Foto: Christian Börjesson

David Johansson: ”Oj, vad skönt!”

Sambadefensiv talade med högerbacken David Johansson efter den viktiga vinsten över Dalkurd.

 

Tankar efter matchen?

– Vi gör en riktigt bra match. Första 25 gör vi väldigt bra, antagligen våra bästa minuter för säsongen. Sedan faller vi hem lite, men vi är bra på att försvara oss. Det blir lite jobbigt i andra när vi kommer långt ner och Dalkurd får sätta tryck samtidigt som vi började tröttna. Men, oj vad skönt det är nu med tre poäng!

Hur skönt?

– Det är den skönaste segern i år, helt klart. Mot ett topplag som Dalkurd, som är ett bra fotbollslag, men också varit kaxiga. Det är kul att se att vi minst är lika bra och även lite bättre.

Stabilt bakåt igen.

– Det blir farligt när vi ger bort bollen och de får ställa om på oss. De har en del inspel, men avsluten gick inte på mål. I stort tycker jag att det kändes tryggt genom hela matchen. Vi har bra huvudspelare och är starka inne i boxen. Alla tar upp sin gubbe och vi krigar för varandra.

Din egen insats?

– Jag slarvar lite i passningsspelet, men defensivt är jag nöjd.

Du täckte skott på hockeyvis i första.

– Jag hann tänka ”håller han i bollen, så är jag såld”, men det gick ju bra som tur var. Det blev också några andra sådana en-mot-en situationer.

Vi har inte sett så mycket av dig på planen.

– Nu var det tredje raka startmatchen för mig, femte totalt och jag gjorde en del inhopp, så det har blivit mer speltid än förra säsongen. Det är bara att ligga på, vi har många bra spelare och tuff konkurrens i truppen.

Framöver?

– Vi ska vara ödmjuka. Det är en lång serie med många bra lag. Kommer något in i ett ”flow”, så kan de flesta vara med där uppe, men vi har något bra på gång. Närmast på det Norrby på Borås Arena, personligen gillar jag inte konstgräs, men vi ska dit för att ta med oss tre poäng. Vi vann borta över Gefle senast, så varför inte fortsätta på det inslagna spåret.

 

Foto: Christian Börjesson


'David Johansson: ”Oj, vad skönt!”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se