Öis-Gais_ÖIS-16-1

En vecka kvar!

Det är dags att visa var skåpet skall stå. NU är det dags att resa oss igen. Det är sju dagar kvar till höstderbyt anno 2017, och inte en jävel skall lämnas kvar på perrongen. Tåget börjar fyllas på i detta nu, och ju tidigare det fylls, desto roligare kommer det att bli. Alla ni dårar som inte har något bortaårskort, ni skall ha era biljetter i handen redan. Ni skall ha beställt dem när ni läser detta. Det här skall vara en onödig utläggning. Inte köpt? Jag skojar inte. Köp nu. Tifoinformation finns att läsa i facebook-format och i officiell hemsida-format.

Övre kortsida vs övre långsida. Vi vet hur det kommer bli. Vi vet vilka som har akustik-hjälpen. Ett bortaderby mot Gais på Gamla Ullevi är något utöver det vanliga. Det är dags att vakna ur dvalorna, det är dags att förvandla en allmän såsighet till en enorm taggning. En vecka kvar till match, och dagen efter skall inte en enda person som stått på Östra Stå under derbyt ha en användbar röst.

Nystarten smygstartade i Borlänge i lördags, med en hedersam(?) förlust, men den drar igång på fullt allvar nästa måndag. Ni vet hur historiken ser ut, det var elva år sedan sist vi vann ett derby, det har spelats nio stycken sådana sedan dess. Det är på riktigt dags nu. För många 0-0-matcher mot ett uselt lag har spelats nu för att det inte skall vara dags.

Men vi drar igång redan på söndag. 15.45 på ÖIS-gården. Där och då skall vi ingjuta det sista modet i spelarna, försöka fylla upp dem med självförtroendet som krävs. Träning, och alla skall vara på plats. Årets viktigaste match skall behandlas som just det. Det kan inte tummas på uppladdningen. Kärleken skall ut åt alla håll och kanter.

Vi vänder på skutan tillsammans, och med Sören som huvudansvarig så ser symboliken i en eventuell derbyseger så omåttligt fin ut. Ni ser väl det framför er? Ett framför klacken Hannes-inknoppat inlägg à la Mjällby borta, en Elmander-raid likt vårderbyt, nu med mål som utfall. Ni ser väl firandet efter matchen framför er? De sju svåra åren har inte gett oss särskilt många oförglömliga ögonblick, så startskottet för de sju goda åren kan väl börja med att ge oss just ett sådant?

Tifot är tillverkat, biljetterna har börjat säljas, nedräkningen är i full gång, uppladdningen börjar här och nu.

Söndag, 15.45, ÖIS-gården.

Måndag, 19.00, Gamla Ullevi.

ÖIS-Gais.


'En vecka kvar!' har en kommentar

 1. 29 augusti, 2017 @ 19:19 Bengt

  Ännu en måste match.
  Nu är det endast vinst som gäller.
  Efter augusti månads skrala utdelning måste trenden vända nu i september.
  Vi måste ha sämsta utdelning av alla lag i Siperettan under augusti.
  Lagen bakom nosar äckligt nära.
  Visa klass och ta 3 poäng.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se