Foto: Christian Börjesson

Johan Elmander: ”Nu får vi rycka upp oss!”

Sambadefensiv pratade med Johan Elmander efter hemmaförlusten mot Fej.

 

 

Tankar efter matchen?

– Ytterligare ett nederlag och man är väldigt besviken. Vi börjar väldigt bra, har koll på matchen och tar ledningenen, sedan slarvar vi och i st f att öka på ledningen, så går Frej upp och kvitterar. Av bara farten kommer 1-2 och sedan låser det sig för oss, vi kommer inte ikapp och de kan göra sista målet efter en kontring.

Det har ofta sett ut så här.

– Ja, det är ungefär samma mönster som har varit under hela säsongen, även om det gått skapligt hemma. Vi måste lära oss att göra 2-0. Idag har vi 17 avslu, 12 på mål, många bra lägen och vi skulle kunnat ha döda matchen efter 20-25 minuter. I stället fär att spela, så skjuter vi. I ställer för att skjuta, så spelar vi. Vi tar felbeslut och det är så när det inte fungerar.

Varför fungerar inte målskyttet?

– Vi forwards måste se oss i spegeln, vi har inte levererat. Är man forward, så ska man göra mål och det blir man bedömd för. Sedan har vi inte vara bra defensivt i vissa matcher heller. Det är så topplagen gör, de tar segrar med 1-0 här och där.

Hur påverkar ditt matchuppehåll i höstas?

– Inte alls tycker jag, men målskyttet har inte kommit igång. Jag ligger lite bakom och ska spela fram – vilket lyckas ganska bra i första – och kommer ofta långt från mål. I andra kommer jag ännu längre bak och får inte de bollarna jag ska ha, men så kan det vara.

Du får mycket stryk under matcherna, beror det bara på spelastilen?

– Det kan vara så när man offrar sig. Jag försöker ofta slänga mig in i situationer, så det är självförvållat ibland. Det viktiga är att ge 100% och det gör jag gärna.

Sliter det mycket?

– Lite, det gör det absolut, men det hör till, fotboll är en kontaktsport. Det känns förstås bättre om man har ont i kroppen efter en trepoängare.

Du har fått spela på olika positioner.

– Tränaren bestämmer och jag försöker göra det bästa av situationen. Jag är stolt varje gång jag får dra på mig ÖIS-tröjan, då spelar det ingen roll om det är som forward eller mittfältare.

Vi får börja titta nedåt i tabellen nu?

– Ja, nu får vi börja rycka upp oss för annars går det snabbt! Det är en jämn serie, alla slår alla och vi måste börja plocka vinster, annars kanske det inte blir roligt.


'Johan Elmander: ”Nu får vi rycka upp oss!”' have 6 comments

 1. 19 augusti, 2017 @ 17:16 Harry (Dirty Harry)

  Elmander stöttar Lantz, varför ?????
  Jag har sett och hört Lantz på ÖG med mera, ingen trevlig kille.
  Är det inte läge nu att byta tränare samt ta ett snack med de som förlängde hans kontrakt, otroligt dåligt.

  Svara

  • 22 augusti, 2017 @ 17:33 Kjell A

   Tycker också att det vore rätt att byta tränare även om det i längden kanske visar sig inte vara den väg till framgång som vi alla önskar – men – har föreningen råd med det? Blir han uppsagd så sitter ÖIS med en kostnad på ca 2 Mkr för återstående kontraktstid. Det har inte föreningen råd med. Föreningen sitter i en jäkligt svår situation för att uttrycka sig försiktigt. De ljushuvuden som förlängde kontraktet – tja vad hjälper det att snacka med dem? De begriper säkert inte bättre tyvärr.

 2. 19 augusti, 2017 @ 17:43 Amatör

  Svar till Harry båda har varit proffs du är amatör rätt enkelt

  Svara

 3. 20 augusti, 2017 @ 00:39 Nick

  Elmander har underpresterat i år. Lantz är körd, det är bara Johan som stöttar han.

  Svara

 4. 22 augusti, 2017 @ 17:25 Kjell A

  Enkelt egentligen. Johan är en lojal lagspelare som utåt stöttar klubben för att inte söndra i onödan. Vad han innerst inne tänker eller säger till vederbörande mellan stängda dörrar är något helt annat. Även om Johan tycker som många andra så har han vett på att inte gör situationen värre än den är. Bra Johan!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se