IMG_4962

Inför Division 1 Södra-mötet i Superettan

För tredje året i rad så styr kosan för ÖIS del mot Skåne för möte mot Trelleborgs FF. 2014 så var det topplaget i Division 1, ÖIS, mot Trelleborg i fritt fall påväg mot Division 2. 2015 så var det topplaget i Division 1, ÖIS, mot suveräna serieledaren och tillslut vinnaren, Trelleborg. 2016 så är det topplaget i Superettan (just nu), ÖIS, mot ett segstartat Trelleborg. Jojo-laget ÖIS är till synes det mer pålitliga och stabila laget i sammanhanget. Det är sällan man kan säga det.

Efter 20 segrar på 26 matcher ifjol och en vinstmarginal ner till ÖIS på andraplatsen i serien på sju poäng såg det ut som att Trelleborg var påväg tillbaka. Att de skulle ruska om även en del Superettan-lag när de nu fått upp farten igen efter några ruskigt tunga år dessförinnan. Årets säsongsinledning har visat på något helt annat. Skall man dra slutsatser av sex matcher, vilket man nog inte skall i allt för hög utsträckning, så är det snarare så att 2015 var ett år där allt klaffade i en förening som inte är vad den var för ett antal år sedan. Ni vet resan. Femteplatsen i allsvenskan 2010 byttes ut i nedflyttning 2011 till Superettan och sedan raka vägen ner i Division 1 året efter. En topplacering år ett i Division 1 Södra byttes sedan ut i en direkt bottenstrid år två, innan 2015 hände, med allt vad det förde med sig.

För återkomsten i Superettan har, som hintats om, inte börjat särskilt bra. En seger, två oavgjorda och tre förluster har skrapats ihop på de första sex omgångarna. Men det mest anmärkningsvärda av allt är ettan i målprotokollet. Med Salif Camara Jönsson på skadelistan har Trelleborg inte mäktat med mer än ett enda gjort mål på sex matcher. 0-0, 0-3, 1-0, 0-1, 0-0, 0-2. Så ser TFF:s resultatrad ut hittills. Ser man enbart på denna rad så är det ju inte speciellt mycket som pekar på en sprudlande offensiv tillställning imorgon.

Men så finns det ett bortalag också. Jojo-laget nummer två, ÖIS. Det mesta om ÖIS säsongsstart har redan skrivits, här och på alla andra ställen. Men lite till finns det allt att klämma ut. Om Trelleborgs 2015-magi verkar ha försvunnit så har ÖIS 2015-höst-magi stannat kvar i allra högsta grad. Det mesta flyter på bra i ÖIS-land för tillfället. Segrarna rullar in, spelet ser bättre ut än på väldigt länge, skadorna är ytterst få och spelarna som finns där för att leverera, levererar. Sju gjorda mål på de senaste fyra matcherna och samtidigt endast ett insläppt. Lagdelarna fungerar på egen hand och tillsammans. Det är ganska lite att klaga på här och nu.

Få skador var det, ja. I nuläget ser det ut som att den enda som inte kommer vara tillgänglig för spel i morgondagens match är Andreas Berntsson. George Mourad, som var indisponibel mot Varberg, ser ut att vara tillbaka, redo att stångas med TFF:s backlinje.

2-1, 1-2 ifjol. Seger hemma i slutskedet av säsongen, förlust borta i en, på förhand och i efterhand, oerhört viktig match. 2-1, 2-4 året dessförinnan. 2-1-seger på bortaplan i omgång 11, och 2-4-förlust i den absolut sista omgången, där Trelleborg i och med segern kravlade sig över nedflyttningsstrecket. 2-1 verkar alltså vara ett gångbart resultat. Eller, ja 1-2, förhoppningsvis.

Avslutningsvis så är det på sin plats med uppmaningen: Alla till Trelleborg! Ta er dit hur ni vill. Gång, cykel, bil, buss, tåg, flyg, whatever. 2016 är roligt, och det är som roligast på plats.


'Inför Division 1 Södra-mötet i Superettan' har en kommentar

  1. 11 maj, 2016 @ 06:59 Soffexperten

    Tippar på att Atashkadeh gör sina första mål för säsongen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se