IMG_7318_2

George Mourad: ”Känns orättvist”

Sambadefensiv pratade med vår lagkapten George Mourad efter förlusten mot Sirius.

Tankar efter matchen?
- Självklart är vi besvikna över förlusten. Vi får inte riktigt igång vårt passningspel, men vi står upp bra och tar ändå ledningen. Sirius är ett bollskickligt lag och ibland får man acceptera att motståndarna har bättre perioder i matcherna. Sedan får Sirius en kvittering, som är solklar hands. Vi jobbar oss in i matchen och efter paus tycker jag att vi har spelat upp oss jämfört med första och får ett övertag. Efter det kom den olyckliga utvisningen och sedan 1-2-målet, då vet vi att vi måste försöka trycka upp. Vi får också ett jätteläge att kvittera, men tyvärr går inte bollen i mål.
Svårt att spela med 10 man mot ett tippat topplag?
- De har många duktiga spelare, som gör det svårt för oss att få tag i bollen. Det är inget lag som sparkar, utan det rullas och flyttas, så vi får löpa mycket i defensiven. Sista 10 gör vi ändå helt rätt, vi flyttar upp och går för kvittering. Det spelar ju ingen roll om man förlorar med 1-2 eller 1-3, man måste försöka få en poäng i det läget.
Du var tillbaka i laget efter huvudskadan.
- Jag har sett fram mot det har väldigt mycket och var väldigt spelsugen, det är tråkigt att sitta bredvid och inte kunna vara med och hjälpa laget därute. Det kändes bra, även om jag inte timade några nickdueller ordentligt, men nu har jag en match i benen och det är bara att jobba från det. Jag vågade gå in i duellerna och ta kamperna, så det var positivt.
En assist blev det.
- Ja, jag chippade bollen mellan två försvarare och William fick bra läge. Det var skönt att han fick göra mål, han var väldigt kylig och placerade bollen vid stolproten.
Var det här en tillfällig reaktion?
- Så får vi se det. Vi har haft ett tufft spelschema. Nu ska det bli skönt att gå igenom den hör matchen och sedan träna ordentligt. Vi vet vad vi kan, när vi får igång vårt kombinationsspel, så vi ska fortsätta tugga på. Det här är ingen fara, vi är fortfarande nykomlingar i Superettan och har visat att vi har matchat alla lagen som vi mött. Vi är ett bra lag och ska tro på oss själva.
Är ni slitna?
- Det kan vara så. Vi har många, som har spelat mycket på kort tid. Klart att återhämtningen kostar, å andra sidan är det matcher man vill spela, så man ska inte klaga.
Domaren hamnade ofta i fokus.
- Det var en väldigt ojämn nivå, man vet inte vad man får och inte får göra. Ibland tillät han väldigt tuffa närkamper och ibland ingenting, så det var svårt hur man ska gå in i närkamper. Man kan också tro att jag är världens fulaste spelare, det känns som jag får allt mot mig och det är supertråkigt. I flera situationer är jag definitivt först in i position, de springer in i mig och faller, så får jag frispark mot mig, det känns orättvist.

 


'George Mourad: ”Känns orättvist”' har en kommentar

  1. 18 maj, 2016 @ 19:23 Kalle H

    Bra sammanfattat George.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se