Diego Montiel: ”Viktigt att ha roligt”

Sambadefensiv pratade också med Diego Montiel, som fortsätter att glänsa i ÖIS-tröjan.
Tankar efter matchen?

– Vi dominerar totalt första 25 och Gefle backar bara hem. Vi får 1-0 rättvist, Gefle kvitterar, men vi har fortsatt grepp om matchen. I andra går spelet fram och tillbaka, men vi får hål på dem tidigt. När 3-1 kommer, så känns det som om det är över.

ÖIS var väldigt överlägsna på slutet.

– Vi försöker gömma bollen för dem så mycket som möjligt och låta Gefle trötta ut sig. Vi gjorde helt rätt och det blev stora ytor på kanterna.

Idag blev det en Panenka-straff.

– Jag har slagit flera straffar i år, på olika ställen hela tiden. Målvakten slängde sig tidigt på den första straffen, jag tänkte att han gör nog samma sak igen,så jag chipade in den. Detta var första straffen, som jag sköt så här på seniornivå, men under ungdomsåren blev det några och hittils har alla gått in. Det känns som om de inte vet var jag ska skjuta, nu har jag slagit en till höger, två till vänster och en chip.

Du har haft en succéartad inledning på säsongen.

– Det har gått riktigt bra, både för mig och för laget. Vi gör det här tillsammans, sedan är det förstås kul att få hjälpa till och göra mål.

Du har en fri roll?

– Vi spelar med en forward, jag ligger lite bakom och får röra mig fritt där bollen är.

Är du van vid detta?

-Inte precis. Det är första gången sedan jag var i Västerås, som jag har den här positionen, men det är den rollen som jag trivs bäst i och det syns nog. Det är viktigt att ha roligt, annars funkar det inte.

Kombinationen lirare och att kunna jobba är inte så vanlig.

– Jag har alltid jobbat hårt, men kanske inte så här hårt. Polletten kanske har ramlat ner, att man ska ta jobbet för att komma någonstans. Jag försöker jobba i defensiven och offensiven – och är glad att Thomas har fått ner mig på jorden.

Behövdes det?

– Kanske inte, men det är bra att ha en tränare som man kan ha en öppen dialog med och prata om allting med.

Känslorna att möta sitt gamla lag?

– Ja, vi har en speciell relation. Det vi gjorde förra året, har inget lag gjort i svensk fotboll. Vi var 8-10 poäng efter och kunde ändå hålla oss kvar i sista omgången. Det är speciellt att möta Gefle, men jag tillhör ÖIS nu och då firar man målen för att respektera ÖIS supportrar.

Varför går det så bra för ÖIS nu?

– Det är ovanligt att det fungerar med så många nya, det brukar ta tid att få ihop gruppen. Thomas och Fredrik har gjort ett stort jobb, vi har en fantastisk lagsammanhållning, högt i tak och det känns jättebra i hela truppen.


'Diego Montiel: ”Viktigt att ha roligt”' have 3 comments

 1. 13 maj, 2018 @ 20:05 Anders

  Man bara njuter, nyper sig i armen.
  Ödmjukhet och mycket slit är bra nycklar

  Svara

 2. 13 maj, 2018 @ 21:29 Joakim

  Jag antar att han tycker det är väldigt kul, och inte något annat, att det blivit så lyckad säsongsinledning :)

  Svara

 3. 14 maj, 2018 @ 07:25 Blixt Gordon

  Det här ger ju hopp om att Askebrand kanske kan göra något med William också. Få honom att förstå varför han harvar i superettan trots talang nog för allsvenskan.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se