Sören Börjesson: ”Vi har blivit mer stabila”

Sambadefensiv pratade med Sören Börjesson efter 1-1 mot Gefle.

 
Din syn på matchen?

– Gefle börjar med längre bollar och att sätta press. Vi är passiva och försiktiga inledningsvis, ger dem initivet första 5 minutrarna, vilket ger ett friläge som Stojan räddar och straffmålet. Sdan lugnar det ned sig och vi kommer in i matchen. resten av halvleken är jämn, men vi skapar de bästa chanserna och var värda mer än 1-1- I andra går matchen i vågor, men vi är det bättre laget totalt sett. Vi skapar dock inte lika många bra lägen (förutom Elmanders friläge) och ar ett bättre samlat försvarsspel och kommer åt bollen högre upp.

Vi var inte med från början.

– Nej, det var då vi gav bort initiativet. Det känns som det var en sekvens alltihop, även när vi hade bollen så spelade vi oss inte ur situationen eller satte en längre passning. Deras presspel fungerade och de fick greppet.

Straffen?

– Jag är född i den gamla skolan. Johan tajmade tacklingen och vinner bollen tydligt, sedan går de ihop och Johan var den som senast hade bollen under kontroll, så jag tycker inte det var straff.

Det var många ändringar i startuppställningen.

– Rasmus och Danny hade småskador och var inte aktuella. Fredrik och jag tog ut det laget som har bästa balansen och störst chans att vinna matchen. Det är roligt att se att Johan Elmander är igång igen, att han orkar och klara det. hannes och Andreas är också tillbaka, vilket är skönt. Vi behöver en stark trupp till seriens avslutning.

Huvudbry?

. Vi hade diskuterat olika alternativ och hur det skulle fungera, men när vi väl hade funderat klart, så gav sig allt ganska bra.

Vi har ändå varit stabilare på sista tiden.

– Tidigare under säsongen har vi gjort många bra insatser, framför allt halvlekar. Nu har vi blivit mer stabila, vi känner att vi kan tappa lite i matcherna, men försvarar oss ändå på ett bra sätt. Spelarna är bra och klarar mycket, under den här perioden när det blev lite fram och tillbaka, så fanns spelet i sekvenser. Skillnaden är att nu håller vi ihop försvarsspelet och kan kontra. Tidigare hade vi några matcher, där vi fick mycket stryk och det tog på självförtroendet. Nu är det skönt att vi spelat till oss poäng i flera omgångar, även om vi har oavgjorda matcher där vi varit värda vinster.

ÖIS är mer svårslaget nu.

– Jag tror att lagen haft respekt för oss under hela säsongen och många ser det här som en besvärlig bortamatch. Sedan är det bra för vårt självförtroende att vi är med i matcherna, får poäng med oss och är tillräckligt bra för att kunna vinna.

Hur ser du på slutet av Superettan?

– Egentligen är det bara matchen mot Varberg, som finns i huvudet. Varberg är ett lag som ligger strax bakom oss och vi kommer att få jobba för varje millimeter på planen. Vi får vara skärpta, ligga rätt i positionerna, vara modiga i passningsspelet så vi skapar möjligheter. Det är många parametrar som man ska ha med sig in för att våga vara en avgörande spelare. Vi ska hjälpas åt och göra det tillsammans, både offensivt och defensivt.

Striden att undvika kval kan bli tuff.

– Många lag har bra kvalitéer, men har gått i vågor. Det är ett ganska typiskt tecken på att det är liten skillnad mellan lagen, vilket gör att man måste komma upp i nivå på matchdagen för att man ska ha möjlighet att vinna.


'Sören Börjesson: ”Vi har blivit mer stabila”' have 2 comments

  1. 24 oktober, 2017 @ 05:56 Kjell

    Varför inte låta Sören och Björk fortsätta som tränare även nästa år nu när ekonomin är som den är, mycket beroende på höga ”Lantz-kostnader” i ytterligare 2 år? Har de inte gjort ett bra jobb? Utifrån betraktat verkar de ha gjort stor skillnad. Båda har mycket stor rutin och kunnande. Nog fasen klarar de tränaruppgiften väl så bra som en utifrån kommande tränare?

    Svara

    • 30 december, 2017 @ 22:37 Anonym

      Dummaste jag hört


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se