MG_4771-copy

Två små klubbar på sex dagar

Det är två dagar kvar och det är sex dagar kvar. Två dagar kvar till generalrepetitionen och sex dagar kvar till föreställningen. ÖIS skall upp till Stockholm och tvåla dit Frej på söndag eftermiddag, och man skall göra det med tillräcklig övertygelse. Inte för stor, inte för liten. Det skall se alldeles lagom bra ut för att sedan se fantastiskt ut fyra dagar senare. Så är planen och det är det alla tankar och all energi går åt just nu. Att försöka lägga fokus på att en vinst skall in på söndag först, innan det smäller på riktigt.

Känslan är av en sista träningsmatch och en premiär. Det är lätt att påstå att båda matcherna ger lika många poäng, men att påstå att de för det är lika viktiga vore oerhört dumdristigt. Matchen på Gamla Ullevi om sex dagar är såklart på alla sätt viktigare än söndagens match. Inte bara för oss på läktaren. Det är en match som kan påverka enskilda spelares säsonger, ett lags säsong, en hel klubbs energi.

Frej, som vi både vann och förlorade mot ifjol, gör sin tredje raka Superettan-säsong, och har inlett den på ett halvdant sätt. En oavgjord premiär mot Gefle följdes upp av en seger borta mot Åtvidaberg. Efter det har man dock åkt på tre raka förluster, då Öster, Varberg och Brommapojkarna har varit för svåra. Man har, som ni kan se, mött fyra av de fem lagen ÖIS också mött. På dessa matcher tog man tre poäng, medan ÖIS tagit sju på samma kvartett.

En ointressant klubb, grundad på sent 60-tal, med ett ointressant lag och en ointressant arena. IK Frej är ingenting och skall bara vinnas över. Det finns inga om och men. Det skall inte vara några problem, egentligen.

Inte heller torsdagen, fyra dagar efter matchen mot Frej, skall egentligen uppbåda några problem. Originalet mot kopiorna. Ni hör ju själv. Men så är vår derbystatistik vad den är. Att bortse från det faktumet är svårt. I elva år har vi nu snart väntat på en seger. 2005-2006 var senast vi spelade derbyn två år i rad i seriesammanhang och 2006 var också senast vi slog både de blåvita och de grönsvarta.

Det är dags nu. Det skulle kommit ifjol. Vårderbyt var en total överkörning, och höstderbyt kunde gått åt vilket håll som helst. Det skulle kommit då, men vi är tålmodiga, vi låter det hända i år istället.

Först Frej, sedan de bleka kopiorna. En ÖIS-vecka som kan bli hur fin som helst. Hur det än blir så är det nu arbetet för att göra förutsättningarna så bra som möjligt börjar. En Stockholms-resa skall som sagt avklaras, och sedan är det bara att gå man ur huse för att se originalderbyt, för att se ÖIS visa att äldst är störst.

Gå in och titta på ÖIS inför-video på ÖISplay, titta på gamla klipp som får igång dig, prata med dina nära och kära. Ni vet vad som gäller.  


'Två små klubbar på sex dagar' have 4 comments

 1. 5 maj, 2017 @ 12:14 ISmael

  Det är väl Frejs tredje raka säsong? För övrigt otroligt välskriven och upptaggande krönika!

  Svara

  • 5 maj, 2017 @ 16:33 Jonathan Larsson

   Stämmer såklart, tack för uppmärksammandet (och de fina orden)!

 2. 5 maj, 2017 @ 14:58 Martin

  Vi ska spela 3-5-2 med följande lag:

  Stojan-Hammar,Sahlin,Ericsson-Paulson,Sliper,Östling,Carlsen, Elmander(släpande)-William,Mutumba

  Detta känner jag är modellen med de, för dagen, tillgängliga spelarna. Johan ska ha en fri roll på mitten och Paulson är dnabbnog att kunna falla i försvarsspelet.

  Svara

  • 6 maj, 2017 @ 13:51 Håkan

   Håller med Martin och tack för en taggande krönika. Go ÖIS


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se