26969415193_5ef02eda53_o

Inför match och målvaktsnyheter

Inför match

De svåra lagen fortsätter att ställa upp sig på motsatt planhalva mot ÖIS. Imorgon, lördag är det Dalkurd FF från Borlänge som är laget att slå. Med tre raka segrar och sju raka matcher utan förlust är det ett självförtroendefyllt Dalkurd som skall ta sig an ett stukat ÖIS. Fem raka förluster är det som gäller för ÖIS del här och nu. Mönstret med Marcus Lantz vid rodret fortsätter, när det går bra så går det verkligen bra, när det går dåligt så går det verkligen dåligt. Snart måste vi börja titta många år tillbaka för att hitta en sämre ÖIS-period än denna. Pressen på Lantz och på Karl Corneliusson och övriga ökar exponentiellt för varje förlust som går nu, med tanke på det som skett den senaste tiden.

Fredrik Björck saknas till matchen imorgon på grund av avstängning. Efter hur matchen mot det där hittepå-laget förra veckan såg ut så lär Hannes Sahlin ta Björcks plats i mittförsvaret samtidigt som Hampus Bohman tar tillbaka sin utlånade vänsterbacksposition. I övrigt så finns det inte mycket som tyder på att laget kommer att ändras något från den ordinarie elvan, trots förlustraden.

Dalkurd, laget som gått som en raket genom det svenska seriesystemet sedan de grundades år 2004, har ett lag som är lite smått namnkunnigt, men framförallt ett lag som är att frukta. När man har en anfallare som tillbringat de senaste åren i antingen den turkiska högstaligan eller den tyska andraligan så har man ett vapen. När man kan ha Dusan Djuric på bänken har man alternativ. När man kan hänga med i toppen av serien utan att ett av profilnyförvärven Tom Söderberg spelat en enda minut hittills har man ett lag att se upp för. Så är det bara.

I ÖIS har snacket den senaste tiden snurrat runt mellan fyra saker framförallt. Kontraktsförlängningen av Marcus Lantz, det ineffektiva anfallspelet, det virriga försvarsspelet och den hårt kritiserade Robertino Kljajic i målet. Så, ja, eftersom mittfältet är något slags nav i både anfalls- och försvarsspelet så är det ju just nu hela laget och klubben på och utanför planen som är under lupp. Det känns ganska värdelöst allting just nu, det måste man ju erkänna. Men lika snabbt som det positiva byttes ut till all denna negativitet, lika snabbt kan det skifta tillbaka igen. Så länge har man ändå levt så att man vet hur snabbt allt kan vända. Men det krävs bättring på alla håll och kanter, för att säga något banalt.

Målvaktspositionen

På en av punkterna kan man kanske börja se ljuset i tunneln. Det märktes alldeles för tidigt att Robertino Kljajic inte var att lita på som sista utpost i ett lag som skall slåss för att undvika nedflyttning i Superettan. Corneliussons och resterande beslutsfattandes näst största misstag i år ser dock ut att vara påväg att åtgärdas en aning. Rykten om att målvaktsförstärkning är på väg in ser ut att stämma då Häckens tredjemålvakt Alexander Nadj är nära att skriva på för ÖIS på ett ett och ett halv år långt låneavtal där Häcken enligt uppgift skall stå för hela lönen. Nadj gjorde bra ifrån sig under sina perioder i Jönköping Södra och Öster, men har sedan påskriften för Häcken i januari 2015 inte fått någon speltid alls i Allsvenskan. Så formen går att oroa sig över, men det bör ändå vara en förbättring från det vi har att förfoga över i dagsläget.

Uppgifterna om Nadj kommer dessutom med tilläggsuppgifter. Precis som det flitigt ryktats om så är Tommy Naurin på väg in till klubben, men det efter säsongen 2016. Som alltid så kan det komma saker och ting i vägen för saker och ting, i fotbollens värld är det allt som oftast resultat som kommer i vägen. Men som det ser ut nu så blir det en återkomst i ÖIS-tröjan för Naurin efter många år härifrån. Lite goda nyheter i alla fall i en jobbig ÖIS-period.

Slutord

En poäng ner till kvalplats, tre poäng ner till jumboplats, tio poäng upp till kval till allsvenskan. Tabellen har börjat satt sig, det gäller att börja ta poäng. Många bortasupportrar väntas dyka upp i Göteborg imorgon, så det är dags att sluta upp på ståplats för att sjunga vår klubb och vårt lag till en välbehövlig trepoängare. Vi dyker upp för märket på bröstet, inte för det svaga försvarsspelet, inte för vår osympatiska tränare, inte för vårt ständigt underpresterande lag, vi gör det för det där märket. Men det behövs väl egentligen inte påminnas om. Det vet ni redan. 16.00 imorgon, lördag är det åtminstone som gäller.


