt jobbigt att konstatera att det inte kommer att sluta bra det här. Farhågorna har ju funnits där hela tiden, och de blir mer och mer verkliga för varje match som går. Robertino är ingen målvakt att luta sig mot, så är det bara. Tyvärr. Valet att inte värva in en ny målvakt inför säsongen kan komma att kosta oss fler poäng än jag ens vågar tänka på. Ge mig sommartransferfönstret.

En man mer i 40 minuter. Ändå var det Ljungskile som såg aningen starkare ut under den tiden. ÖIS och Marcus Lantz gjorde inte mycket för att ta tag i spelet på det sättet som det hade behövts för att ha chansen till en seger. ÖIS såg trötta ut under hela andra halvlek nästintill. Inga byten gjordes, inga synliga förändringar i sättet att spela gjordes. Det kanske inte hade hjälpt, Ljungskile kanske hade mer ork i ben och hjärnor, men visst hade man velat att ÖIS åtminstone skapat lite chanser under 40 minuters elva mot tio-spel.

Slutord

Nu kör vi. Premiären är avklarad. Laget som inte borde existera (Ängelholm), Ken Fagerbergs Assyriska och Superettan-rävarna Degerfors står på schemat innan GAIS-derbyt. Det finns inget lag i den här serien som är för bra för att bli slagna av ÖIS. Vi kan slå alla lag, därmed kan vi komma hur högt upp som helst. Så är det.

 

Foto: @Jacko1887


'Premiären avklarad – en poäng inkasserad' have 8 comments

  1. 4 april, 2016 @ 07:57 Clownen Scania

    Skånepajasens visar återigen att han är en usel matchcoach… Fanns det ingen plan när vi va en man mer?

    Svara

  2. 4 april, 2016 @ 10:25 Harry

    Tycker att kritiken mot Robertino är klart överdriven. Visst, i jämförelse med Fredrik och Peter är han ett snäpp sämre men i det stora hela en stabil Superettamålvakt. Målet igår tycker jag snarast trion Anklev, Björk och Hammar skall få ris för.

    Svara

    • 4 april, 2016 @ 10:43 Rickard

      Ja, jag tycker också att det är galet överdrivet och förbannat uttjatat. Jag är mer oroad över hur otroligt nervöst försvarsspelet ser ut och vilka problem man kan skapa sig ur situationer som egentligen inte är någonting. Visst, en bra målvakt hade kunnat rätta upp mycket, men jag förstår inte varför det faller på Robertinos axlar att ta skit för att hela försvaret är struligt.

    • 4 april, 2016 @ 10:53 Pettan

      Håller med. Kritiken väldigt överdriven, det är försvaret som måste bli bättre. Han är en stabil superettanmålvakt som naturligtvis kan bli bättre. Vill uppleva kvalmatcherna igen, vilka fantastiska räddningar och vilket spel från laget.

    • 4 april, 2016 @ 12:31 C

      Robertino var strålande i kvalet. Tyvärr har han däremellan haft halvtaskiga insatser, bland annat i går där han är ganska tafflig på målet och utöver det inte alls känns varken trygg eller samspelt med övriga backlinjen.

      Men så jämförs han också med hur det såg ut med Peter och Fredrik. Det är ingen rättvis jämförelse över huvud taget med tanke på att de båda är av allsvensk kaliber.

    • 4 april, 2016 @ 17:49 Lanslarke

      Tror att Robertino redan nu kan utses till årets Fredholm. Han kommer att få skulden för alla mål vi släpper in i år.
      På plats tyckte jag själv att han såg tveksam ut vid målet. Nu efter att ha sett klippet kan man konstatera att det mer är trion som Harry nämner ovan, som ställer till det.

  3. 4 april, 2016 @ 13:39 HKBR

    Fantastiskt att återigen vara igång!

    Tycker faktiskt kritiken Robertino får är klar förtjänt, självfallet så är det som många säger att det är missvisande att jämföra honom med Peter och Fredrik men bortsett från kvalet har jag faktiskt inte sett honom göra någonting som får mig att känna att han är en stabil superettanmålvakt. Otroligt dåliga fötter, ingen eller nästan ingen kommunikation ( visade sig igår flera gånger) samtidigt som han ofta gör sig väldigt dålig i luftrummet. Naturligtvis ska vi inte glömma hans insats i kvalet, men utslaget över säsongen kommer vi nog knappast att ge honom betyget stabil i efterhand.

    Vidare förstår jag fortfarande inte att inte Sahlin är aktuell för att gå in som vb. Bohman gör en otroligt platt match igår, även om underlaget är dåligt så tycker jag ändå inte detta kan ursäktas fullt ut. Framförallt blir det väldigt osäkert när vi håller bollen så mycket i backlinjen som vi gjorde igår.

    Med det sagt tycker jag Paulsson gjorde en oerhört pigg första halvlek tillsammans med Östling/Lindström och Mourad. Seb höll absolut inte sämre nivå än ovanstående men där är taket så otroligt mycket större. Har några fina djupledsbollar och kombinationer men hade stora problem med planen.

    För att avsluta vill jag bara konstatera att Ljungskile får ses som ett av de mer stabila superettalagen. Jag kan ärligt säga att om det är ett sådant spel som dom har som krävs för att hålla sig kvar i superettan då följer jag gärna med vårt sällskap en vända till ner i div1 för den brunkfotbollen LSK bjöd på med fokus fasta situationer var bland det tråkigaste jag skådat.

    Svara

    • 5 april, 2016 @ 09:24 Laban

      Med Jonas Olsson vid rodret blir man inte förvånad. Tack för att vi slapp honom.

      Till Bohmans försvar får man nog säga att LSK var ganska bra på den kanten och att Hammar inte alltid känns helt placeringssäker och kompis med bollen?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se