Filip Almström Täthi: ”Ingen som svävar iväg”

ÖIS fortsätter att leda Superettan och spela fin fotboll. Denna gången besegrades Gefle med 3-1 och Sambadefensiv pratade med Filip Almström Täthi efter matchen.

Kommentar till matchen?

– Vi gör kanske vår allra bästa match för året. I första har vi bollen hla tiden och skapar många chanser. Det blir varsin straff för båda lagen, båda ganska billiga egentligen. Vi fortsätter att köra på och i andra är det bara ett lag på banan. Vi gör två mål, men borde nog gjort 1-2 till – jag själv brände ju ett väldigt bra läge. Alltsomallt ska vi vara jättenöjda med presetationen.

Vi var väldigt överlägsna på slutet.

– Ja, det blir så. Gefle flyttar upp mycket folk, vi är bra på att ställa om när vi får läge. Sedan tycker jag att vi är lite rakare idag, om det beror på att de lämnar ytor eller att vi är lite bättre det vet man inte, men vi kom till många bra lägen – fler än vi gjort tidigare.

Du ordnade andra straffen.

– Jag fick en bra pass av Daniel Paulsson. Jag borde kanske kunna skjuta, men det var bättre att låta Diego göra den snygga straffen.

Din egen insats?

– Idag tycker jag det känns bra, speciellt efter halvtid när jag fick mer att men jag behöver bli mer konkret runt straffområdet. Nu var det ändå ett steg framåt, jag har fått vila axeln i nästan två veckor och den känns bra nu. Det tar också tid att komma in i allt, men det fint. Det är som Askebrand sa häromdagen ”det är många som kan växla upp ett eller två steg till” och jag är väl en av de.

Du sprang ett antal km, som vanligt.

– Det är en av mina styrkor att jag är löpstark och gillar att gå. I andra får vi också mer boll på min sida, vilket vi pratade om i pausen.

Har du haft en sådan position förut?

– Nej, inte uttalad wingback. Jag har mest spelat ytterback med fria tyglar och det är snarlikt. JAag trivs bra i den här rollen, en gång testade jag att spela def mittfältare och det var ännu jobbigare.

Vad är det som hänt med ÖIS?

. Det är stor skillnad om man ser på förra årets tabell. Vi har många nya spelare, ett nytt lag, med en stomme som är kvar sedan förra säsongen. Det visar bara på hur jämn Superettan är och hur viktigt det är att man spelar som ett lag. Kan vi fortsätta på den här vägen, så har vi chans att vinna alla matcher.

Stämningen i laget?

– Det är alltid skönt att vinna, en härlig känsla och nu har vi också fått ledigt imorgon.

Fortsättningen?

– En match i taget och göra det så bra som möjligt! Både spelare och ledare är kloka, så det är ingen som svävar iväg. Vi vet att det behövs hårt jobb och ska vara ödmjuka inför varje match.


'Filip Almström Täthi: ”Ingen som svävar iväg”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se