IMG_5945

Hannes Sahlin: ”Man väljer att kämpa eller flytta”

Vi talade med Hannes Sahlin, som blev matchhjälte med ett mål och ett assist i sitt inhopp mot Assyriska.

 

Din syn på matchen?

– Man märkte direkt att Assyriska var rädda att förlora. Det är något som vi känner igen från viktiga matcher, där man blir försiktig och bekväm. Egentligen är det en ganska tråkig match i första, sedan öppnar det upp sig och matchen svänger efter att vi gjort några individuella misstag. Matchen var inte bra, men vi löser det till slut och det är kul med tre poäng.

Det var ändå fem spektakulära mål.

– Ja, och vi gör mål på tre fasta situationer, det tror jag knappast vi har gjort totalt på hela året. Det är något vi borde bli bättre på, särskilt på hösten är det viktigt att vara bra på fasta – det betyder ofta många extra poäng.

Ditt inhopp blev matchavgörande.

– Första hörnan ser jag inte riktigt hur det går till, jag försökte bara slå den nära mål och George kunde trycka in den. Sedan fick jag ett försök till. Det blev nästan en identisk hörna, men det var mer öppen yta den gången och bollen gick in i bortre krysset. Det var en underbar känsla och härligt att vi tog tredje raka segern.

Ditt andra hörnmål för säsongen.

– Jag gjorde ett borta mot Frej också. Det är jätteskoj, jag gör ju sällan några mål annars.

Det blev ändå ett oerhört viktigt mål förra hösten.

-Ja, nicken i sista kvalmatchen mot Mjällby. Nu ska jag försöka göra tre stycken nästa år!

Du har skrivit nytt kontrakt trots lite speltid?

– Det var aldrig på tapeten att lämna. Man väljer på att antingen stanna kvar och kämpa eller flytta till en mindre klubb. Jag trivs så bra här, att jag hellre tar upp kampen om en platsen i startelvan. Det är ofta många tillfälligheter, som avgör hur mycket man får spela. Sedan har jag också börjat jobba som säljare på marknadsavdelningen hos ÖIS. Oavsett det, var det ändå prio ett för mig att förlänga kontraktet.


'Hannes Sahlin: ”Man väljer att kämpa eller flytta”' have 4 comments

 1. 8 november, 2016 @ 15:20 Palle Kuling

  Bra inställning Hannes!

  Svara

 2. 8 november, 2016 @ 15:55 B Linder

  Hannes 4 President !!!

  Svara

 3. 8 november, 2016 @ 16:30 Rödblå gubbe

  Kul att läsa Hannes ! Lojala spelare behöver vi. Hoppas att det kan bli mer speltid nästa år.

  Svara

 4. 8 november, 2016 @ 16:36 Putte

  Gott Hannes det skulle behövas flera sådana som du

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se