IMG_7280

Marcus Lantz: ”Kan bli ett spännande år”

Sambadefensiv pratade också med Marcus Lantz efter slutsignalen.

 

Kommentar till segern?

– En helt ok match. Premiärer är lite speciella, men vi genomför matchen på ett bra sätt och vinner rättvist. Det blev onödigt spännande på slutet, vi skulle ha avgjort tidigare. Synd också att inte fick hålla nollan, men det viktigaste vare tre poäng.

Sex nya spelare i startelvan.

– Det är ofta så i fotbollen, och framför allt kanske i Superettan, att det byts mycket folk. Klart att det tar tid att spela ihop ett lag och jag tror säkert det kommer att se bättre ut ju längre tiden går. Med tanke på hur många nya vi har, så var det fullt godkänt idag. Det kändes som en bra start på säsongen.

Vad betyder det att ha med Johan?

– Det går inte att säga i procent, men det är många saker han gör. Motståndarna har respekt för honom och måste hålla ett extra öga på honom, då blir det mer plats för de andra. Han är en uppspelspunkt vi har och han förlorar knappt en nickduell. När vi kommer under press i andra, så kan vi lyfta upp bollen till Johan och håller i den medan vi får upp laget. Johan är viktig på många sätt och det är en trygghet för killarna ha honom på plan. Han har sådan klass att han tar plats i de flesta allsvenska lag. Vi är superglada över att ha honom i ÖIS igen.

Våra andra nyförvärv?

– Stojan är stabil. Danny har lite problem med sitt försvarsspel emellanåt. så det ska vi jobba hårt med. Jakob marscherade på, som han ska göra. Sebastian imponerar, lugn och trygg med bollen, värderar vilka bollar han ska spela och hur. Har spelat Superettan förut, bra fysik, tuff i närkampsspelet, men även en bra bollspelare. Emil kommer direkt från div 2 och göra 90 j-a bra minuter, löper kopiöst och har flera bra avslut.

Du låter förväntansfull.

– Vi har fått ihop en bra trupp och det kan bli ett spännande år. Ju mer vi spelar tillsammans och ju mer killarna lär känna varandra, så borde det bli minst ett snäpp bättre.

Viktigt att få en bra start på serien.

– Varberg har kommit 5:a två år i rad och siktar på att komma högre nu. Då ska killarna ha en stor eloge för att ta hem tre poäng. Frän onsdag, så ska ci samla ihop laget och fokusera på BP-matchen på lördag. Det blir en tuff uppgift mot en nykomling, som visat sig vara ruskigt starka, en härlig utmaning.


'Marcus Lantz: ”Kan bli ett spännande år”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se