Emil Skogh: ”Nöjd trots ovan roll”

Vi pratade också med Emil Skogh, som nu är tillbaka i laget.

 
Kommentar till matchen?

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match trots att två av våra bästa spelare är avstängda, visar att vi kan spela fin anfallsfotboll och skapar många lägen. Vi håller i bollen och har ett fint passningsspel efter marken, så jag är nöjd.

Att spela forward?

– Det var lite ovant och väldigt nytt för mig, bra många år sedan jag spelade i den positionen. Kul att få få spela och jag gjorde det jag kunde.

Du brukar ändå göra många mål.

– Ja, men bara i rollen som offensiv mittfältare, men att vara centralt i en anfallsroll var lite ovant. Jag har aldrig spelat anfallare som senior, bara före junioråldern.

Du åkte nyligen på en blindtarmsinflammation.

– Nu är jag tillbaka i alla fall, skönt att redan kunna få spela. Det är bara att försöka komma upp till där man var innan och försöka bli ännu bättre, man förbättrar sig varje vecka.

Hur är din status?

– Man tappar inte mycket, men man förlorar de veckorna man hade kommit fram. Man står kvar på samma nivå, samtidigt som man behöver få tillbaka lite puls, allting blir lite jobbigare och man måste få upp flåset, det är väl det.

Konkurrenssituationen?

– Jag kan spela på båda kanterna, innermitt och som forward, så det finns alternativ och vi kan rotera.

Du har ett väldigt fint löpsteg.

– Tack, jag får ibland höra att jag springer som en medeldistansare, men jag har inte sysslat med friidrott utan det är helt naturligt.

Hur snabb är du?

– Det beror lite på dagsform, om några veckor är jag tillbaka på max, så det kommer. Jag måste få lite mer löpträning efter skadan först, sedan jobbar jag hela tiden på att bli ännu snabbare.

Hur är det att spela i ÖIS?

– Det är en väldigt familjär klubb, väldigt lätt att trivas socialt här, fina killar i truppen, bra tränare och bra folk i föreningen. Trivs man vid sidan av och i omklädningsrummet, så brukar man kunna göra bra resultat på planen också. Det kändes som ett bra steg att ta, samtidigt som lagets spelstil passar mig rätt bra.

Du kunde anslutit till ÖIS tidigare?

– Det var på gång redan i somras, men det dröjde ett halvår till och det tror jag var bra. Nu fick jag spela klart säsongen med Norrtälje i division 2 – där jag gjorde 15 mål på hösten – utvecklas där och sedan få en hel försäsong med ÖIS, då är det lättare att komma in i det och man kan visa vad man kan. Jag provspelade för några andra klubbar och skulle ha besökt några till, men ÖIS kändes så rätt och de ville ha mig, så jag valde att skriva på.

Vad tror du om säsongen?

– Jag hoppas vi kan spela lika bra borta som hemma. Vi har haft problem på bortaplan samtidigt som vi blivit störda av flera röda kort. Får vi bara till spelat där, så kan det bli lika många poäng på bortaplan som på Gamla Ullevi. Vi är ett ganska nykomponerat lag, så vi kommer att lära oss mer och bli mer samspelta.

För egen del?

– Att utvecklas och spela så mycket som möjligt. Det var därför jag kom hit och det tänker jag fortsätta med – sedan får man se vart det leder.


'Emil Skogh: ”Nöjd trots ovan roll”' have 2 comments

  1. 19 maj, 2017 @ 23:25 Rödblå gubbe

    Blev positivt överraskad av att anfallsspelet fungerade såpass bra utan både Elmander och Atashkadeh. Skönt att Mutumba är tillbaka. Och Sliper visar att han är en poängspelare. Ska kunna bli 3 p i Södertälje, i vart fall inte förlust.

    s

    Svara

  2. 22 maj, 2017 @ 16:29 Rödblå gubbe

    Fel av mig, förlust kunde det bli.

    Alla dessa röda kort – måste det verkligen bli utvisning varje gång för en situation som mitt på plan inte ens hade orsakat ett gult kort utan bara frispark ?
    Tre av våra fyra röda kort är enligt mig felaktiga.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se