IMG_7579

Björn Anklev: ”Känner mig trygg”

Vi talade också med Björn Anklev efter förlusten mot HBK.

 

Din syn på matchen?

– Vi gör en bra match med 2-3 undantag i första och då är det framför allt målen jag tänker på. De behöver inte göra direkt jättebra prestationer utan det är vi som slarvar och så är det 0-2 i baken. Andra halvlek är riktigt bra, Halmstad har några omställningar när vi trycker på, men vi skapar väldigt mycket. Det är lätt att det låser sig, men vi har ett varierat anfallsspel, kommer runt på kanterna och instick, men vi ska givetvis göra mål också.

Att släppa in två enkla mål?

– Det är sånt som händer, men det är inte så vi ser på det. Det är något vi måste få bort, vi vet vad vi gör för fel och kan inte bara rycka på axlarna åt det. Idag skedde det ändå, men vi fick en bra chans att komma tillbaka och vi gör det bästa av situationen.

Du var tillbaka efter avstängning.

– Jag var väldigt spelsugen. I första kom jag inte runt på det sätt jag vill. Efter paus känner vi att vi är med trots att vi ligger under, det och bra stöd från läktarna ger energi, så det vara bara att köra. Lagets insats jobbmässigt är godkänd, sedan kan vi inte vara nöjda när vi inte vinner.

Medgången vi hade är borta?

– Det är sådan fotbollen är, men det är ingenting vi får låta flyta på. Vi måste fortsätta att tro på det vi gör och ha tålamod. Vi har visat att vi skapar mycket med vårt sätt att spela. Vi har också varit det bättre laget i många matcher, sedan hjälper inte det om man inte tar poäng. Börjar man ändra och får panik, så kommer man inte att lösa det. Det är bara att fortsätta och ha betydligt större skärpa framför mål.

Det kommer viktigare matcher.

– Ja, men jag tycker att vi ska vinna som vi spelar idag. Vi ser det inte så, var motståndaren ligger i utan vi går ut och gör vår grej. Gör vi det i 90 minuter, så har vi en väldigt bra chans. Det känns tungt att göra bra matcher utan att vinna, det har vi inte råd med hur länge som helst utan i en sådan här match ska vi ta poäng.

Tvunget att vinna mot Värnamo nästa omgång?

– Det är långt kvar på serien och man känner inte pressen så. Jag hade varit betydligt mer orolig, ifall ingenting hade fungerat, vi hade tappat poäng hela tiden och inte hade fått igång något spel eller skapat chanser. Jag känner mig trygg med det vi har, sedan är det självklart inte bra att ha en länge period utan poäng, men sättet vi spelar på lovar gott.


'Björn Anklev: ”Känner mig trygg”' have 4 comments

  1. 1 juni, 2016 @ 08:21 El Patologisk

    Tyvärr delas det inte ut ngra stilpoäng…

    Svara

  2. 1 juni, 2016 @ 09:15 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Alla som håller på ÖIS är stilpoängsutdelare. Det är själva grunden till varför Sällskapet existerar. Se Afzelius text om när han blev ÖISare t ex.

    Svara

  3. 1 juni, 2016 @ 12:09 Anders Dahlby

    Spelet Öis har stundtals är riktigt bra, men effektiviteten lyser just nu med sin frånvaro.
    Det finns ju alltid en anledning varför man inte gör mål, när så många chanser skapas.
    När det släpper för våra offensiva spelare igen, är vi lätt ett lag på övre halvan.

    Svara

  4. 2 juni, 2016 @ 08:36 Bengt

    Anklev och Björck hade en härlig inställning i måndags.
    Måtte det smitta av sig.
    Hoppas verkligen att Atashkadeh kommer ur sin svacka. Han hade en liknande förra året sedan blev han lysande.
    Kom igen nu och vänd trenden.
    Bengt

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se