Rasmus Andernil Bozic: ”Gäller att gnugga på”

Sambadefensiv pratade med Rasmus Andernil Bozic efter 2-0-vinsten mot Trelleborg.

 
Din syn på matchen?

– Det var en svängig match, spelet gick fram och tillbaka, man fick springa mycket. Stundtals har vi perioder där vi spelar riktigt bra. Vi för spelet i första och kommer hela tiden till halvlägen, där sista passningen och sista inlägget inte når rätt. Sedan låg vi rätt defensivt och Trelleborg skapade inte mycket, det enda hotet var deras tidiga inlägg – de kom inte runt mycket på kanterna.

Tankar efter 1-0?

– Man kan inte slappna av på riktigt, men vi vågade ändå rulla mer och hittade ett lugn i spelet, samtidigt måste man vara noga, ett felpass och det kan stå 1-1.

Har det vänt?

– Jag tycker vi har spelat bätttre på sista tiden, framför allt har vi vågat mer. Tränarna pushar oss att vi ska rulla, det gör ingenting om vi gör fel utan vi fortsätter bara, till slut kommer vi förbi.

Vi vågar misslyckas?

– Ja, det är det vi inte gjort förut. Vi har hamnat i pressade situationer och lagt längre bollar och där är vi inte så starka utan motståndarnas mittbackar har oftatst vunnit nickduellerna.

Tabelläget är bättre nu.

– Det är fortfarande tajt. Tar vi inte poäng på lördag, så är vi där igen. Det gäller att inte kolla på tabellen utan bara gnugga på. Det kan vara farligt att slappna av. Kan vi bara spela vårt spel. så kommer poängen att rulla in

Du har fått lite speltid under säsongen, trots två bra matcher mot Åtvidaberg och Frej?

– I serien gäller det att vara bra i varje match, där fick vi inte med oss resultaten. Det har känts bra de senaste matcherna. Jag gillar att rulla boll och försöker spela mitt eget spel, så får vi se hur det går.

Att sitta på bänken?

– Man vill spela så mycket som möjligt, men så länge de andra gör det bra, så ska man inte ändra. Vi har också gjort det bra periodvis. När jag fått spela har vi saknt en del gubbar och inte riktigt haft ordinarie lag, men jag tar till vara på de minuter jag får.

Du har ett låneavtal med Assyriska?

– Jag kan spela med dem under säsongen, men hittills har det inte blivit något.


'Rasmus Andernil Bozic: ”Gäller att gnugga på”' have 2 comments

 1. 28 september, 2017 @ 16:14 Martin W

  Sympatisk kille, som har tagit stora kliv sedan i fjol. Gött!

  Svara

  • 29 september, 2017 @ 07:30 Mackan

   Jag tror att Bozic kommer bli riktigt bra!

   Han har någont…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se