'Inför match och målvaktsnyheter' have 41 comments

  1. 17 juni, 2016 @ 20:16 Bengt

    Robertino räddade ÖIS från en större förlust i lördags för det kunde ha blivit både 1-2 mål till i baken. Mycket hjälp fick han inte heller.
    Vi har problem i alla delar, målvakt, försvar, mittfält samt anfall (finns det över huvud taget?)
    Det stod något om Henrik Carlsson på SD att han Skulle vara på väg hem (ÖIS) efter Norge äventyret.
    Stämmer det?
    Men i morgon blir det 3 poäng. Det känner jag på mig.

    Svara

    • 18 juni, 2016 @ 10:52 ?

      Henke och ÖIS är lite av en gåta för mig. Varför har han alltid fått gräddfilen i ÖIS? Han har ju fortfarande inte visat något utöver det vanliga trots många chanser. I någon enstaka match, vid något enstaka tillfälle, har han fått till något litet extra men det får ju alla som spelar. Fick han spela ett par timmar totalt i Norge? Han såldes ju som anfallsstjärna, och norrmännen köpte det. Blir intressant att höra ÖIS’ förklaring om han går direkt in i A-laget.

    • 18 juni, 2016 @ 15:12 Felix Jonsson

      Det var jag som skrev. Han är inte klar för ÖIS och jag har svårt att tro att han blir det. Däremot har han valt att bryta med sin norska klubb och flyttar hem till Göteborg. Sorry om jag var otydlig.

  2. 17 juni, 2016 @ 20:49 öisarn1

    håller med om robertino, har inte varit så dålig som många säger

    mer problem med laget

    skulle ju gärna se henke på topp igen men har hört att det inte är aktuellt alls så länge vi har vår kanontränare kvar

    i morgon blir det att köpa matchen på cmore

    Svara

  3. 17 juni, 2016 @ 20:51 Hocus Focus

    Ska vi ha både Nadj och Naurin nästa år alltså ?

    Svara

  4. 17 juni, 2016 @ 21:49 Sweet

    Värt att nämna är att klacksektionens antal besökare har minskat. Detta trots billigare biljetter. Vad beror detta på?!

    Svara

    • 17 juni, 2016 @ 21:57 Anonym

      fixa en intervju med lantz och kalle kula och fråga dom om dom vet varför?

      kommer bara bli värre

    • 19 juni, 2016 @ 17:40 Sweshiman

      Det är inte färre besökare än vid ungefär samma tidpunkt förra säsongen, det syns bara tydligare vilka som är i klacken på nya sektionen. Tråkigt men sant

  5. 17 juni, 2016 @ 23:02 Anonym

    Larsson hela Sverige skrattar kan du innte sluta skriva Markus Lantz osympatisk som du skriver vet du att du skadar öis du måste vara den största idiot som skrivit för öis du o dina likadana kan ni gå till Gais Hej då Larsson

    Svara

    • 19 juni, 2016 @ 17:42 Sweshiman

      Jag är 99% säker på att det är Lantz, Thorsson eller Corneliusson som skrivit detta

  6. 17 juni, 2016 @ 23:13 Anonym

    Mitt i pric sysla med nåt annat Larsson eller stöd öis Marcus Lantz är ingen mes som du

    Svara

  7. 17 juni, 2016 @ 23:17 berra

    Där fick du Larsson gå till Gais eller stöd öis

    Svara

  8. 18 juni, 2016 @ 10:15 Putte

    Kan vi inte sluta gnälla på varandra och på vår styrelse, och istället backa upp vårat kära ÖIS??

    Svara

  9. 18 juni, 2016 @ 10:49 Bengt

    Kära ÖISare
    Stöd vårt ÖIS istället för att göra en ”kroat”.
    Vi har väl inget att vinna på att kasta skit på varandra.
    Gå idag (trots ev. Regn) heja och se framåt.
    Vi ALLA (tror jag i alla fall) vill att ÖIS stannar kvar i Superettan.
    Lägg ner stridsyxan gå (ta med en kompis) och heja idag.
    Till laget vi älskar.
    Bryt den negativa trenden och ta tre poäng.

    Svara

    • 18 juni, 2016 @ 11:19 C

      Ja-sägarmentaliteten har varit alltför utbredd i Öis-led en lång tid. Vem ska säga till det när det är dåligt om inte supportrarna? Uppe på gården verkar man ju tyvärr stoppa huvudet i sanden…

  10. 18 juni, 2016 @ 11:48 Hanonym

    Går igen när vi fått en ny målvakt. Klarar inte mer.

    Svara

  11. 18 juni, 2016 @ 16:57 Douglas Cartland

    Utmärkt artikel Jonathan!

    Svara

  12. 18 juni, 2016 @ 21:01 Den värdelöse från skåne

    Vill bara tacka den evige ledaren för en underbar match som vanligt! Tack Kung Lantz!

