IMG_4589

Förlusterna fortsätter trilla in på kontot

Efter en 2-1-förlust hemma mot IK Sirius och en 2-1-förlust borta mot IK Frej blev det nu, som sig tydligen bör, en 2-1-förlust hemma mot Halmstads BK. Sommaren hade återigen knackat på dörren dagen till ära, men det hjälpte hallänningarna mer än vad det hjälpte ÖIS, uppenbarligen. Serieledarna HBK rivstartade, minst sagt, denna kväll och hade efter stor hjälp av ÖIS försvar ledningen med 2-0 redan efter knappt 13 minuters spel.

Branta uppförsbackar går att ta sig upp för, men det ställer högre krav på kämpandet och lidandet hos den som skall upp för dem. Trots att backen faktiskt till slut inte gick att kravla sig upp för så är det svårt att klaga på ÖIS i allt för hög utsträckning den här dagen. Åtminstone inte på spelarna som höll till på mittfältet och i anfallet. ÖIS greppade tag i matchen efter Halmstads 2-0-ledning och höll taget helt okej under resterande delen av matchen. Visst, Halmstad stack upp och rev upp stora hål i ÖIS tveksamma försvarsspel. Men på det stora hela så gjorde ÖIS en offensivt sett okej insats.

ÖIS mål tillkom på en straff med mindre än tio minuter kvar av den första halvleken. En hands på en HBK-spelare efter en av ÖIS många hörnor var det som resulterade i den där straffen. Sebastian Ohlsson vet vad han gör. Mitt i målet var stället som var öppet, och det var där bollen lades.

Halmstad hade ett par väldigt farliga chanser i matchen, utöver deras två mål. Norske Alexander Ruud Tveter fick flera gånger om traska förbi ÖIS-försvaret. En gång tryckte han bollen i stolpen och en gång missade han från två meters håll efter ett fint inspel från en lagkamrat.

Men även ÖIS hade sina chanser. Dock så är ineffektiviteten slående för tillfället. Atashkadeh och Mourad längst upp på topp har hittills inte lyckats med sitt viktigaste jobb på ett tillräckligt bra sätt, att trycka in bollen i nät. Och det finns en del att säga om dessa herrar. George Mourad är en svårtydd spelare. Han är ytterst ojämn i sina kvaliteter. Han är så ofantligt nyttig i targetspelet. Han vinner nickdueller matcherna igenom, och jag är helt övertygad om att hans närvaro och närkampsspel ger ÖIS en stor fördel i det offensiva spelet. Men samtidigt så lyckas Mourad knappt med en enda sak som involverar sina fötter i och runt omkring straffområdet. Där är han, tyvärr, snarare en belastning än en tillgång.

Och så William Atashkadeh då. Ett mål i år. Det har inte gått som man tänkt sig. Målen har inte trillat in, frustrationen tilltar och förlusterna börjar trilla in. Idag rann det då över för Atashkadeh. I mina ögon så var det ett felaktigt byte Marcus Lantz gjorde där idag. Jag vet att många kanske inte håller med, men jag anser att det hade varit mer rimligt att ta ut Mourad där och då. Men. Men. Men. Det har inte så mycket med den här situationen att göra. Atashkadeh vägrar alltså i stort sett att gå av när siffran elva i röd text dyker upp på tavlan. Det är knappt styrfart på hans gång ut mot avbytarbänken. I 1-2-underläge. I ett ganska bra skede av matchen för ÖIS del. Då väljer han att uppträda på det här urusla sättet. Det måste påpekas hur värdelöst det är, och nu är det gjort. Orden och buropen har nu talat.

Publiksiffran var okej, klackuppslutningen var än en gång för dålig, försvarsspelet var inte tillräckligt, anfallsspelet var okej, resultatet var för dåligt och tabellpositionen blir allt mer oroande. En kort summering av läget den 30:e maj var det där och ÖIS nästa match är mot Värnamo borta nästa tisdag. Åk dit! Vi lever kanske inte livet i Superettan just nu, men vi är här och vi skall stanna här till nästa säsong också. Så är det bara.


'Förlusterna fortsätter trilla in på kontot' have 13 comments

  1. 31 maj, 2016 @ 01:47 CP-svinet

    Det skånska jävla mongot med sin vidrigt usla matchcoachning måste bort! Ta bort Skånepajasen direkt! CP-mongot dödar klubben!

    Svara

    • 31 maj, 2016 @ 08:48 Peter

      Vi ger handikapp varje match genom försvarsmissar-mestadels vår målvakt som inte ens klistrar lösa billar.
      Då blir försvaret osäkert.
      Sedan har ju Paulsson och Ohlsson inte levererat på länge.
      Vi är oerhört ineffektiva framåt-det måste lossna-snart bottenträsket.

    • 31 maj, 2016 @ 17:57 MOB Produktion

      Välj dina ord med större varsamhet. Mycket större varsamhet.

    • 31 maj, 2016 @ 22:20 cp

      Jag ber om ursäkt det är jag som är mongot

  2. 31 maj, 2016 @ 09:08 Bye Bye William

    Sämsta beteendet vi sett på länge från en Öisspelare och det med vår klubbs kära nummer 11 på ryggen..
    Dags att markera rejält mot Atashkadeh för signalerna det sänder till både lagkamrater, Lantz och publiken är inte bra alls..

    Svara

    • 31 maj, 2016 @ 14:33 Kalle H

      William har inte varit bra och han jobbar för dåligt. Det var samma sak förra året. Behöver nog sitta på bänken nästa match. Sätt Paulsson bredvid Mourad. Fotboll är ett lagspel.

  3. 31 maj, 2016 @ 17:45 Putte

    Det uppförande som William hade igår är det sämsta jag någonsin sett, var i sällskap med 2st. 8 åriga killar som håller på att skolas in i lagidrotten, dom har fått lära sig att det är tränaren som avgör vilka spelare som ska vara på planen. Men dom undrade om William kunde bestämma det???

    Svara

  4. 31 maj, 2016 @ 19:26 Tat lugnt

    Ej acceptabelt beteende men va fan, han ber om ursäkt och vi går vidare. Behöver inte hängas högt för det. Besvikelsen och frustrationen rann över tyvärr.

    Svara

    • 31 maj, 2016 @ 20:15 Gabbe G

      Nej, många av oss tycker inte att det ska gå för lättvindigt förbi. Vissa behöver förstå vilket ansvar det innebär att bära vår anrika tröja.

    • 31 maj, 2016 @ 20:37 C

      Har han bett om ursäkt?

  5. 1 juni, 2016 @ 19:10 Putte

    Hade varit lite bättre om han hade tänkt efter innan, konsekvensen styr som bekant beteendet!

    Svara

  6. 2 juni, 2016 @ 17:50 Kjell A

    Konstigt att försvarslinjen, som på pappret består av starka namn, blir så snurrigt och ibland passivt när det sätts under press. Björk var dock lysande framåt mot Halmstad. En sak till: Mourad, Anklev och Björk – sluta att gnälla på vart och varannat domslut. Har ni under era långa karriärer varit med om att detta lönar sig? Osmart att få domarn emot sig i varje match samt att få varningar för sånt trams.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se