Danny Ervik: ”Mycket att jobba på”

Vi pratade också med Danny Ervik efter förlusten mot Degerfors.

 
Din syn på matchen?

– Degerfors gör ett snabbt mål från ingenting och de håller i bollen bättre första 20-25, men sedan får vi till det och i slutet av första spelar vi riktigt bra och gör 1-1. Då skapade vi en del chanser och det det gjorde vi matchen igenom. Efter paus startar vi bra, har ett finurligt passningsspel och får en del möjligheter.Degerfors får åter ett nytt slumpmål och vi tappar lite energi. Vi har en jättechans genom William och det känns som om vi ska göra något mål, men de håller undan. Mot slutet flyttar vi upp Hammar och lägger bollar på honom, men vi får bara några halvchanser. Det känns väldigt tufft att förlora den här matchen, vi är minst lika bra – om inte bättre.

Laddade efter storförlusten senast, då är det en kalldusch med 0-1 efter fyra minuter.

– Klart att det är så, men vi vänder ändå på det i slutet av första. Då är känslan att det inte spelade någon roll utan vi kommer att vinna. Det var något vi också sa i halvtid. Vi skapar så många chanser att vi inte ska gå härifrån med en förlust. Det är extra bittert, när vi hade chansen att komma högre upp i tabellen.

Hemmasviten bröts.

– Degerfors gör mål på sina chanser, de har inte många skott på mål. Det var likadant mot Norrby, sex avslut på mål och fem går in. Vi måste skärpa oss i försvarsspelet och sätta våra chanser. Vi ska vara med där uppe, men vi måste hitta en jämnare nivå. Vi ska jobba på det och sedan kan vi bli riktigt farliga.

Finns det någon förklaring till detta?

– Nej, egentligen inte. Det blev ju ett bortaspöke för oss och vi började på minus, men det är något som vi pratade öppet om att vi måste förbättra. Man kan inte alltid lira på bortaplan utan ibland måste man vara mer cynisk och ta sina poäng där, för att sedan vinna hemmamatcherna. Det finns mycket att jobba på inför hösten.

Din egen vårsäsong?

– Den har varit lite som laget, upp och ner. Jag ville lite för mycket i början och jag har en annan roll än vad jag är van vid, men det börjar sätta sig mer och mer. Man ska heller inte glömma att vi är många nya i laget och ju mer vi får spela ihop oss, desto bättre kommer det att bli.

Ny roll?

– Jag är inte lika offensiv utan det blir mer som vi spelar med en trebackslinje och låter Jacob komma upp högre. Jag blir som en mittback i uppspelsfasen och det är en rolig roll det också.

Du har fått alternera mellan ytterback och mittback.

– Så är det, vi har inte så många försvarsspelare när Björck och Tommy är skadade. Det är en lång säsong och blir många skiften, det får man ta när man har en lite tunnare trupp. Jag tycker ändå att ytterback är min bästa position.


'Danny Ervik: ”Mycket att jobba på”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se