oznor

San Sebastián, Dag 2: Daniel Sliper: ”Jag hoppas vi har en striker i laget”

Hur känns det att vara här?

– Det känns skitbra. Framförallt miljöombytet, att komma bort från snö och konstgräs.

Helt okej väder ändå.

– Ja, träna i shorts. Komma bort och byta ställe. Vi är inte så jättebred trupp men den är spetsig. Spännande ihopsätting. Bra kemi hittills men sen ska det ju funka på plan också. Man har alltid väldigt hög tro om sig själv och laget innan serien drar igång.

Men det är ju nu på försäsongen man kan vara bäst.

– Exakt. Men jag tror att om vi får ihop det i år, om vi har vi någon i laget som kan sätta dit lite bollar så tror jag vi kommer bli riktigt bra. Bakåt tror jag vi kommer vara svårforcerade.

Ja det var väl det som var förra året, vi släppte mycket mål.

– Vi hade några matcher i början av säsongen, vi fick utvisningar och vi fick stryk med 6-0 borta.

5-1 mot Norrby…

– Ja den är tuff… Då hade vi mött Dalkurd matchen innan och gjort det hur bra som helst.

Jo, men vi var ju ett annat lag på bortaplan. Vi vann bara en bortamatch – Gefle borta.

– Och där skulle vi inte vunnit. När Pålle [Daniel Paulson/kapten/en av oss/red anmärkning] rinner igenom och dunkar upp den. Och då hade Oremo en nick i stolpen.

Ja, dom hade precis bytt tränare till den matchen. Vi satt på bussen på vägen hem, och då låg vi trea i en haltande tabell. Då var det några som var mer realistiska ”vi vann mot seriens sämsta lag”, så man kanske inte ska ha för stora förväntningar. Sen vann vi ju mot Dalkurd, och det var väl årets bästa match.

Apropå bäst, vinner du du den interna skytteligan i år?

– Nä det tror jag inte. Jag hoppas att jag ska göra mycket mål, men jag hoppas också att vi har någon striker som petar in bollar för det kommer man jävligt långt med, någon som gör lite skitmål. Vi spelar inte så bra men petar in den i 84:e.

Det som jag ansåg förra året, och egentligen hela tiden under Lantz, var att vi var dåliga i båda boxarna.

– Helt rätt! Täppa till lite till och peta in några fler så kommer det bli bra. Men Superettan är oviss också, så man vet ju aldrig.

Nej det är ju svårscoutat och har man en bra säsong kan ju i princip vem som helst vinna serien. Även fast Helsingborg och Halmstad kanske ligger lite före i den här upplagan.

– Jag tror på Helsingborg. Ligger inte dom topp-tre när serien vänder så byter dom tränare.

Nog om det. Hur är känslan inför året?

– Bättre. Jag tror det var viktigt att få in lite nya spelare efter det som hände. Framförallt få en ny tränare och bygga på det, få ha kvar Björck som vet hur det var förra året och har lite perspektiv på det och få in Thomas som är en fin ledare och som verkligen vill bygga ett lag. Det tror jag kommer gynna oss hur mycket som helst om man jämför förutsättningarna i år med i fjol. Man vill verkligen bygga något.

Och så träningsläger. Det är man ju inte bortskämd med.

– Komma hit till San Sebastián och förhoppningsvis få lite sol imorgon.

Jag tror att senast ÖIS var på träningsläger på vintern var 2010, så det var ett tag sedan. 

– Senast jag var på träningsläger var 2012 eller 2013 med Sundsvall. Något år fick vi betala det själva och då stack vi ner fyra dagar till Barcelona och det var mer teambuilding än något annat. Ett styrkepass, ett fotbollspass och kolla fotboll, och få se stan. Det är ju egentligen en ekonomisk fråga.

Det känns ju bra när det är så mycket nya spelare att man får den här veckan tillsammans.

– Ja det känns ju lite extra professionellt också.

Har man lite självaktning så ska man ju ha resurserna för att kunna åka på ett försäsongsläger (så vissa supportrar slipper vänta i åtta år för att få ställa sina kassa frågor). Hur ser du på din roll i år då?

– Den är helt ny. Den är helt annorlunda jämfört med förra året. På plan så är det helt annan position,

Men är du tia, eller är du wingback?

