David Engström: ”Vi är i början på vår resa”

Sambadefensiv pratade även med försvarslåset David Engström.

 
Din syn på matchen?

– Vi börjar tveksamt, det känns som vi väntar på att någon annan ska göra det för oss. Sedan kommer vi in i matchen, tar kommandot och leder rättvist i halvtid. I andra har vi bra kontroll, sett över det hela. Kul att vi får göra 4 spelmål av 4 olika killar. En stabil match, även om det fanns saker vi kunde gjort bättre. Det är bra att kunna gå vidare till nästa match med tre poäng, 4 gjorda mål och hållen nolla.

Vad skulle vi gjort bättre?

– Vi var taffliga och obeslutsamma i början. Det var halvslarvigt och man ska inte ge Värnamo chansen att ta ledningen, då blir det en helt annan match, där vi får slita på ett annat sätt. Nästa gång ska vi vara mer på tårna direkt och sätta tonen.

Hur reagerade ni när Diego fick gå ut?

– Där och då finns det inte utrymme att fokusera på det. Självklart tänkte man på honom när man tittade till honom i halvtid och hoppades att allt gått bra. Det viktigaste i den stunden är att köra färdigt matchen, så får man visa sin omtanke efteråt.

Vi kom tillbaka med besked från förlusten senast.

– Det vittnar om styrka, men det förvånar mig inte med det här laget. Vi är en otroligt stark grupp som drar åt samma håll. Reaktionen efter förlusten har varit positiv, jag är stolt och imponerad av laget.

Du har varit en bidragande orsak till att vi har ett starkt försvar.

– Det får andra svara på, men både laget och jag har fått en bra start. Oavsett vem som spelar, så gör vi det verkligen bra och det tyder på styrka. Vi fungerar bra tillsammans och vet att vi kommer att göra en gedigen insats defensivt.

Och gjort tre mål framåt också.

– Ja, det blev tre mål på de tre första matcherna, sedan har det varit måltorka. Det är kul om man kan bidra med lite framåt. Nu är målet att slå mitt tidigare rekord med sex mål på en säsong.

Fortsättningen?

– Vi är bara i början på vår resa. Vi är en stark grupp och har fått en fin start. Jag tror mycket på laget och det kan bli en trevlig säsong. Vi tar en match i taget, försöker förbättra vårt spel och göra det lite för varje gång.


'David Engström: ”Vi är i början på vår resa”' har en kommentar

  1. 25 maj, 2018 @ 09:10 Anders Dahlby

    Engström, den givne ledaren….

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se