IMG_4821

Jacob Ericsson: ”Vi viker inte ner oss”

Sambadefensiv fick en pratstund med Jacob Ericsson efter matchen.

 

Tankar efter slutsignalen?

– Det är en chock när det röda kortet på William kommer och vi hamnar ur balans. Vi visar hjärta med en man mindre, krigar och kämpar och är faktiskt laget som ligger närmast vinst. Vi viker inte ner oss, det är starkt.

Inledningen?

– Vi fick inte igång passningsspelet, det verkade smånervöst å sina håll. Martin kommer in med mycket energi och gör en fin insats. Vi kan bättre, helt klart.

Sedan tappade båda lagen.

– GAIS blev nog också störda. De kände att man måste avgöra medan vi hade allt att vinna.

Var ni under någon press?

– Egentligen inte, men mot slutet hade GAIS tre forwards och matade inlägg, men jag tycker att löste det jättebra. Hammar och Björck är verkligt starka i luften. Kul också att det blev första nollan för Stojan.

Du själv?

– Jag sprang! Idag blev det inte så mycket utmana utan mest kämpa och springa. Det känns skönt på något sätt att få en poäng och veta att vi kunde vunnit med en man mindre.

Ni var väldigt kompakta.

– Det är inte ofta man tränar på att spela med 10 man, men nu har vi råkat ut för det tre gånger. Måste också säga att jag lider med William, det är väldigt tråkigt. Man ser fram mot sådana här matcher och sedan få en utvisning, som inte finns.

Du har inlett våren starkt.

– Jag trivs bra här, det är helt klart. Jag känner starkt för den här klubben, det var därför jag kom tillbaka. Det var en annorlunda fotboll i Gefle, men man lärde sig mycket – framför allt fokuserade vi på försvarsspelet och mitt positionsspel har blivit mycket bättre. Det var en väldigt bra erfarenhet och jag fick spela 40 matcher i Allsvenskan.

Hur ser du på säsongen?

– Först får vi börja ta lite fler vinster. Vi har höjt oss efter smällen mot Trelleborg och försvarsspelet känns stabilt igen. Det är en jämn serie och trepoängare betyder mycket, men vi ska vara på övre halvan, kanske i toppen.


'Jacob Ericsson: ”Vi viker inte ner oss”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se