Daniel Paulsson, ÖIS-IKG, Hammarviken Arena

Två raka Paulson-segrar

Det gäller att passa på att konstatera saker när öppningen finns. ÖIS är just nu på kvalplats till Allsvenskan. Det låter bra och det känns bra. Sedan att Dalkurd, med en match mindre spelad, där vinsten med all sannolikhet kommer tilldelas dem, egentligen lika mycket kan säga att denna tredjeplats är deras bör också konstateras.

Men efter sju svåra år så får man passa på att konstatera saker och njuta när möjlighet ges. Två fina matcher på raken, två fina 1-0-segrar ger denna möjlighet och lägger 13 av 15 lag bakom oss i tabellen. Ännu finare blir det när det är vår alldeles egna Daniel Paulson som avgjort bägge matcherna. Två mål, en sång både här och där, ett underbart målfirande och en kram uppe i norr. Två matcher att vara stolt över, både för oss och för honom själv.

Tänka sig att Paulson gör sin femte A-lagssäsong i ÖIS här och nu. Över 100 matcher har spelats i tävlingssammanhang. 21 år gammal. Är det någonting (och det kan ju vara det enda) som jag alltid uppskattat med Marcus Lantz så är det att det goda ögat och det ständiga förtroendet för Daniel Paulson funnits där. Vi ser betalningen tillbaka i detta nu.

Mot Gefle var det ingen som direkt imponerade så att det stack ut i ÖIS, men aktionerna i samband med målet från nämnde Daniel Paulson och även William Atashkadeh har rullat på min datorskärm och i mina tankar många gånger sedan hemkomsten från Norrland i söndags natt. Igår var det desto fler som imponerade. Bortsett från målskytten så stod innermittfältet i allmänhet och Sebastian Carlsén i synnerhet för sin bästa prestation i år. Johan Elmander var Johan Elmander, med allt det vackra det innebär och backlinjen gjorde få misstag och släppte få över den där bron.

Sedan skall man inte glömma bort hur matchen faktiskt såg ut. ÖIS var fantastiska de första 25-30 minuterna. Sedan åt Dalkurd in sig i matchen och ÖIS föll tillbaka, frivilligt eller icke frivilligt. I vilket fall hade Dalkurd ett par-tre lägen under matchens gång som faktiskt lika gärna kunde resulterat i mål för deras räkning. Precis som i Gävle hade det inte varit orimligt med ett oavgjort resultat och då hade inte någon kvalplats varit i tankarna direkt.

Så förväntningar och förhoppningar bör som alltid hållas i schack, men man bör också njuta nu när vi faktiskt kan. Man njöt inte av förstaplatser i Division 1, man njöt inte av jumboplatser i Allsvenskan. Var det 2008 en tabellplacering mitt i säsongen faktiskt kändes så här härlig?

Med Paulson som fanbärare och ett lag som till synes är påväg framåt så ser man ju faktiskt väldigt mycket fram emot resterande delen av säsongen. Två matcher återstår innan det väldigt långa sommaruppehållet. På söndag åker vi till Borås och sjunger högt, innan vi fyra dagar senare stänger och summerar vårsäsongen mot Degerfors hemma.

Framåt!

 


'Två raka Paulson-segrar' have 10 comments

 1. 13 juni, 2017 @ 08:46 Trovärdig kritik

  Tycker du skriver såpass bra och verkar tillräckligt klok för att inte hemfalla åt den där sortens totalt onyanserad Lantz-kritik som ska gå hem hos mobbarfalangen. Är verkligen det enda du kan uppskatta med Lantz att han spelar Paulsson? Att vi till skillnad från tex gais och flera andra med större ellervmotsvarande budget har ett eget spel som vi är väldigt trygga och ofta framgångsrika med på hemmaplan? Åtminstone några av värvningarna han ligger bakom? Någon av de mediokra spelarna han hade vett att tacka nej till trots att pöbeln skrek och som nu är överviktiga på Färöarna? Nånting annat? I min värld måste kritik vara åtminstone lite nyanserad för att riktigt kunna tas på allvar. Det kriteriet uppfyller inte falangen som aktivt letar efter vad som helst som kan adderas till minussidan, medan allt som ev kunnat vara plus tigs ihjäl. Synd, för annars uppskattar jag dina texter mycket och hoppas du skriver mer!

