Glad-Alibek-Aliev-1-Bildspel

San Sebastián, dag 5: Alibek Aliev: ”Jag vill ha konkurrens, då blir man bättre som spelare”

Bild: Johan Velagic / Örgryte Fotboll

Vi fick oss ett snack med Alibek Aliev, som gjorde sitt första mål i ÖIS-tröjan. (han behöll sin egen tröja på och målet dömdes inte bort för att det var regelvidrigt)

Välkommen till ÖIS!

– Tack så mycket.

Första målet idag.

– Aa fan, alltid skönt att göra första målet. Det är en speciell känsla.

Vad säger du om det?

– Det var ett fint spel innan målet, och bollen kom ut till Diego som stod för ett bra inspel. Min uppgift var att vara på bortre stolpen, och där kom bollen.

Kommer det bli många mål på bortre stolpen i år?

– Jajaja, där kommer jag bli giftig i år.

Vad säger du annars om att vara på rätt sida motorvägen?

– Det känns jättebra. Jag har fått ett jättebra intryck av spelare, ledare och styrelse. Vi är ett väldigt gott gäng.

Du har kommit in i det bra?

– Ja, det blir bara bättre och bättre för varje dag som varit här på träningslägret. Träningslägret är väldigt viktigt för oss eftersom vi är så många nya.

Vad säger du om din övergång.

– Vad ska man säga… För mig är det bara en ny klubb, ett nytt lag som jag vill spela för och ge allt för. Folk kanske tror att det är speciellt för mig, men det är bara en vanlig övergång.

Men det var aldrig aktuellt att stanna i CSKA Moskva?

– Nej det var jag själv som ville bort, och klubben gick med på det med. [Aliev hade två år kvar på sitt kontrakt]

Och nu har du ett långt kontrakt med ÖIS.

– Ja precis. Jag ser framemot att jobba med klubben och göra mitt bästa för att utvecklas och hjälpa laget.

Har du några målsättningar för året?

– Ja du…

Hur många mål har du gjort tidigare på en säsong i Superettan?

– Jag var ett halvår i gais (2016) och hann göra två mål, och förra året gjorde jag tre. Jag har haft lite måltorka. gais var mycket nytt och mycket kaos. Hela laget hade svårt att göra mål och vi hade mycket press på oss. Jag hoppas att det här året ska bli bättre med många fler mål. Det känns bra, men det är en liten bit kvar tills formen sitter där till hundra procent.

Har du några målsättningar om att du ska göra t.ex. tio mål?

– Jag brukar aldrig säga hur många mål det ska bli. Jag kommer alltid ge mitt bästa och försöka göra så många som möjligt, sen får man se vad resultatet blir.

Så som vi spelar offensivt så känns det ju som att vi kommer komma in med bollen i straffområdet rätt mycket.

– Ja, och jag ska försöka hålla mig där inne. Det är där man gör målen så är man där ökar ju chansen. Inte dra iväg ut mot kanterna utan hålla mig centralt.

Hur ser du på konkurrensen där framme? Nu kom Gustav in och gjorde mål direkt.

– Jag hann inte se det [han var i duschen] men jag hörde att det var ett jättefint mål. Det är en fantastiskt bra spelare, och jag känner själv att jag vill ha konkurrens. Då blir man bättre som spelare.

Ingen risk att du blir bekväm och känner att anfallspositionen är din?

– Nej, verkligen inte. Jag har aldrig varit en sån spelare, jag känner mig aldrig säker. Det handlar om att jobba på och att alltid ge hundra.

Du har tidigare spelat för gais och nu ska du möta dem. Blir det speciellt för dig?

– Jag har fått den här frågan många gånger, och folk tror ju att det är jättespeciellt men ska jag vara ärlig så för mig är det en helt vanlig match. Jag kommer kanske få höra några burop här och där för att jag bytt klubb, men det är inget jag lägger någon större vikt vid. Jag kommer göra mitt bästa för laget för att kunna vinna matchen.

Men hur ser du på att få avgöra ett derby på riktigt? Du har ju ändå fått jubla en liten stund tidigare.

– Ja jag trodde jag hade avgjort där, men jag var i min egen värld också. Det är klart jag vill avgöra på riktigt, och det gör jag gärna i nästa derby. Det är klart det är en av drömmarna att få avgöra ett derby inför mycket publik.

Avslutningsvis, vad säger du om derbyinramning, tifon och dylikt?

– Generellt tror jag supportrar och tifon betyder jättemycket för oss spelare. Man kanske inte tänker på det så mycket men det är klart att när man kommer ut där och ser fina tifon och mycket publik så ger det en energikick. Man vill vinna matchen lite extra. Det är viktigt.

Man borde således skänka ett litet bidrag till tifokassan?

– Ja, har man möjlighet tycker jag man ska bidra efter sina ekonomiska förutsättningar. Varje krona spelar roll.

UPPSKATTAR DU RAPPORTERINGEN FRÅN TRÄNINGSLÄGRET FÅR DU GÄRNA SKÄNKA EN SLANT TILL TIFOKASSAN VIA SWISH 123 552 7031 ELLER BANKGIRO 595-8145. TACK SÅ MYCKET! OCH KÖP ÅRSKORT TILL ÖSTRA STÅ! ÖVER 100 SÅLDA JUST NU!


'San Sebastián, dag 5: Alibek Aliev: ”Jag vill ha konkurrens, då blir man bättre som spelare”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se