cof

San Sebastián, dag 7: Mycket spel på förmiddagsträningen

Det var träningsledigt igår och undertecknad tog då en tur till spelarhotellet för att, på allmän begäran, intervjua Kent Carlzon för bloggens räkning. Eftersom den pratstunden var aningen längre än de korta spelarintervjuerna som varit tidigare lär resultatet av detta inte publiceras förrän nästa vecka, så ni som väntar får ha ytterligare tålamod.

I strålande sol från en klarblå himmel bestod dagens förmiddagsträning, bortsett från uppvärmningen, av spelövningar där spelarna delades in i två lag. Först var det upp till varje lag att försvara, och anfalla mot, två småmål i bredd med tre spelare som agerade väggar på vardera kortsida. Därefter gick man på större spel med Lukic och Blank i vardera mål och åtta mot åtta ute på planen.

Eftersom utrikeskorren har kommit in i något av en komfortzon här nere – vi har väldigt trevliga och sympatiska människor i och kring laget – så veks större delen av träningen till social verksamhet vid sidlinjen och det ägnades inte mer än ett halvt öga på spelet, men eftersom varken Askebrands eller F Björks stämmor hördes i någon större utsträckning så tolkar jag det som att spelet såg helt okej ut…

Bortsett från lite information om vad ÖIS håller koll på för spelare (utan att nämna några namn så är det primärt anfallare i lägre divisioner. Varför inga namn nämns är för att jag håller på att förlora min integritet och långsamt institutionaliseras in i att inte dela allt intressant jag får höra…) så gavs det en ungefärlig siffra på antalet sålda årskort, vilket är 600+ (exklusive sponsor- och ungdomsbiljetter) varav ca 150 av dessa är på ståplats. För det sistnämnda är det ett rejält lyft från förra årets cirka 50, och från officiellt håll var det också en förhoppning i och med det yttersta förmånliga priset på årskort. Även lösbiljetterna på ståplats kommer kosta under 100 kronor, inklusive serviceavgift.

Något som nått min kännedom under den gångna veckan är att alla som köpt årskort på bortasektionen kommer placeras på den ordinarie bortasektionen i derbyt mot blåvitt. Personligen håller jag bortasektionen på Gamla Ullevi som en av de sämsta i Sverige och otjänlig som klacksektion om ÖIS själva kan bestämma över sina sektioner, men ÖIS har valt att göra på det viset eftersom man har vissa förhoppningar om att fylla den övre sektionen med lösbiljetter. Sista ordet lär dock inte vara sagt, men i värsta fall får man helt enkelt betala ytterligare 120 kronor för att komma upp på övre så det i alla fall blir teoretiskt möjligt att ge blåvitt en läktarmatch. Har du synpunkter på beslutet av placering för oss med klackårskort rekommenderar jag att du hör av dig till ÖIS marknadsavdelning eftersom det är de som tagit beslutet. God ton anbefalles!

Nu i eftermiddag gör ÖIS sitt sista pass på lägret innan hemfärd imorgon kväll.

UPPSKATTAR DU RAPPORTERINGEN FRÅN TRÄNINGSLÄGRET FÅR DU GÄRNA SKÄNKA EN SLANT TILL TIFOKASSAN VIA SWISH 123 552 7031 ELLER BANKGIRO 595-8145. TACK SÅ MYCKET! OCH KÖP ÅRSKORT TILL ÖSTRA STÅ! CA 150 SÅLDA JUST NU!


'San Sebastián, dag 7: Mycket spel på förmiddagsträningen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se