  Svara

  • 13 juni, 2017 @ 09:50 Anonym

   +1

  • 13 juni, 2017 @ 10:04 ÖISAREN

   Jag kan bara hålla med det som står i kommentaren ”Trovärdig kritik”. Du skriver bra och jag gillar sidan men åsikterna om Lantz är bara barnsliga. Är man en riktig Öisare så sluter man upp bakom laget. Personligen är jag både tacksam och stolt att vi har en sådan storspelare som Lantz som tränare för laget. Att han ens är intresserad tycker jag är fantastiskt. Tillsammans med Johan Elmander är det han som har mest erfarenhet av internationell fotboll i ÖIS och hur många lag kan stoltsera med 2 så stora namn i ett lag? Väx upp nu och sluta med onyanserad kritik som kommentaren ovan uppmanar till. Vi är många som vill läsa objektiva inlägg och artiklar om ÖIS. Året är ju fantastiskt hittills. Låt ditt nästa inlägg vara en hyllning till Marcus Lantz. Det skulle vara stort av dig. Varför inte göra en artikelserie med honom där du skriver om hans karriär först som spelare och sedan som tränare. Det skulle vara intressant läsning det! Ha en fin sommar. //ÖISAREN

  • 13 juni, 2017 @ 13:27 Jonathan Larsson

   Trovärdig kritik:

   Självfallet har du en poäng i det du skriver. Det allra mest intressanta, dock, kan jag tycka är att de här frågorna kommer nu. Min aversion och kritik mot Lantz har alltid funnits där och är långsiktig och inte föränderlig för att vi har en bra period. Jag säger inte att du inte skulle tyckt eller sagt samma när läget var sämre, men det är så genomgående att man får mycket medhåll när vi har tre raka förluster och mothugg när vi har tre raka segrar. Jag ser fortfarande på det långsiktiga, där han inte fått laget att få bättre resultat än vad man kunnat förvänta sig en enda säsong. Kanske är årets säsong den första? Trenden är åtminstone mer positiv än negativ vad gäller prestation i jämförelse med kravbild.

   Något mer jag uppskattar med Lantz? Kontinuiteten i uttagningarna. Där i finns då guldkornet och exemplet Daniel Paulson. Så det kanske inte ens var något ytterligare?

   Att vi presterar fint på hemmaplan i år säger jag inte emot. Men inte ens mot Gefle var vi ju godkända när vi vann, på bortaplan. Det du säger som positivt kan jag lika gärna vända till negativt. Enkelt att vikta dit man själv vill.

   Mobbning? Kom igen. Jag slänger ut mig ett snabbt konstaterande för att slippa lägga ut texten, varenda gång. Onödigt instick? Må så vara. Jag skriver i stunden och efter vad som ploppar upp i huvudet.

  • 13 juni, 2017 @ 13:32 Jonathan Larsson

   ÖISAREN:

   Riktig ÖIS:are hit, riktig ÖIS:are dit. Så fort man är negativ eller kritisk så får man såna begrepp slängda mot sig. Så det är väl vad det är.

   Att Lantz ens är intresserad? Av ÖIS? Sveriges äldsta fotbollsklubb med 12 SM-titlar? Som ger honom evighetskontrakt efter evighetskontrakt. Hur kan man inte vara intresserad?

   Objektiva inlägg? Det här var knappast ett objektivt inlägg. Svårt att motta kritik for bristande objektivitet i ett subjektivt inlägg. Mer objektivitet i andra texter? Det blir vad det blir.

   En hyllning till Lantz får någon som tycker att han bör hyllas för att han kanske (kanske!) för första året hittills i sin snart fyra och ett halvt år långa gärning presterar mer än vad förväntningarna legat på.

   Och tack för berömmet!

  • 13 juni, 2017 @ 14:58 Felix Jonsson

   Trovärdig kritik: Du får gärna utveckla vilka som är pöbeln. Antar att mobbarfalangen är samma skara människor, dvs i stort sett majoriteten av de som driver vår supporterkultur framåt. Det är inte mobbing när någon reagerar på att en person beter sig som ett as.

   ÖIS:aren: Var snäll och sluta definiera vilka som är ”riktiga supportrar och inte. Sedan tycker jag också att det är lustigt att du eftersöker en objektiv sajt samtidigt som du vill att denna ska hylla Lantz gränslöst så fort vi kommer in i ett spelmässigt stim. Kul.

 2. 13 juni, 2017 @ 12:18 Anders Dahlby

  Två mycket bra svarsinlägg som jag delar fullt ut.
  Denna hetsjakt på Marcus Lantz är varken trovärdig eller relevant.
  Annars är de senaste artiklarna i Sambadefensiv ypperliga………

  Svara

 3. 13 juni, 2017 @ 13:30 Ballong

  Det är Lantz som är en mobbare och just därför skall han bort.

  Svara

 4. 14 juni, 2017 @ 12:46 Kalle H

  Bra Jonathan och Felix. Lätt att vara positiv till Lantz nu när det går bra. Helt Elmanders förtjänst. Man kan ju undra om ni som Avgudar Lantz har gått på matcherna de tre senaste åren. Han har fortfarande stora brister.

  Svara

  • 14 juni, 2017 @ 14:53 Sherlock Holmes

   Klokt inlägg. Självklart är allt Elmanders förtjänst och naturligtvis har Lantz ingen som helst del i detta.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se