sdr

San Sebastián, dag 7: Tävling, tävling, tävling

Torsdagens eftermiddagsträning blev lägrets sista fotbollspass (lätt gym i morgon förmiddag) och allt fokus låg på att tävla mot varandra i diverse lagkonstellationer.

På dagens sista pass var alla spelare med och tränade (även fast K Björk fortsatt körde vid sidan om laget) och inledningsvis delades de in i lag om tre enligt följande:

Lindblad
Cajuste
Tähti

Ericsson
Sliper
Lans

Engström
Nilsson
Said

Lindström
Skogh
Ludwigson

Paulson
Aliev
Sahlin

Ervik
Jörnvik
Montiel

oznorFörsta tävlingen var simpel: närmast konan från ca 30 meter vann och här tog lag Ericsson en odiskutabel seger då Anton Lans lade bollen så att den touchade konan, till skillnad från de övriga som inte var i närheten.

oznorAndra tävlingsmomentet var även det inget komplicerat. Från två olika avstånd skulle man sätta bollen i nät utan studs. Missade man åkte man ut och tävlingen pågick tills bara en spelare var kvar. Nu dönade Hannes bollen genom nätet ner i fårhagen bakom så undertecknad missade upplösningen eftersom jag tog på mig ansvaret att hämta tillbaka den förlupna bollen.

sdrDärefter väntade det en klassisk fotbollstennis där lag Lindström korades som segrare först i slutet av tävlingen sedan tävlingskommitéen fått sammanträda ytterligare en gång för att kontrollera sina räkenskaper.

sdrEfter detta var det dags för målvakterna att kliva in i handlingarna, och de sex lagen blev tre.

Blåa laget:
Ericsson
Cajuste
Nilsson
Sahlin
Aliev
Lindblad

Gula laget:
Lindström
Sliper
Ludwigson
Lans
Jörnvik
Engström

Orangea laget:
Paulson
Tähti
Skogh
Montiel
Said
Ervik

I den något udda spelformen ”två lag håller i bollen samtidigt som det tredje laget jagar och får göra mål på båda målen” utspelades sig en intensiv drabbning på liten yta. Slogs framförallt över hur skickligt våra spelare löser situationer på trånga ytor och hur man lugnt och behärskat klarade av att spela sig ur trånga situationer. Alla tre lagen fick tre chanser var att försöka göra mål, men jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte kommer ihåg vilket lag som drog längsta strået…

sdr

Under den avslutande övningen vändes de båda målen mot varandra där två lag intog position framför vardera mål och skulle, mot tre spelare från laget i mitten, slå minst fem pass på max två tillslag för att sedan försöka sätta dit bollen i mål. Från det nära avståndet fick vi se en hel del hårda skott i mål men även bra målvaktsingripanden från både Blank och Lukic. Även här råder det osäkerhet hos mig om vilket lag som vann.

I morgon är det som sagt dags för hemresa på kvällen efter ett lättare styrkepass på förmiddagen. Det är inget jag kommer följa så det här blir sista träningsrapporten. Har ett par intervjuer att skriva ut, och sedan är det nog på sin plats att jag sammanfattar mina intryck från lägret. När sista texten härifrån är publicerad kan jag inte svara på just nu eftersom även jag har resdag imorgon och ämnar tillbringa helgen med först Frankfurt-Mainz och sedan Warszawa-Krakow, eftersom de 26 matcherna jag sett hittills under det här uppehållet bara gjort mig mer sugen på genuin fotbollskultur. Senast om en vecka borde allt finnas för allmän beskådan.

Men en kort sammanfattning lyder ungefär: det är bra intensitet på träningarna, många skickliga fotbollsspelare och vinnarskallar och det märks att lagandan och sammanhållningen är god – vilket även alla spelare vittnar om. Livet efter Lantz känns hoppfullt!

Jag vill å tifogruppens vägnar även rikta ett stort tack till alla som under den gångna veckan skänkt pengar och material till tifoverksamheten – responsen har varit över förväntan och vi hoppas att ni kommer uppskatta resultatet! Fortsätt swisha på 123 552 7031 och teckna redan idag upp dig för din närvaro på årets hemmamatcher. Fortsätt köpa årskort!


'San Sebastián, dag 7: Tävling, tävling, tävling' have 11 comments

 1. 15 mars, 2018 @ 21:28 Anders Dahlby

  Bra jobbat Johan hela veckan…

  Svara

 2. 15 mars, 2018 @ 21:31 Kurt Blank

  Uppskattar dina rapporter. Det har varit roligt att läsa dom och du har skrivit på ett trevligt sätt.

  Svara

  • 16 mars, 2018 @ 07:55 Martin W

   Bra sammanfattning. Snyggt av Johan G.

 3. 16 mars, 2018 @ 09:08 Alfred

  Stort tack Johan G. Rapporterna är väldigt uppskattade!

  Svara

 4. 16 mars, 2018 @ 12:42 Jesper

  Svinbra Johan!!!!

  Svara

 5. 16 mars, 2018 @ 14:21 Filip

  Tack för en riktigt bra rapportering! Given swish för att belöna ditt gedigna arbete.

  Svara

 6. 17 mars, 2018 @ 12:35 Mackan

  Grymt kul att man har kunnat följa lägret! Vad behöver ni för material? Kommer över rätt mycket olika grejer genom jobbet som jag kan plocka med mig.

  Svara

  • 18 mars, 2018 @ 21:46 Johan G

   Ja du.. Tyg, färg, penslar, silvertejp, kartong, plast och vp-rör är väl det som går åt i störst utsträckning och kan vara bra att ha. Vill du kan du få skicka ett mail till kontakt@amoretfides.se med någon form av inventarielista så kan vi se vad det finns ett behov för just nu? En del saker kan va bra att ha nu, men annat kan komma till användning vid senare tillfällen.

 7. 18 mars, 2018 @ 11:56 Bengt

  Till nästa års träningsläger så får det bli en swishkampanj för att finansiera Johans resa. Så här kvalitativ rapportering skall inte behöva vara självfinansierad.

  Svara

  • 18 mars, 2018 @ 22:26 Johan G

   Tack för berömmet – men jag behöver inga monetära gåvor för den tid och energi jag lägger ner på ÖIS, den planeringen ingår i mitt eget livspussel. En ryggdunk här och där, någon öl om man stöter på mig och tycker jag ser ut att behöva det och att tifogruppen har resurser att bedriva sin verksamhet duger gott för egen del!

 8. 18 mars, 2018 @ 23:17 Rödblå gubbe

  Håller med alla föregående, en fantastisk rapportering från hela veckan. Och så roligt med positiva nyheter, känns som att man kan se fram mot säsongen med tillförsikt.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se