ff

En bra säsongsinledning mot en dålig sådan

Haka på i toppen, lägga sig komfortabelt i mitten eller falla totalt ned i en bottenstrid? Möjligheterna och riskerna är fortfarande oändliga. Med nästintill 75 % av säsongen kvar att spela så finns alla alternativ kvar. En bra säsongsinledning leder inte nödvändigtvis alltid till en bra säsong överlag, det måste påminnas om och det måste kommas ihåg. Vi lämnar snart denna ”inledning”, men vi är ändå på något vis fortsatt inne i den.

Motståndaren

IK Frej, som ifjol kvalade sig kvar i Superettan mot Akropolis, ser ut att gå en svettig säsong till mötes i år igen. Man ligger efter åtta omgångar på en 15:e och näst sista plats, en poäng före jumbon och krislaget Assyriska. Det var också mot just Assyriska som Frejs hittills enda seger tillkommit. I deras hemmapremiär så startade de Assyriskas jobbiga förlusttrend genom att vända 0-1 till 2-1. I och med den enda segern så har Frej färst segrar i hela serien och man har tillsammans med GAIS flest oavgjorda i serien. Fyra stycken oavgjorda matcher har man lyckats skrapa ihop så här långt, där anmärkningsvärt nog samtliga fyra matcher slutat 2-2.

En trög start för ett redan innan säsongsstart bottentippat Täby-lag är alltså ett faktum. Den enda matchen med Frej jag själv bevittnat (via datorn) är premiäromgångs-matchen mot GAIS. Det står 2-0 till GAIS i resultatet, och det är vad som gäller, men det låg väldigt mycket annat bakom de siffrorna. Frej var bättre än GAIS. Frej gav själva bort ett 1-0-mål. Domaren tog bort Frejs kvitteringsmål som var en halvmeter innanför mållinjen. En i efterhand symptomatisk match, månne?

IK Frej? Det är knappt så man vet vad det är för klubb när man nämner den. Det är bara ett lag som skall vinnas över. Men det finns ändå en del spelare vars namn man känner igen från tidigare klubbar i detta lag. Daniel Theorin, Joakim Runnemo, Richard Spong och Pontus Åsbrink är några av dem. Sedan har man dessutom spelaren som leder hela Superettans skytteliga efter åtta omgångar. Oke Akpoveta, en nigeriansk 24-åring, som gjort sex mål på åtta matcher, vilket är mer än hälften av Frejs totala målskörd. Akpoveta har dessutom assisterat till tre andra mål, vilket gör att han även leder hela poängligan. Någon att se upp med för Björck och Hammar i mittförsvaret med andra ord.

ÖIS

Valen av säsongstyper börjar tas av de olika lagen här och nu. Vi närmar oss en tredjedel av säsongen spelad. Tabeller börjar ta form och formkurvor börjar bli verkligheter. ÖIS hade fem raka matcher utan förlust innan IK Sirius ändrade på detta på Gamla Ullevi förra helgen. Nu har man istället två raka matcher utan seger. Det går att vrida och vända på hur man ser på saker och ting, men faktumet är att ÖIS gjort en bra säsongsinledning, men det är samtidigt bara tre poäng ner till en kvalplats till Division 1.

Det finns alla förutsättningar för att göra en bra säsongsinledning till en bra säsong. Åtminstone här och nu. Skadeläget ser bra ut, stämningen och tron verkar fortsatt vara på topp, spelet har inte gått ner sig helt trots två icke-segrar, spelarna som skall leverera i planens alla delar levererar.

Det är fortsatt nytt kontrakt som är grejen, som är målet. Då är Frej borta en oerhört viktig match. Frej lär fightas i bottenskiktet av tabellen under stora delar av säsongen, och därför är det ruskigt viktigt att distansera sig gentemot ett sådant lag. Att dels visa att man är bättre, större och starkare och att dels poängmässigt lägga sig på en högre nivå.

Att spekulera i en startelva har blivit en helt onödig grej så här innan ÖIS matcher. Annat var det på Janne Carlssons tid! Ja, alltså, tränar-Janne Carlssons tid. För de elva spelarna lär vara samma elva som det varit när alla varit friska och krya i år. Undantaget imorgon kommer vara Björn Anklev, som är avstängd efter utvisningen senast. Jag kan verkligen inte se något annat än att det är David Johansson som rättmätigt går in och tar hans plats mot Frej. Johansson har, som andra redan nämnt, inte imponerat lika mycket i sina inhopp i serien som han gjorde under försäsongen. Men under försäsongen fick han också mestadels spela högerback, vilket definitivt känns som den rätta positionen för honom. I serien har han fått spendera mest tid ett hack upp, på yttermittfältet.

Slutord

En artikel har redan lagts upp angående resa till Täby HÄR. Ni vet vad som gäller. Stöttning av ÖIS på plats är the way to go. 16.00 startar matchen och jakten på tre nya poäng till Sveriges äldsta fotbollsförening.


'En bra säsongsinledning mot en dålig sådan' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se