IMG_5983

Nya minnen skall skapas för att slippa minnas

Då skall vi dit igen. Till platsen där våra drömmar och förhoppningar krossades. Den där dagen för knappt tre år sedan var en av de värsta dagarna i mitt supporterliv. Värnamo skulle vinnas över för att kunna få kvala oss kvar i Superettan och inte åka ner i den avgrundsdjupa misärskaparen Division 1 Södra. Buss efter buss och bil efter bil rullade in från Göteborg, men vad spelade det för roll när ÖIS var som sämst när det gällde. Tårar rann längs kinderna på folk åt vilket håll man än vände sig åt. Superettan-livet blev kortvarigt.

Nu skall vi alltså dit igen. Till Finnvedsvallen i Värnamo. Finns det inte några bra minnen av arenan jag kan komma dragandes med istället? Det finns ju inte det. Inte inom mitt korta perspektiv åtminstone. Vi har mött IFK Värnamo två gånger under 2000- och 2010-talet. Den enda matchen på Finnvedsvallen var den där höstdagen som man ibland vill glömma men aldrig kommer kunna glömma. Fem spelare ur matchtruppen från den matchen återfinns i 2016 års trupp. George Mourad, Sebastian Ohlsson, Daniel Paulson, Jakob Lindström och Hannes Sahlin. 0-0 slutade den matchen och 1-1 slutade vårmötet några månader tidigare. Alltså varken någon vinst eller någon förlust mot Värnamo detta århundrade. Svårtolkat.

Om vi vänder blickarna ifrån 2013 ett tag och låter ögonen vila på 2016 istället så ser vi att ÖIS i nuläget, som bekant, befinner sig på en tiondeplats och har möjligheten att inom ramarna för den elfte omgången flyga upp till en sjundeplats. En sjundeplats som här och nu innehas av just IFK Värnamo. Möjlighet till sjundeplats alltså, men också risk för en elfteplats och till och med en tolfteplats ifall stjärnorna lyckas stå helt fel på himlen.

Tio och sju är ÖIS och Värnamos platser i tabellen. Tio och sju är också Värnamos antal gjorda respektive insläppta mål. Tio gjorda på tio matcher och sju insläppta. Det är ett målsnålt lag vi har att göra med på alla håll och kanter med andra ord. På de tre senaste matcherna har Värnamo spelat 1-1 mot GAIS, vunnit med 1-0 mot Syrianska och förlorat med 0-1 mot Åtvidaberg. Tätt och tight lär det bli.

ÖIS å sin sida måste upp på rätt spår igen. Tre raka 1-2-förluster gör att de positiva vindarna har vänt över till en aning mer negativa sådana. Måltorka bland anfallarna, svajig målvakt, försvarsspel som är upp och ner. Det har börjat hittas svagheter i laget som gick som tåget under en kortare period i inledningen av säsongen. Men nu är vi där vi är. Tre segrar, tre oavgjorda, fyra förluster. Vägskälet för vilken säsong det här skall bli börjar skymtas där framme, och det är inte så särskilt långt fram.

Startelvan för morgondagen lär vara lika enkel att förutspå som det varit den här säsongen. Vänsterbacksplatsen är väl den enda som känns halvt osäker så här på förhand. Hannes Sahlin fick chansen mot Halmstad efter att Hampus Bohman inte övertygat fullt ut under säsongsinledningen. Sahlin gjorde väl varken bort sig eller tog chansen. Därför känns det hugget som stucket om den där positionen. Eller så överraskar Lantz oss alla och slänger in Joakim Hall för första gången från start i år.

En kort och smärtsam historik mot Värnamo och två mittenlag som gått upp och ner under säsongen gör den här matchen svår att förutspå utgången på. Vilken tur att man inte behöver just det då. Det enda man behöver är att börja planera på hur man skall rulla in till Värnamo. Vilka hjul man än kommer rullande på så är det 19.30 som är matchstart, det är Finnvedsvallen som är platsen och det är imorgon som är dagen vi ska ändra våra minnen från just den platsen. Vi ses där!


'Nya minnen skall skapas för att slippa minnas' have 12 comments

  1. 6 juni, 2016 @ 22:01 Peter

    Vilken bra-självkritisk analys av säsongen så här långt!!!
    Men vi är bättre än tabell-läget!!!

    En vinst imorgon så är vi på rätt väg igen.
    Förlust så är ” träsket” nära.
    Men vi är bättre än så-viktigt att anfallarna börjar leverera och att ”målvaken” blir så bra han var i kvalet!!!
    Det kan ge oss hopp igen!!Vi tillhör övre halvan!!!

    Svara

  2. 7 juni, 2016 @ 15:03 Skäggbiff

    Torsk igen och pajasen från Skåne måste bort, det förstår väl alla nu?

    Svara

  3. 7 juni, 2016 @ 21:44 Rövsmör

    Sparka skåning sparka skåning! Hej hej! Sparka pajas sparka pajas! Hej hej! Ut med clownen ut med clownen! Nu NU!

    Svara

  4. 7 juni, 2016 @ 21:57 Bosch

    Börja med att sparka målvakten. Han platsade inte ens i Croatia enligt hörsägen. I Div 6. Och det visade han väl den här matchen med all önskvärd tydlighet.

    Svara

  5. 8 juni, 2016 @ 13:30 Fotbollsnörden

    Tyvärr blev det ännu mer nagtivt att lägga in på minnesbanken.
    Ett lag som blev utspelad tidsvis, målvakt som är allt annat än stabil, men Lantz hur kan du förklara hur den sävlige, långsamme och ofta
    sämst på plan – George Mourad får starta match efter match……….tveksamt om du bör fullfölja detta !!

    Svara

  6. 8 juni, 2016 @ 15:01 Den värdelöse från Skåne

    Ut med Skånepajasen NU!

    Svara

  7. 8 juni, 2016 @ 17:53 Daffy

    Inte får att det har med det här att göra men sades det något av intresse på medlemsmötet?

    Svara

  8. 9 juni, 2016 @ 13:49 Johannes

    Dags att stänga kommentatorsfältet på den här sidan också?

    Svara

  9. 10 juni, 2016 @ 14:27 Anonym

    Gött alla pajasar
    Lantz är klar

    Svara

  10. 10 juni, 2016 @ 15:04 Anonym

    där åkte mitt årskort i sopen

    va faaaan

    Svara

  11. 10 juni, 2016 @ 16:52 Bye Bye ÖIS framtid

    Tre jävla år med den skånska jävla mongoclownen, div1 här kommer rödblått!

    Svara

  12. 10 juni, 2016 @ 16:53 Bye Bye ÖIS framtid

    Tre jävla år med den skånska jävla mongoclownen, div1 här kommer rödblått! Inte bra…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se