oznor

San Sebastián, Dag 3: Oskar Blank: ”Det är lite skillnad att spela med någon som är 20 år äldre”

U19-lagets målvakt Oskar Blank är med här nere i San Sebastián och då han än så länge leder målvakternas poängliga under lägret, efter en överlägsen seger mot Stojan i fredags, och ett oavgjort resultat under gårdagens eftermiddagspass så tog vi oss ett snack med honom. Det kan noteras att Kristoffer Björk ännu inte deltagit i några tävlingsmoment så hittills har målvaktskampen varit en tvekamp mellan Oskar och Stojan.

Tjena Oskar. Hur känns det att ha fått förlängt sportlov?

– Det är jävligt skoj faktiskt, att få vara här och träna med a-laget. Det är lite speciellt att komma till en annan anläggning.

Vad har du för tankar om säsongen?

– Jag hoppas att jag kommer få träna så mycket som möjligt med a-laget. Annars så kommer fokus vara på U19-Allsvenskan. Vi får se vad vi får för matcher där men det lär bli tufft motstånd, men det behöver man ju om man ska utvecklas. Sedan hoppas jag att jag kan ta en plats i a-laget innan jag blir för gammal för U19 [vilket är efter nästa säsong].

Ja, det ser bra ut måste jag säga. Vi har ju ofta haft stabila målvakter så det hade varit roligt om vi kunde fortsätta på det spåret. Du blev (tillsammans med Momo Said och Tim Stolt Hermansson) kallad till landslagsläger nu i slutet av mars med.

– Ja, det är mitt första.

Men det är ändå de bästa spelarna i din årskull där. Vet du hur konkurrensen ser ut på målvaktssidan?

– Jag har faktiskt inte någon koll eftersom jag inte varit med innan. Det stod inte i listan vilka positioner det var. Jag tror det är en från AIK och en från Malmö som är med.

Det ska väl bli skoj att få träna med de bästa spelarna i sin egen ålder.

– Ja, det kommer bli lite speciellt. Det är ju en viss skillnad på juniorfotboll och a-lagsfotboll.

Jo det är ju så. Till något helt annat, hur är det att ha Stojan som målvaktstränare [under lägret, Dime Jankulovski är det vanligtvis]?

– Det är bra, han har ju väldigt mycket erfarenhet att dela med sig av. Det är ju lite skillnad att spela med någon som är 20 år äldre än vad jag själv är.

Vi har ju som ett stående tema under lägret att vi ska försöka samla in lite pengar till tifokassan. Vad har du för relation till tifon?

– Jag har varit på ett par derbyn sen jag kom till ÖIS hösten 2015, och det är grymt alltså. Jag älskar det. Även fast Superettan inte är någon stor serie i sig så är det ändå mäktigt att spela ett riktigt derby med den inramningen som är. Så se till att stötta ÖIS tifogrupp!

UPPSKATTAR DU RAPPORTERINGEN FRÅN TRÄNINGSLÄGRET FÅR DU GÄRNA SKÄNKA EN SLANT TILL TIFOKASSAN VIA SWISH 123 552 7031 ELLER BANKGIRO 595-8145. TACK SÅ MYCKET! OCH KÖP ÅRSKORT TILL ÖSTRA STÅ! ÖVER 100 SÅLDA JUST NU!

 

 


'San Sebastián, Dag 3: Oskar Blank: ”Det är lite skillnad att spela med någon som är 20 år äldre”' har en kommentar

  1. 11 mars, 2018 @ 15:41 Fredrik

    Tack för ytterligare grym intervju.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se