IMG_7280

Markus Lantz: ”Vi sliter med målskyttet”

Sambadefensiv pratade med vår tränare Markus Lantz efter 2-1-vinsten mot Norrby.

 

 

Din syn på matchen?

– Det är gott med tre poäng, men vi skulle avgjort långt tidigare. Första 25-30 spelar vi riktigt bra, har många frilägen och kunde punkterat matchen, 1-0 är lite lite. I slutet på första tappar vi en del , men kom igen i andra. Sedan släpper vi in ett onödigt mål, efter ett juniormisstag. Vi har frispark och bollen kommer ut, men i stället för att bara lyfta in den, så blev vi inte färdiga utan Norrby kan kontra in 1-1, det får bara inte hända. Ska man vinna matcher, så kan man inte bete sig så, men vi visar styrka, kommer tillbaka, gör 2-1 och vinner välförtjänt – men vi skulle förstås stängt matchen i första.

Varför blir det så?

– Tyvärr sliter vi med målskyttet denna säsongen. Nu har vi gjort 17 mål på 16 matcher och det är för lite. Hade vi skapat möjligheter hade varit en sak, men vi skapar klara chanser utan att sätta dit bollen och det sliter vi med. Sliper och Paulson har gjort fyra mål, men våra anfallare som ändå spelat mycket har gjort 1-2 mål. Ska man ligga med däruppe behöver man en forward som gör 12-15 mål.

Mest glädje eller lättnad efter segermålet?

– Jag tror alla kände likadant – att den här matchen ska vi vinna. Vi är ett par klasser bättre och så får Norrby 1-1. ”Vad hände där?” Det blir så man andas ut och det var killarna värda. Vi gör långa stunder en bra match, men vi skulle gjort fler mål och det grämer mig.

Seger efter tre raka förluster.

– Vi gjorde en ganska ok match mot HIF också. Nu blev det en lucka på 9 poäng till bottenlagen och vi är tillbaka på övre halvan. Klubbens målsättning är att ta fler poäng än förra året och då underlättar det med vinst idag. På sikt vill vi bli ett stabilt Superettan-lag, som inte åker hiss upp och ner.

Det var en viktig match?

– Det var så. Vid förlust hade Norrby varit tre poäng efter oss, men nu fick vi lite luft nedåt. Det har blivit två skikt i tabellen, så det var en viktig seger.

Tre nya spelare under sommaren.

– Jag är inte så mycket för att ta in spelare under året, man vill ha samma trupp och det kan vara svårt att komma in. När Fredrik Björck gick sönder var vi tvungen att ha en ny mittback. Vi hittade Petter, som vi är väldigt nöjda med. Han har gjort två kanonmatcher och ett fint mål idag. Albin gör en fin insats, är med och skapar många lägen. Hakeem är en anfallare, som fick göra sitt första inhopp idag. Alla är delaktiga och bidrar till vinsten. Det glädjer en när vi tar in spelare och de gör bra prestationer.

Hakeem tillför en annan dimension, men är mer boxspelare än finlirare?

– Ja, framför allt på slutet. Kan vi spela vårt spel med kortpassningar och längs backen, så kan man spela upp på honom. Han var delaktig i målet, man får en annan dimension, det är viktigt. Vi har inte tagit in honom för att han ska dribbla av en 7-8 man, det är inte där hans styrka ligger utan han är bra på mottagningar, huvudspel och vara inne i boxen.

Status på Martin och William?

– Martin har problem med hälsenan och vi har gjort MR igen. han kommer att sitta ute från träning i minst två veckor och sedan får vi se hur han reagerar, men det är en bra bit innan han är tillbaka. William har varit borta 4-5 veckor med semestern inräknad och kan kanske gå i lagträning om en vecka. Han kommer inte att vara redo för en hel match på flera veckor, men det kanske kan bli några inhopp under augusti. Så de två räknar vi inte med under den närmsta tiden.


'Markus Lantz: ”Vi sliter med målskyttet”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se