    Svara

  13. 19 juni, 2016 @ 20:42 Kung Lantz

    Kung Lantz är ju inte bara en fantastisk tränare utan ett styrelseproffs! http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article14310417.ab

    Svara

  14. 20 juni, 2016 @ 20:36 Ansgar

    Vilka landskap är okey? Alltså att komma ifrån. Nästan varje gång Skåne nämns i samband med Lantz i olika öIS-forum får jag en äklig bismak som drar åt nazzehållet. För mig innebär sådana pajasinlägg en viss sympati för Lantz. Inte för det han gjort, utan för det han utsätts för. Å andra sidan, varför alls bry sig om pajaser på forum? Trist sa Bull.

    Svara

    • 21 juni, 2016 @ 08:52 Anonym

      Skåne är la vårat brunaste landskap isf?

  15. 24 juni, 2016 @ 16:21 berra

    Glad midsommar alla öisare o försök stötta laget i stället för att vara så negativ a Larsson är en av dom som försöker skrämma bort alla supportrar han kommer inte att lyckas länge leve Lantz

    Svara

    • 25 juni, 2016 @ 10:25 C

      Hahahahahaahahahha.

  16. 25 juni, 2016 @ 22:02 ps

    är det match i morgon?

    så tråkigt att så många ideella krafter och fans är så förbannade för öis idiotiska beslut att förlänga

    stämmer det att det finns inskrivet att åker vi ut åker lantz ut?

    ser bara matcherna på tv nu (tills en förändring) men känns ju så vårt att hoppas på att åka ut för att slippa lantz.

    men så illa är det inte ännu. har ju sett de flesta hemma matcherna senaste 45 åren och får bli tv ett tag till nu.

    Svara

    • 25 juni, 2016 @ 22:05 ps

      sorry, glömde ju att jag kan läsa förra inför:)

      samma lag och samma taktik

      förhoppningsvis annat resultat, men jag tvivlar

    • 29 juni, 2016 @ 19:50 Kalle H

      Jävla medgångssupporter. Gå till Gais.

  17. 27 juni, 2016 @ 15:21 Kjell A

    Målvaktsfrågan igen – jag har tidigare kritiserat och ifrågasatt Robertino. Skönt att konstatera att det trots allt visat sig finnas potential i killen. I senaste matchen, som turligt (!) vanns mot Syrianska (trots 3-0), räddade Robertino laget med några vassa och avgörande räddningar. Bra gjort! Fortsätter han att visa att han har spelet i sig, jobbar på att hela tiden vara explosiv och ”på tå”, att ha inställningen att”inte släppa en jävel över bron”, så kommer säsongen att bli mer än godkänd för Robertinos del.

    Svara

  18. 28 juni, 2016 @ 17:29 erkan

    C allemanos skrev på svenska fans alla till Degerfors Larsson hade skrivit Skåne pajas mera C allemanos Tack o mindre negativt från plöjpojkarna

    Svara

    • 28 juni, 2016 @ 19:51 C

      Du har aldrig läst en text av Jonathan, va?

      Om du hade gjort det hade du sett att han avslutar mer eller mindre alla sina inlägg med “Alla till [valfri destination]!”.

  19. 30 juni, 2016 @ 20:25 LO

    Nån som vet när superhenke är klar för start? Måste man vänta till sommaruppehållet innan han kan starta?

    Svara

    • 30 juni, 2016 @ 20:28 Kalle H

      Vilken superhenke?

  20. 3 juli, 2016 @ 09:15 Bengt

    Inget nytt på 2 veckor.
    Inget efter förra vinstmatchen, den första på 8 omgångar.
    Har denna sida dött?

    Svara

    • 3 juli, 2016 @ 14:42 Skånepajas

      Nu när pajasen har fått förlängt så behövs det inte sägas något mer…

    • 3 juli, 2016 @ 19:42 Felix Jonsson

      Vill väl inte dödförklara sidan än, men det är svårt att hinna med och det är ingen hemlighet att vi söker efter nya krafter som kan gå in och skriva. Det är dock tyvärr svårt att hitta ideella krafter som är villiga att lägga ned det jobb som krävs för att sidan ska vara relevant.

  21. 3 juli, 2016 @ 16:43 Bengt

    Då har jag missförstått denna sida.
    Jag trodde i min enfald att vi stod bakom laget i vått och torrt.
    ÖISare i all framtid.

    Svara

    • 3 juli, 2016 @ 22:07 Ansgar

      Bengt- jag är med. Men håller med om att tonen blivit lite dystrare härinne. Det är för mycket pajaseri som inte alls är roligt. Vi får ge oss till tåls och hoppas att de goda krafterna, de ideella och med hjärta kommer tillbaks. Eller kliver fram. De finns.

  22. 4 juli, 2016 @ 13:14 Bengt

    Tack Ansgar

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se