IMG_9316

Johan Hammar: ”Bollen går in av sig själv”

Vi talade med vår lagkapten och målskytt, Johan Hammar, efter premiären mot Varberg.
Tankar efter matchen?

– Det är en typisk premiärmatch med mycket kamp. Vi är starka genom hela matchen och Varberg skapar inte mycket. Vi använder Johan mycket i uppspelsfasen och han vinner de flesta duellerna. Det blir flera bra omställningar och målchanser.

Johan är otroligt värdefull för oss.

– Det är inte bara Johan som är duktig, utan alla gör det bra. Idag är han uppspelspunkt, folk lägger sig omkring honom och skapar ytor, så en eloge till hela laget.

Kanonstart med ditt mål i inledningen.

– Det var skönt! Vi har en jättebra serve i vänsterfoten hos Emil Skogh, det var bara att sätta pannan till, så går den in av sig själv. Jag kollade bara på bollen, men tror inte jag hade någon markering.

Och lite nervöst på slutet`

– De slänger in en boll, som vi inte går upp och nickar bort. David hamnar på fel sida och det är olyckligt, men det viktigaste är att ta tre poäng, nollan kan vi hålla senare även om det hade varit kul för oss i försvaret, som jobbar hårt.

Stabilt bakåt.

– Varberg är duktiga på fatsa och vi släpper till några onödiga hörnor och frisparkar. Spelmässigt åstadkommer de inte många målchanser.

Din egen insats?

– Björck och jag har spelat mycket ihop och vet var vi har varandra. Ytterbackarna gör det bra och mittfältarna gör ett stort defensivt jobb, så det kändes väldigt bra.

Förväntningar?

– Att ÖIS ska hamna så högt upp som möjligt och att jag ska bidra med allt jag kan.

Är ÖIS ett topplag i Superettan?

– Vi har truppen till det, sedan är det mycket om och men under en säsong. Sköter vi våra kort rätt och gör det vi tränat på, så är det möjligt.

Skillnad mot förra året?

-Vår ambition är fortfarande att vara spelförande, men det kommer säker att bli bätrre än idag. Vi har fått in en del andra spelartyper och det anpassar vi oss till. Det är för tidigt att säga hur det blir, först och främst gäller det att hitta varandra och vinna matcher.

 

 


'Johan Hammar: ”Bollen går in av sig själv”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se