– Jag kan spela där jag blir satt, men jag passar nog bäst som tia enligt mig själv. Men jag är inte främmande för att testa annat men i tian kommer jag nära mål, och det är där jag vill ligga.

Hård konkurrens där.

– Ja men jag tror det är en väldig utmaning för alla oss spelare som är där, men jag tror det är bra att vi har sån konkurrens för man kommer höja sig och pusha sig, för alla vill spela givetvis. Det kommer bli att man får dra sitt strå till stacken och blir det så att man får spela 15 minuter en match så får man ta dom chanserna och visa att man ska spela 90 minuter. Konkurrens är inget konstigt för mig, det har jag haft i alla lag och jag ser det som en fin utmaning.

När man är såpass tight trupp så kommer det ju bli öppningar.

– Precis, precis, det gäller att ta sina chanser när man är på plan, jag hade några matcher förra året när jag satt på bänken, gjorde inhopp och gjorde mål så det tror jag inte är något konstigt

Ja du kan ju fortfarande skjuta. 

– Ja, jag är ju fortfarande samma spelare fast jag börjar på sidan så att jag kommer in sista femton när motståndarna är trötta Bortsett från en skada i början på försäsongen har jag känt mig i bra form.. Men nu är jag i gång

En månad till serien börjar med.

– Ja och viktig match redan veckan innan. Den är intressant den matchen. Den tror jag kan bli på jättebra för tändningen, redan när man går in där till premiären så har man den tändningen. Annars är premiärer redan ovisst. men kan man få ihop den känslan redan veckan innan så är mkt vunnet.

Ja, vi har ju aldrig vunnit mot Varberg borta (yes, vilka vi möter i ett arrangerat genrep är mindre viktigt), vi mötte dem 2011 och spela 0-0 och sen torskade vi med 5-1 2013. Så Varberg är ett boogie-team.

– Det ska sägas också att det är, tror jag inte, det jobbiga Varberg som de varit att möta tidigare. för nu har det fått in en annan tränare i Bundesliga-Joakim Persson som vill spela mer.

Avslutningsvis, fattiga som vi är tänkte vi dra ihop lite pengar till tifokassan med. Vad har du för relation till tifon? Du har spelat i Assyriska, och även Sundsvall innan det.

– Sundsvall; något år innan jag kom så vann de årets tifo på fotbollsgalan. En skoter & någon råtta, det var något mot gnaget va?

Men är det något att ha, tifon? Är det inramning som man blir taggad av.

– Absolut, absolut, det blir lite krydda, det blir något extra när man står i spelargången, när man står och kollar mot klacken. Det här betyder något extra.

-Men det måste ni känna på läktaren också va..?

Jo det gör vi ju, annars skulle det inte lagts så mycket tid på detta som det görs nu.

UPPSKATTAR DU RAPPORTERINGEN FRÅN TRÄNINGSLÄGRET FÅR DU GÄRNA SKÄNKA EN SLANT TILL TIFOKASSAN VIA SWISH 123 552 7031 ELLER BANKGIRO 595-8145. TACK SÅ MYCKET! OCH KÖP ÅRSKORT TILL ÖSTRA STÅ! ÖVER 100 SÅLDA JUST NU!


'San Sebastián, Dag 2: Daniel Sliper: ”Jag hoppas vi har en striker i laget”' have 3 comments

  1. 10 mars, 2018 @ 11:01 Anders Dahlby

    Fint inslag igen och viktigt tror jag för oss supportrar och spelare att få ge sin syn på verksamheten

    Svara

  2. 10 mars, 2018 @ 12:13 Leif

    Hmm…var det verkligen sliper som var först i ovanstående dialog med att kalla varbegs tränare för ”Bundesliga Joakim Persson”? :)

    Svara

    • 11 mars, 2018 @ 15:04 Johan G

      Så var det! Mest för att jag var så dåligt påläst så jag inte visste att han var ny tränare i Varberg så Sliper fick förklara det för mig… ”Tidigare Ängelholm, Landskrona, Malmöspelaren.. han var även i Bundesliga en sväng.” Sen blev ju inte steget långt till hans gode vän Lantz.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se